Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פונטו 01] - זימזום בזמן סגירת חלון חשמלי אחד

student
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פונטו ספייס 2001 16V

בזמן סגירה בלבד של החלון החשמלי בצד הנוסע בלבד התחיל השבוע זימזום חזק, מין באזז כזה (ולא של גוגל). הבאזז נשמע בבירור מקופסת הפיוזים שנמצאת משמאל להגה ולמטה.

אותו חלון כבר כמה שנים עולה קצת יותר לאט מהשני למעלה אבל ייחסתי את זה להחלפתו בחלון לא מקורי לאחר פריצה. אולי זה קשור ואולי לא.

האם מדובר בבעיה במימסר של החלונות ?.

למיטב ידיעתי יש בקופסת הפיוזים הזו את המימסר (R13) שמשותף לשני החלונות.

בתודה מראש.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יתכן שקודן/אזעקה/דיבורית משהו אחר חוברו למתח של החלון?

אני מכיר מישהו שפעם, תוך כדי נסיעה שיחק בכפתור של ביטול החלונות החשמליים לנוסעים. האוטו דומם במקום. מסתבר שהקודן חובר למתח של חלונות החשמל.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בוצעו שום התקנות חדשות לאחרונה או בכלל בכמה שנים האחרונות. הדבר האחרון שבוצע באיזור הוא החלפת מנוע הגה חשמלי במוסך מורשה לפני 6 חודשים.

יש אזעקה "מקורית" ודיבורית שפורקה על ידי לפני חודשים והחוטים שלה בודדו אבל לא נותקו בשום דרך ממקור המתח.

התקלה החלה היום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הזמזום קורה בלי קשר לאזעקה ורק בחלון אחד מהשניים.

מרים החלונות של האזעקה הפסיק לעבוד לפני חודשים.

מה דעתך?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש במכוניתך "מרים חלונות"..., אז אני חושב שה"מרים חלונות" מזמזם.

וכמובן שאתה צודק.

היום הייתי במוסך בלי קשר. הם איתרו את "מתאם החלונות" שהותקן יחד עם האזעקה והוא מזמזם. לצערי הרב מאוד, אין להם חלק כזה והפנו אותי למתקיני אזעקות למיניהם.

והכי מטופש שאי אפשר לנתק את המתאם הזה כי אז החלונות החשמליים לא עובדים בכלל. איזו מין צורה מעפנה זו לחבל בחיווט המקורי של הרכב עם איזה רכיב כזה. למה המתאם הזה לא יכול להיות מחובר במקביל לחוטים המקוריים שגם בלעדיו החלונות יפעלו ?

המתאם מתחבר בצורה של שקע תקע. האם יש לי סיכוי למצוא רכיב זהה שלא יצטרכו שוב להתחיל להתעסק ולחתוך את החוטים ?

האם יש סיכוי שהשקע שמגיע עם חוטי הרכב מתוך הדשבורד יש לו תקע איפשהו באיזור הפיוזים של הפונטו ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתקיני אזעקות ואביזרי רכב או חשמלאי רכב יוכלו לאתר בקלות היכן בוצע חיתוך חוטי הפעלת החלון המקוריים

לצורכי חיבור "מרים החלונות" ולבצע בחזרה את החיבורים המקוריים ובכך גם לבטל את "מרים החלונות".

דרך אגב 1, תעודת עניות לכיתוב שעליו "שתי חלונות" (כמובן שצ"ל שני חלונות).

דרך אגב 2, אישה מגיעה לחשמלאי ושואלת אותו למה מנורת הניאון בביתה מזמזמת כשהיא דולקת.

החשמלאי עונה לה - "גברתי, אם לך היו 50 מחזורים בשניה, גם את היית מזמזמת".

בברכה - רפי לין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המתאם מתחבר בצורה של שקע תקע. האם יש לי סיכוי למצוא רכיב זהה שלא יצטרכו שוב להתחיל להתעסק ולחתוך את החוטים ?

האם יש סיכוי שהשקע שמגיע עם חוטי הרכב מתוך הדשבורד יש לו תקע איפשהו באיזור הפיוזים של הפונטו ?

לא נראה לי שתמצא רכיב זהה, בטח יצאו מאז רכיבים חדשים והפסיקו לייצר את הישנים.

אם אתה רוצה לבטל אותו, אין בעיה, חבר את החוט הסגול עם החום ואת הירוק עם הכחול והחלונות יעבדו.

ואם אתה קונה חדש יחתכו את החוטים (לא יקרה כלום, את החוטים המקוריים של האוטו כבר חתכו מזמן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצל היהודים לחתוך זה בדם - תינוק זכר חדש או אוטו חדש למה שלא נחתוך דברים.

בטח אפשר היה לתקן את הרכיב אבל לך תמצא מעבדה שבאמת תעשה את זה ושגם זה יעבוד אחר כך. למרות שאני דווקא מכיר בי-ם מקום שמתקן מעגלים. ומי מבטיח מראש שהבעיה היא רק במרים ולא גם באזעקה (מה שקרה אצלי) ?

אז נאלצתי ללכת למתקין אזעקות בגבעת שאול. שוב חתכו חוטים, עשו באלגן כי האזעקה (טוענים) לא מוציאה יותר סיגנל לסגירת החלונות וצריך היה לקמבן משהו. בקיצור איזה שעה וחצי עבודה ו- 250 ש"ח אחרי הנחה מסויימת בגלל הבאלגן והעסק חזר לעבוד בצורה מלאה. סך הכל הם עשו את העבודה. המלצות בפרטי.

תודה לכל מי שעזר!

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...