Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב...

מעיון שלי בשירשורים הקשורים בנושא הבנתי שקיים כבל הארקה לבלוק המנוע שאם אינו מחוזק כראוי זה גורם לתופעות כמו חוסר סטרטר או שסטרטר עובד רק בהילוך ורק אז הרכב מניע. האם ברכב זה גם קיים את אותו כבל? במידה וכן, איפה בדיוק הוא ממוקם ברכב וכיצד הוא עובד?

תודה מראש.

:)
פורסם

שלום רב ! מהכרותי הווירטואלית איתך, אני תמה על השאלה !

בכל רכב קיים כבל הארקה עבה , המחובר ישירות לבלוק המנוע או תיבת ההילוכים, וכבל הארקה נוסף, נמשך מנעל כבל מצבר לשילדת הרכב , או ליד תושבת המצבר, ומשמש להארקת השילדה, ואילו הכבל העבה , משמש א, הארקת הסטרטר והאלטרנטור.

חיבור רופף של כבל הארקה למנוע, יגרום להארקת המנוע על ידי כבל המתכת, של כבל הקלאץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא מובן רק מה הקשר להילוך משולב או לא משולב.

אם מצמד מופרד וגיר בניטרל זה אמור להתנהג באותו אופן.

פורסם

בכל רכב קיים כבל הארקה עבה , המחובר ישירות לבלוק המנוע או תיבת ההילוכים, וכבל הארקה נוסף, נמשך מנעל כבל מצבר לשילדת הרכב , או ליד תושבת המצבר, ומשמש להארקת השילדה, ואילו הכבל העבה , משמש א, הארקת הסטרטר והאלטרנטור.

חיבור רופף של כבל הארקה למנוע, יגרום להארקת המנוע על ידי כבל המתכת, של כבל הקלאץ.

בברכה

צביקה

תודה רבה על התגובה צביקה....

ממה שאני מסיק בעצם לגבי קבל הארקת המנוע זה שמצד אחד הוא מחובר לבלוק או לגיר והצד השני שלו מתחבר לסטרטר/אלטרנטור?

פורסם
תודה רבה על התגובה צביקה....

ממה שאני מסיק בעצם לגבי קבל הארקת המנוע זה שמצד אחד הוא מחובר לבלוק או לגיר והצד השני שלו מתחבר לסטרטר/אלטרנטור?

לא.

מהמצבר יוצאים 2 חוטי "הארקה" (מינוס), אחד לבלוק מנוע (צד שמאל [צד נהג] של המנוע, ליד הסעפת יניקה) ועוד אחד לשילדת הרכב (גוף הרכב).

ישנם רכבים שיוצא כבל מינוס אחד מהמצבר לגוף המנוע ומגוף המנוע לשלדת הרכב.

הסיכוי שיש לך בעיה במינוס של הגוף מנוע הוא קלוש, אבל כדאי לבדוק גם את זה. אחרת תצטרך לבדוק שהסטרטר מקבל מתח תקין מהסוויץ' (מתג הצתה) ואם הכל תקין עד כה, תחליף סטרטר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל רכב קיים כבל הארקה עבה , המחובר ישירות לבלוק המנוע או תיבת ההילוכים, וכבל הארקה נוסף, נמשך מנעל כבל מצבר לשילדת הרכב , או ליד תושבת המצבר, ומשמש להארקת השילדה, ואילו הכבל העבה , משמש את הארקת הסטרטר והאלטרנטור.

בברכה

צביקה

על פניו, הארקה לקוייה היא תופעה נדירה, והסבירות אליה קיימת, רק אם פורק כבל הארקה לשפ פירוק תיבת הלוכים ומנוע, ובגלל חוסר תשומת לב של המכונאי, הכבל הארקה לא חובר שוב למקומו.

בעת לחיצה על כבל הקלאץ, הכבל הפנימי העשוי, מכבל פלדה, ובקצהו מוט הברגה לכוון חופש בקלאץ, מוארק אל המנוע דרך מזלג הקלאץ, ולכן גם מתחממם, ויכול לקצר את חייו.במחשבה שנייה הכבל משמש כהארקה, גם ללא לחיצה על הדוושה, לכן יש אפשרות שהבעייה היא בחיווט לסטרטר מכיוון מתג ההצתה,כפי שכתב חברי איציק נ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדוק גם את מצב המצבר, כי מצבר חלש עלול לגרום לקושי בסבובי המתנע (סטרטר) כשדוושת המצמד משוחררת כי הוא גם מסובב את חלקי תיבת ההילוכים.

בלחיצה על דוושת המצמד לא יסתובבו גם חלקים בתיבת ההילוכים וסבוב המתנע יהיה קל יותר.

נא עדכן ממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רבה על כל התגובות חברים...

הרכב הוא של חברה מאוד טובה שלי ומהיום שאמרתי לה להניע עם הילוך משולב וקלאצ' לחוץ שזה היה בערך לפני שבוע הרכב מניע כך בלי שום בעיה ולא פישל פעם אחת. ברגע שהיא מנסה להניע רגיל על ניוטרל ללא קלאצ' הרכב לרוב אינו מניע. אני יעבור בהיזדמנות על הכבלים היוצאים מהמצבר לכל אורכם ואבדוק בנוסף מתח מהמצבר. תודה. :)

• תוכן חדש...