Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם יהיה הבדל משמעותי כלשהו ,אם אני אקח את שני חיישני הלמבדה (אחד לפני הממיר הקטאליטי ואחד אחריו) ואחליף ביניהם במקומות?

דרך אגב, יש לי טויוטה קורולה 1.6 שנת 2003 GLI 3ZZ.

אם כן, אנא הסבירו לי מה הוא? ועד כמה זה יכול להשפיע על האוטו אם שמים חיישן לא נכון.

פורסם

אני מקבל תקלה P0031 ו-P0032 במחשב המתריעים על חיישני חמצן, החלפתי את החיישן השני (זה שנמצא אחרי הממיר) ועדיין ישנה אותה הבעיה... מה עושים?

פורסם

אבל קודי תקלה אלו מתריעות על תקלה אפשרית בחיישן חמצן הקדמי דווקא, אז למה את האחורי החלפת?

שנית, הבעיה גם יכולה להיות נעוצה בחווט לקוי, מחבר חשמלי או יחידת בקרת המנוע ויש לבצע אבחון מסודר לפני שמחליפים חלק כלשהו.

פורסם

רגע זו לא הקורולה עם הבעיה הידועה בחיישן חמצן ובממיר, ומחשב המנוע.

תעשה חיפוש, בפורום דובר על כך.

משהו עלות תיקון עם כ11000 ש' הבנתי שהיצרן מכיר בבעיה.

פורסם
אבל קודי תקלה אלו מתריעות על תקלה אפשרית בחיישן חמצן הקדמי דווקא, אז למה את האחורי החלפת?

שנית, הבעיה גם יכולה להיות נעוצה בחווט לקוי, מחבר חשמלי או יחידת בקרת המנוע ויש לבצע אבחון מסודר לפני שמחליפים חלק כלשהו.

 

זה מה שנאמר לי במוסך.. הבחור שם התחבר למחשב והיה רשום אצלו, שהחיישן השני לא תקין והראשון רק העיד על עבודה פחותה. הוא הסביר, שפשוט כאשר אחד מהחיישנים נדפק אז השני גם מעיד על בעיה.

החליפו לי את החיישן השני, איפסו לי את המחשב, נסעתי חצי יום בלי שהנורית של Check Engine (הצהובה) נדלקה ואז בערב היא נדלקה שוב.

בסופו של דבר באתי למוסכניק בבוקר למחורת והוא אמר שאם ככה אז הבעיה בממיר עצמו... זה הגיוני בכלל?

גיליתי גם איך לבדוק את התקלות של המחשב ברכב שלי ללא מחשב חיצוני - קיצור של שני פינים ביציאת ה-OBD2.

בקיצור, אני כבר לא יודע מה לעשות, האם לנסוע למוסך מורשה ולהוציא אלפי שקלים או להשאיר את התקלה ככה ולנסוע עם זה?

או שיש עוד פתרון הגיוני ופשוט שאני לא מוצא אותו?

פורסם

אם אלו התקלות שקיבלת אז מדובר בחימום של החיישן חמצן העליון. מציע שתבדוק את ההתנגדות החשמלית של החיישן, שני חוטים לבנים.

פורסם
שלום,

האם יהיה הבדל משמעותי כלשהו ,אם אני אקח את שני חיישני הלמבדה (אחד לפני הממיר הקטאליטי ואחד אחריו) ואחליף ביניהם במקומות?

דרך אגב, יש לי טויוטה קורולה 1.6 שנת 2003 GLI 3ZZ.

אם כן, אנא הסבירו לי מה הוא? ועד כמה זה יכול להשפיע על האוטו אם שמים חיישן לא נכון.

לא מומלץ ולא רצוי להחליף בטויוטה 2003 בין החיישן הקדמי שהוא בעל תגובות סופר מהירות לחיישן האחורי שהוא חיישן סטנדרטי.

P0031 וP0032 מורים על תקלה בחיווט של החימום של החיישן חמצן קדמי אחד מורה על קצר ואחד על נתק.

כדאי לבדוק את הצמה שהולכת לחיישן חמצן ולבדוק אם היא פגועה גלויה.

 

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
אולי תסביר לי מה זה חיישן חמצן עם תגובות סופר מהירות ומה ההבדל בינו לבין חיישן חמצן סטנדרטי?

כידוע לך אות מחיישן חמצן (לא פס רחב) הוא כמו אות גלי בעל תנודות בדומה לגל סינוס רק שהפיקים שלו כל הזמן משתנים הם לא קבועים.

קצב התנודות שהחיישן למבדה מפיק זה מהירות התגובה התגובה שלו.

אם גל סינוס אחד יש לו קצב של 1 הרץ ולגל סינוס אחר הוא בעל קצב של 100 הרץ.

כך הם חיישני למבדה אם תתחבר עם סורק שיש לו אפשרות להציג את האות מהחיישן כמו סקופ אתה תגלה שהקצב של החיישן הקדמי בטויוטה 2003 הוא מאוד גבוה לעומת החיישן האחורי ולעומת מכוניות מיושנות יותר.

עד שלא תתחבר עם סקופ לחיישני חמצן שונים ברכבים קשה יהיה להבין מה זה סופר מהיר.

פורסם

אתה טועה. חיישני חמצן אחוריים הם חיישנים זהים לחלוטין בתכונות שלהם כמו הקידמיים וקצב העבודה שלהם חייב להיות כמו הקידמיים אחרת תתקבל תקלה של ממיר קטליטי לא תקין או חייישן אחורי לא תקין.

העובדה שנראה לך שהחיישן האחורי לא מספיק מהיר כמו הקדמי זה מפני שהסינגל שלו נראה דיי קבוע באיזור ה 700-800 מיליוולט (בטמפ' עבודה), אך אם תבדוק היטב בסקופ, בפעם הבאה שתתחבר לחיישן חמצן אחורי, תראה אוסציליציה קטנה מאוד אך מהירה כמו הקדמי, בתנאים מסויימים כמובן שבו הממיר חם ופעיל וכך גם החיישן האחורי.

פורסם
אתה טועה. חיישני חמצן אחוריים הם חיישנים זהים לחלוטין בתכונות שלהם כמו הקידמיים וקצב העבודה שלהם חייב להיות כמו הקידמיים אחרת תתקבל תקלה של ממיר קטליטי לא תקין.

העובדה שנראה לך שהחיישן האחורי לא מספיק מהיר כמו הקדמי זה מפני שהסינגל שלו נראה דיי קבוע באיזור ה 700-800 מילילוולט, אך אם תבדוק היטב בסקופ, בפעם הבאה שתתחבר לחיישן חמצן אחורי, תראה אוסציליציה קטנה מאוד אך מהירה כמו הקדמי, התנאים מסויימים כמובן שבו הממיר חם ופעיל וכך גם החיישן האחורי.

 

אז תסביר לי למה בכל בקטלוגים של החיישני למבדה של בוש NTK ו-DENSO בחיישן חמצן האחורי הם נותנים תמיד את החיישן האוניברסלי שלהם בתור אופציה להחלפה. ובחיישן הקדמי לרוב זה חיישן שלא ניתן להשים אוניברסלי במקומו.

תשמע גם אני לא ממש עיקלתי את זה כשיבואן חיישן הלמבדה של דנסו הסביר לי שלא ניתן בחיישן הקדמי לשים חיישן אוניברסלי בגלל מהירות התגובה שלו. עד שלא ראיתי את קצב הקריאה משתנה במהירות עצומה בטויוטה קורולה 2005 לעומת החיישן האחורי.

×
×
  • תוכן חדש...