Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה, ממש אתמול דנתי על דפי הפורום בנושא האדיבות בנהיגה ובכלל התרבות בכבישים והיום קרה לי מקרה שבו אני ו2 חברים חלוקים בדעותינו.

המקרה להלן:

באחד מחלקי הדרך שבהם אני נוסע יש 2 צמתים, בצומת הראשון אני פונה ימינה, ואז בצומת שאחריו (שהמרחק ביניהם הוא באורך של בערך 6 רכבים סטנדרטיים, קטע קצר יחסית) יש לפנות מיד ימינה. עם תכנון נסיעה בסיסי היציאה מהצומת שבה אני פונה שמאלה צריכה להיות ישר לנתיב הימני ביותר על מנת שאני אוכל לפנות ימינה בקלות, לצערי הרב לא לכולם יש את תכנון הנסיעה הזה ובזמן הקצר שאני מחכה למכוניות שלפני שיפנו ימינה הגיע נהג בעל פיאט פונטו, נעמד משמאלי (בנתיב לנסיעה ישר) ואותת ימינה על מנת שניתן לו להכנס לנתיב הפניה ימינה, אני מבחינתי ראיתי נהג שהגיע מלא יודע איפה, אותת כחוק ועפ"י עניות דעתי גם המתין ולכן נתתי לו להכנס ושנינו הספקנו את הרמזור, עד כאן אין בעיה.

החברים שאיתי אמרו לי שזו הייתה טעות לתת לו להכנס, שהייתי צריך להשאיר אותו בחוץ כיוון שהוא בכוונה בא מהצד וניסה לגנוב עוד זמן במקום לחכות בתור לפניה ימינה כמו כולם, אך מצד שני כל מה שאני ראיתי (אין לי זמן למעקב אחרי מאיפה כל אחד מגיע ולאן פניו מועדות) הוא אדם שבא מהצד, מאותת לפני כניסה וממתין (הם טענו שהוא לא המתין, אני אישית נותן כבוד לאלו שמאותתים לפני כניסה כי לצערנו זה דבר נדיר) ולכן אין לי שום סיבה לא לתת לו להשתלב.

דעתכם?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

החברים שלך צודקים כי הם ישראלים טיפוסיים

אתה צודק כי כך יש לנהוג. מאדיבות לא מתים רק נוסעים יותר רגוע.

כל הטיפוסים הלא חינוכיים (חבריך ) רוצים תמיד לחנך את האחרים, ולא להיראות פראיירים, שידחפו להם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לצורך העניין התשובה שלי להם הייתה "צר לי שסגנון הנהיגה שלי אירופאי מדי בשבילכם"

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הבחור שנדחף הוא יכול להיות סתם קקמייקה שלא היה לו כוח לחכות ,באותה מידה הוא יכל להיות מישהו שממש ממהר ולכן עשה את מה שעשה (אני לא מצדיק ,אבל בכל זאת הכל קורה).

בכל מקרה אתה צודק ,תסתכל על זה מהצד שלך הבחור נדחף לפניך...מה הפסדת? חצי שנייה? שנייה? נגיד ש10 מכוניות נדחפו לפניך מה הפסדת 10 שניות? +נגיד רמזור עוד 2 דקות? אז ה2 דקות ועשר שניות האלו הרבה פחות יקרים מהחיים שלך, גם כשאתה ממהר ,על הכביש תמיד צריך להיות סבלני ,אפילו בנהיגה בזמן פעילות מבצעית ,הנהג עדיין צריך לדעת להיות מאופק ולא פזיז.

אני כמו החברים שלך כשרק קיבלתי את הרישיון הייתי נורא מתעצבן מחוסר תרבות והייתי לא נותן לאנשים להיכנס או כשמישהו היה צופר לי באופן לא מוצדק בכוונה הייתי דופק עוד ברקס (כן הייתי מניאק חחח) עד שאבא לי אמר לי (ותכלס צדק) לא תצליח לחנך את כולם, וזה נכון, אתה לא אבא של הנהגים בכביש ותאמין לי שלרוב גם אם תנסה לחנך מישהו זה לא יעבוד ,ולכן תנהג כמו שאתה נוהג, תהיה מאופק וסבלני ותזכור נהג טוב זה לא מי שמגיע הבייתה מהר, נהג טוב זה מי שמגיע הבייתה (ברוסית זה נשמע יותר טוב חחח) קיצר סע בזהירות ולחברים שלך תגיד שאין דבר כזה פראייר בכביש.

פורסם
היי חבר'ה, ממש אתמול דנתי על דפי הפורום בנושא האדיבות בנהיגה ובכלל התרבות בכבישים והיום קרה לי מקרה שבו אני ו2 חברים חלוקים בדעותינו.

המקרה להלן:

באחד מחלקי הדרך שבהם אני נוסע יש 2 צמתים, בצומת הראשון אני פונה ימינה, ואז בצומת שאחריו (שהמרחק ביניהם הוא באורך של בערך 6 רכבים סטנדרטיים, קטע קצר יחסית) יש לפנות מיד ימינה. עם תכנון נסיעה בסיסי היציאה מהצומת שבה אני פונה שמאלה צריכה להיות ישר לנתיב הימני ביותר על מנת שאני אוכל לפנות ימינה בקלות, לצערי הרב לא לכולם יש את תכנון הנסיעה הזה ובזמן הקצר שאני מחכה למכוניות שלפני שיפנו ימינה הגיע נהג בעל פיאט פונטו, נעמד משמאלי (בנתיב לנסיעה ישר) ואותת ימינה על מנת שניתן לו להכנס לנתיב הפניה ימינה, אני מבחינתי ראיתי נהג שהגיע מלא יודע איפה, אותת כחוק ועפ"י עניות דעתי גם המתין ולכן נתתי לו להכנס ושנינו הספקנו את הרמזור, עד כאן אין בעיה.

החברים שאיתי אמרו לי שזו הייתה טעות לתת לו להכנס, שהייתי צריך להשאיר אותו בחוץ כיוון שהוא בכוונה בא מהצד וניסה לגנוב עוד זמן במקום לחכות בתור לפניה ימינה כמו כולם, אך מצד שני כל מה שאני ראיתי (אין לי זמן למעקב אחרי מאיפה כל אחד מגיע ולאן פניו מועדות) הוא אדם שבא מהצד, מאותת לפני כניסה וממתין (הם טענו שהוא לא המתין, אני אישית נותן כבוד לאלו שמאותתים לפני כניסה כי לצערנו זה דבר נדיר) ולכן אין לי שום סיבה לא לתת לו להשתלב.

דעתכם?

אני חושב שנהג שמחפש ללמד נהגים אחרים לקח על הכביש הוא נהג אפס שרצוי להוריד מהכביש כמה שיותר מהר. מישהו רוצה להיכנס ונדחף? נותנים. זה אמנם במהירות קטנה בדרך כלל אבל מי צריך עכשיו ללכת למשטרה, ביטוח, אולי בית משפט, תביעה על נזק למקרה שאולי אולי אולי יהיה ביניכם גירוד/שפשוף קל כי שניכם עקשנים? בשביל מה ולמה? מישהו רוצה להיכנס בזהירות בלי להידחף ויש לכם את האפשרות לא ללחוץ פול גז ולתת לו? תנו לנו אינעללל!!! מהה יקרה לכם?! יפול שקל מהכיס ?!

טוב. אני לא אומר שצריך להיות פראייר ולתת זכות לכולם אבל בטח לא לשחק אותה מי יותר חזק ולחשוב רק על עצמך. כל אחד צריך לדעת מתי הזכות שלו על הכביש ולעמוד עליה אבל לוותר מיד כשמישהו אינו מכבד את זכותכם באופן שלא משאיר מקום לספקות.

פורסם

דעתי?

כל הכבוד וככה צריך לנהוג.

גם במקרים הפוכים שאני הוא זה שצריך את להכנס לנתיב אחר, אני דיי מקווה שאותו נהג יתן לי להתשלב,

וכך גם אני מפריע פחות לתנועה. תאמין לי שלא קרה שום דבר שלילי בזה שנתת לאותו בן אדם להשתלב בנתיב שלך.

עריכה -

נ.ב

באותה מידה יכלת למנוע תאונה, תחשוב על זה.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

• תוכן חדש...