Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוב המדינות בהן בוצעה תוכנית גריטה נרחבת היא יועדה לרוב לסייע לתעשיית הרכב המקומית, כפי שנעשה באיטליה ב 95', אז נגרטו מליוני מכוניות ישנות ומכוניות חדשות, לרוב איטלקיות, נקנו תוך הנחה משמעותית.

לישראל כידוע, אין תעשיית רכב ענפה במיוחד.

רובן הגדול של המכוניות שנמסרו לגריטה היו במצב שכונה בלשון מקראית "שכיב מרע" והיו גם כך מסיימות את חייהן בעתיד הקרוב, בין היתר בשל העובדה שגיל 20 למכונית הוא גבוה גם כך.

ואל תשכחו שיש לא מעט מכוניות שכלל לא יזכו להנות מהתוכנית ולא יזכו להגיע ליום הולדתן ה 20 על מנת לזכות ב 3000 ש"ח הנכספים.

ועדיין 11,000 מכוניות מתוך 72,000 מכוניות שהיו שנה שעברה בעלות רישוי בתוקף זה לא בדיוק הצלחה מסחררת, פשוט התמורה נמכוה מידי והיא כדאית רק למי שמכוניתו במצב סופני בהחלט או למי שיש אפשרות להתקדם בשנת הדגם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

צריך גם לזכור שהחוק הזה לא בדיוק מיטיב עם השכבות החלשות. החוק שם מחיר מינימום של בערך 3500 ש"ח לכל מכונית עם טסט, כשבעבר היו לא מעט מכוניות במצב נסיעה וטסט גם ב-1000 ש"ח ומעלה.

כמו כן, "יזמים" רבים עשו ממנו עסק - הם ניצלו את התקופה שבה החוק הזה היה בלתי ידוע בציבור, וקנו מכוניות העונות על קריטריוני הגריטה ב-1500-2000 ש"ח וגרטו אותן מייד. כמובן שאין פה שום דבר לא חוקי - רק חבל שלקח למשרד התחבורה כל כך הרבה זמן לשלוח לבעליהן של המכוניות העונות לקריטריונים של הגריטה הודעה והסבר על כך.

ולבסוף שאלה: שמעתי שמועה שהחוק יורחב ל-15 שנה. האם יש בכך אמת?

:turn-l:
פורסם

פרחי

אני מיישר קו עם דבריך.

3000 נכספים ומוכספים לאחר חודש בבנק, רק אחרי זה מאוחר יותר בעת הרכישה הנכספת מבינים ש 3000 זה ממש אפור .

ורצוי שכל המתגאים בגריטה יפנימו , אין כאן הצלחה ,הפעולה הזו היא לפרוטוקול בלבד ,כלומר לאיגוד אליו הצטרפה ישראל .

אני אישית מכיר לפחות עשרה מקורבים שלי שהפקידו ניירת ולא מסרו לגריטה ,משלל סיבות .

אם יש לכם מעט סבלנות ,אחרי הפסקת הגריטה השוק יצנח יקרוס יעלם, אז נשוב לאסוף מציאות ,כבימים ימימה .

פורסם
צריך גם לזכור שהחוק הזה לא בדיוק מיטיב עם השכבות החלשות. החוק שם מחיר מינימום של בערך 3500 ש"ח לכל מכונית עם טסט, כשבעבר היו לא מעט מכוניות במצב נסיעה וטסט גם ב-1000 ש"ח ומעלה.

כמו כן, "יזמים" רבים עשו ממנו עסק - הם ניצלו את התקופה שבה החוק הזה היה בלתי ידוע בציבור, וקנו מכוניות העונות על קריטריוני הגריטה ב-1500-2000 ש"ח וגרטו אותן מייד. כמובן שאין פה שום דבר לא חוקי - רק חבל שלקח למשרד התחבורה כל כך הרבה זמן לשלוח לבעליהן של המכוניות העונות לקריטריונים של הגריטה הודעה והסבר על כך.

ולבסוף שאלה: שמעתי שמועה שהחוק יורחב ל-15 שנה. האם יש בכך אמת?

צודק ידידי

ללא גריטה ניתנה הזדמנות לחסרי יכולת זמניים לרכוש ולהנות ,כולל אספקת מעט עבודה למוסכים ,בעיקר לפני הטסט .

ואגב ככל שמתקדמים לכיוון סוף שנות ה90 המכוניות הופכות פחות טובות ופחות אמינות .

עד אמצע שנות ה90 היו כאן רכבים אדירים ,למי שבאמת מבין ברכב טוב .

פורסם
פרחי

אני מיישר קו עם דבריך.

3000 נכספים ומוכספים לאחר חודש בבנק, רק אחרי זה מאוחר יותר בעת הרכישה הנכספת מבינים ש 3000 זה ממש אפור .

ורצוי שכל המתגאים בגריטה יפנימו , אין כאן הצלחה ,הפעולה הזו היא לפרוטוקול בלבד ,כלומר לאיגוד אליו הצטרפה ישראל .

אני אישית מכיר לפחות עשרה מקורבים שלי שהפקידו ניירת ולא מסרו לגריטה ,משלל סיבות .

אם יש לכם מעט סבלנות ,אחרי הפסקת הגריטה השוק יצנח יקרוס יעלם, אז נשוב לאסוף מציאות ,כבימים ימימה .

אתה חי בפנטזיה.

התוכנית תמשיך ותמשיך .

בעצמך אמרת שהיא מביאה כסף למדינה ממסים אז איך תפסיק?.

אני מבין שבתור אספן מציאות היא לא לרוחך, כי כדי לקנות מציאה אתה צריך להכניס את היד יותר עמוק לכיס .

ומי שלא רוצה לגרוט , ממש לא חייב.

במהלך השנה נפתחו פה לא מעט שרשורים של אנשים שרצו לגרוט אבל רכבם היה "חדיש" שנת 90 ומעלה. ממש עומד בסתירה לחזון שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה חי בפנטזיה.

התוכנית תמשיך ותמשיך .

בעצמך אמרת שהיא מביאה כסף למדינה ממסים אז איך תפסיק?.

אני מבין שבתור אספן מציאות היא לא לרוחך, כי כדי לקנות מציאה אתה צריך להכניס את היד יותר עמוק לכיס .

נכון ,לרגע שכחתי שגם ישה ידעני בכל וידו בכל משוטט בפורום .

אתה צודק ,בעיקר לגבי הפנטזיה , וגם בשאר .

פורסם
דייהו רייסר התחילו לייבא לארץ רק ממודל 94 אז איך היא נגרטה?

הרכב הורד מהכביש ע"י ניידת בטיחות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
רן ברור לך שיש סתירה בדבריך.

אם מדובר בתוכנית זדונית של המדינה אז היא תימשך.

גריטה פירושה רכישת רכב חדש מצד שני בתהליך סולמי , הגורט רוכש משהו יותר טוב וכך עד לאחרון שרוכש רכב דנדש ומשלם למדינה הרבה הרבה כסף במיסים.

לכן אילו לפקידים היה שכל היה מעלים את התמריץ נגיד ל 5000 ש"ח בלתי מוגבל בשנת ייצור ואז על כל רכב גרוט היה עולה רכב חדש.

העם הרוויח והמדינה הרוויחה.

בכל העולם התוכנית הצליחה כי הייתה אטרקטיבית , רק כאן נותנים ביד קמוצה , שמא העם יקמבן.

כמו כן ניתן להרחיב את התוכנית כך שכל מי שגורט, יקבל (נאמר) 10,000-20,000 ש"ח בקופון שישמש (לפרק זמן מוגבל) אך ורק לרכישת מכונית חדשה.

כך האוצר אפילו לא יצטרך להחזיר כסף לאזרח, אלא להפחית מעט את המס על רכב חדש. בתמורה יהיה זינוק בגביית מיסים וגם החלשת השקל הגיבור.

פורסם
אל תערבב בשר בחלב - אם כבר, העובדה שנעלמו 11 אלף רכבים פחות בטיחותיים בוודאות תורמת לעליית רמת הבטיחות בכבישים.

בדיוק כמו שאתה יכול לנסוע בזהירות ותוך ציות מוחלט לחוקי תנועה בפיאט אונו 85, אתה יכול לרסק רנו מגאן 2010 ב170 קמ"ש על מיניבוס מלא אנשים.

בטיחות צריכה להיות קודם כל בראש של אנשים, וכרגע אין הרבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כמו כן ניתן להרחיב את התוכנית כך שכל מי שגורט, יקבל (נאמר) 10,000-20,000 ש"ח בקופון שישמש (לפרק זמן מוגבל) אך ורק לרכישת מכונית חדשה.

כך האוצר אפילו לא יצטרך להחזיר כסף לאזרח, אלא להפחית מעט את המס על רכב חדש. בתמורה יהיה זינוק בגביית מיסים וגם החלשת השקל הגיבור.

אני חושב שאתה לא בכיוון. מי שנוסע ברכב בן 20 שנה, אין להוסיף עוד 50K ש"ח (המינימום כיום לרכב חדש מהסוכנות) בשביל לקנות רכב חדש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ועדיין 11,000 מכוניות מתוך 72,000 מכוניות שהיו שנה שעברה בעלות רישוי בתוקף זה לא בדיוק הצלחה מסחררת, פשוט התמורה נמכוה מידי והיא כדאית רק למי שמכוניתו במצב סופני בהחלט או למי שיש אפשרות להתקדם בשנת הדגם.

בעיני זו הצלחה מסחררת - אסביר לך למה.

הרי אתה יודע שלרוב האנשים שנוסעים ברכב בן 20, אין בדיוק כסף זמין להשתדרג.

כשזה קורה וכן מגיע קצת כסף - הם מוכרים אותו.

סביר להניח ש-11 אלף מכוניות זה בדיוק מספר המכוניות שהיה עומד למכירה שנה שעברה ורק מחליף ידיים.

התוכנית היא בהתנדבות, לא חובה - את ההצלחה שלה תמדוד כך:

תיכנס לYAD2, תזין שם נתונים של מכוניות עד שנת 90 ותסנן מתוך התוצאות את הרכבים ללא טסט שלא זכאים לגריטה, את רכבי היוקרה כמו מרצדס וBMW שאף אחד לא מוכר ב-3000 ש"ח גם אחרי 20 שנה וכמובן את רכבי האספנות.

אני מהמר שלא תמצא הרבה רכבים שעונים על הקריטריון וזאת כי כל אדם שפוי לא ירצה להתעסק עם קניה ומכירה של רכב, כשיש לו הליך גריטה זריז שבו הוא עוד מקבל בחזרה את החלק היחסי של אגרת הרישוי - דבר שלא תקבל מקונה פרטי.

פורסם

אין ספק שלבעלי המכוניות שניגרטו התוכנית הזו אכן טובה.

סוף סוף הם יכלו לקבל תמורה הולמת עבור הגרוטאה שלהם ולא 500 ש"ח בפירוקיה.

העיניין הוא שאחוז גבוה מהמכוניות שניגרטו היו מסיימות גם כך את חייהן בשנה הקרובה, גם ללא תוכנית הגריטה

כמו גם אלפי מכוניות חדשות יותר, מאמצע שנות ה 90' שמושלכות לפירוקיות עוד לפני שהן חגו יום הולדת 20.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני אישית מכיר בן-אדם עם אונו 96' בערך שרצה לגרוט אותה אבל התברר לו שהוא לא יכול לעשות את זה...

עכשיו הוא מנסה למכור אותה וממש לא נראה לי שהוא יקבל יותר מ-3K או קרוב

ומצחיק שאונו 88' כן תקבל סכום כזה (לפי מה שהבנתי)

• תוכן חדש...