Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה כמעט ולא נכנסתי לפורום הזה לצערי הרב...

אבל עכשיו אני זקוק לעזרכתם:

יש ברשותי ג'יפ מסוג איסוזו טרופר.

בשבת האחרונה יצאנו לטיול ג'יפים וככל הנראה במהלך הטיול נשפכה כמות גדולה של חומצה מהמצבר (מצבר של שנאפ בן חודשיים שהותקן באוטו-דיפו!) וגרמה לנזק רב.

חוטי חשמל נפגעו, קופסאת הפיוזים נפגעה חיצונית.

וכל הצבע בתוך הכנף בצד המצבר וליד הרדיאטור וגם כלפי הקיר אש נאכלה בה הצבע.

גם על המנוע בצד הזה נשארו כתמים של חומצה.

את הבעיה גיליתי ביום ראשון שלאחר הטיול כשירדתי בבוקר לרכב ופתחתי מכסה מנוע כדי לבדוק שמן, מים ולראות שהכל בסדר לאחר הטיול.

מיד כשראיתי את זה הרתחתי כמה וכמה קומקומים ושפכתי על הכל כדי לנטרל את החומצה!

הכתמים השחורים נעלמו ואיתם מיד ראיתי את הצבע מקולף ואת הכתמים על המנוע ואת כל הפגיעות בחוטים וגם קצת במכסה שממנו ממלאים שמן למנוע.

הנה תמונות של הנזק:

איזור הקידמי איפה שהפנסים והרדיאטור:

15165572010126212356.jpg

איזור הצד הפנימית:

15165572010126212352.jpg

עוד תמונות מהצד:

1516557201012621241.jpg

החוטים קצת אכולים:

15165572010126212358.jpg

המנוע:

1516557201012621244.jpg

נסעתי לאוטו-דיפו מייד לשם מימוש אחריות על המצבר ושיבדקו אותו.

הם לא היו מוכנים לפרק את המצבר מהרכב חיברו אותו למכשיר בדקו טעינה אמרו תקין ושלחו אותי לדרכי חזרה!!!

שוב מדובר במצבר בן חודשיים שהותקן אצלהם!

ביום שני על הבוקר נסעתי לחשמאלי לבדוק טעינת יתר על מנת לוודא שאין לי טעינת יתר שגרמה לבעיה הזו

ולאחר בדיקה של חשמלאי התגלה כי הטעינה היא 14.3 גם בעומס! מכאן שהאלטרנטור תקין.

הלכתי למוסך שלי פירקנו את המצבר עשינו שטיפה יסודית יותר למנוע כולל כל החלקים כולל חומר מיוחד לנטרול החומצה.

על המצבר התגלתה מכה קטנה! שאני לא גרמתי לה!! שכנראה הותקנה ככה או משהו כזה.

אני לא מפרק מצברים ונותן להם מכות להנאתי!

מייד התקשרתי לחברת שנאפ והם קראו לי לנקודת שירות בת"א פירקו את המצבר בדקו וראו שיוצאת חומצה.

החליפו לי מצבר אמרו שישלכו את זה לבדיקת מעבדה ויתנו לי תשובות במהלך שבוע הבא ביום ראשון\ שני!

אני גם ביקשתי מהם פיצוי ושהם ישלמו על הנזק שנגרם לי ברכב!

הם לא הסכימו עדיין אבל גם לא אמרו לא... רק אחרי בדיקת מעבדה ורמזו לי שהם החליפו לי מצבר כרצון טוב ולא יותר.

שככל הנראה אני גרמתי למכה במצבר.

הלכתי לכמה פחחים בראשון לציון לשם קבלת חוות-דעת, הצעת מחיר לתיקון והמלצה לשמאי לצורך דוח שמאי שיראה שזה אכן מהמצבר במידה ואצטרך לגשת לבית-משפט לשם תהליך משפטי לקבלת המגיע לי כתוצאה ממצבר לקוי בן חודשיים ששילמתי עליו במיטב כספי וגרם נזק רב כמו שניתן לראות.

בעבר עשיתי עבודה קטנה לצורך תיקון קטן אצל מוסך פחחות בראשון בשם דלתא.

ניגשתי אליהם הם נתנו לי הצעת מחיר. שתכלול את הדברים הבאים:

תיקון כל הנזקים של החומצה בכנף, מקדימה, בצד כלפי מטה איפה שהיא נשפכה, על המחזיק של הנהג האוטומטי שגם התקלף ממנו הצבע, על הצד של המנוע עם צבע מיוחד לחום בצבע אפור\כסוף שזהה למה שיש לי היום שלא יראו את הכתמים

ובקיצור כל מה שצריך! אבל אמרו שלא בטוח יצליחו להגיע לכמה מקומות שהם מתחת לתושבת של המצבר ועוד מקומות נכבים!

ואחר-כך ניגשתי למוסך נוסף בשם אבי-בר בראשון גם נמצא ליידם שנתן הצעת מחיר דומה אבל לא דיבר על הצבע שעל המנוע.

ניגשתי גם לאיפה שפעם היה מוסך גולי שיש שם עכשיו פחח אחר שהשאיר אותי עם טעם של לא מקצועי, לא אמין ולא רציני כלל!

למוסך דלתא ניגשתי כהמלצתכם כאן.

היום אני רואה יותר המלצות על אבי-בר.

אז אחרי כל הסיפור הזה השאלות הן קצרות וכאלה:

1. איזה מהמסוכים יותר טובים ויותר מומלצים לעבודה עדינה שכזו שלא יפגעו בצמות חשמל וילכלכו אותם עם צבע.

כלומר להשאיר את הכל נקי ורק מה שצריך לצבוע בפח יצבע ולא כל החשמל של הרכב.

2. האם לדעתכם יש אפשרות להגיע למצב שבו אני לא ארגיש בנזק הרב שנגרם לי כתוצאה מהחומצה שיצאה מהמצבר?

3. האם קרה למשהו כזה מקרה והצליח להגיע לתוצאות תיקון טובות ככל האפשר בלי השארת סימנים כאלה ואחרים?

ושאלה אחרונה שגם תכתב בפורום המקביל כאן:

יש אפשרות לתבוע את חברת שנאפ ולדרוש מהם לשלם על הנזקים שנגרמו כתוצאה ממצבר בן חודשיים?

אשמח לתגובה מהירה ומקצועית,

(שרשור נוסף שפתחתי על הנושא בפורום של הטרופרים- http://www.isuzu.org.il/isuzu/modules.php?name=Forums&showtopic=7622&st=0)

דורון ריבניק.

פורסם

אני את לך את חוות דעתי בתור מישהו שעבר בתור דייל של חברת מצברים באוטודיפו (לא שנאפ).

האם כשבדקת את המצבר אחרי הטיול, הוא יישב טוב והיה מחוזק כמו שצריך?

לדעתי, הסיכוי שלך להוכיח שהפגיעה במצבר הייתה קיימת ולא אתה גרמת לה באותו טיול ספציפי, הינו נמוך מאוד.

נקודה למחשבה:

אם אכן המצבר היה סדוק והייתה ממנו נזילה, למה הוא לא נזל בכל החודשיים בהם הוא היה מותקן אצלך ברכב, והתחיל לנזול בדיוק אחרי הטיול?

איך אתה יכול להיות בטוח שאכן הוא לא קיבל שום מכה בזמן הטיול?

שנאפ עשו את שלהם והחליפו לך מצבר בחינם. לדעתי, יותר מזה אתה לא תקבל.

פורסם

כרגע נושא התביע בבית משפט לא מעניין כלל!

יש תהליך מקובל שאותו אני אעשה כשאגיע לזה לאחר התיקון.

השאלה העיקרית היא התיקון!!!

ופה אשמח ליותר המלצות ותגובות.

דורון ריבניק.

פורסם

לגבי התיקון אין הרבה מה לחדש- בפורום כבר יש מידע רב בנושא, רק לחפש.

בשורה התחתונה- צריך לנקות את כל הקורוזיה (להבריש עם מברשת פלדה) ולצבוע מחדש. פלסטיקים וחוטים שנפגעו- להחליף או לבודד מחדש.

• תוכן חדש...