Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

זהו , אפשר להגיד מזל טוב , עוד יומיים אני מעביר בעלות על הבייבי החדשה - 206 xs שנת 2002.

קצת על האוטו ,

האוטו שנת 2002 ועשה 108 אלף, ישנם מספר לא קטן של ליקויים שנמצאו בבדיקה, אך הדבר הקריטי מבחינתי שהוא השלדה יצא תקין. כמו כן מראש קניתי את האוטו בכמה אלפים טובים מתחת למחירון. ככה שאני מקווה שאני מוכן לספוק את הנזק בקלות. בסך הכל האוטו חוץ מהליקווים במצב ממש טוב. יד 1 , בבדיקה המנוע הוציא 90 כח סוס בדיינו (110 מקוריים) , שלדה נקייה, צמיגים במצב טוב , כאשר האחוריים הם של מישלין. כמו כן יש הסטוריה טיפולים מתועדת מהיום הראשון , כאשר הדברים המשמעותיים שהבעלים הקודמים החליף הם : מצוף דלק, חיישן חמצן , ממיר קטליטי. דבר שהציק לי ששמו לבנאדם מים רגילים (תראו בהמשך הבדיקה)

רשמתי את תוצאות הבדיקה , אני מתייעץ איתכם מכיוון שלפי דעתי יש כאן יישור קו של 10K לפחות שאין לי כרגע , ולכן אני מעוניין לעשות יישור קו זמני לפי סדר עדיפויות .

תוצאות הבדיקה (הדברים הרלוונטים):

1) מנוע: בלוק מנוע : החלף תומכים, רטיבות , רעש אביזרי מנוע / רצועה / מותחנים וגלגלות. בוכנות : תצרוכת שמן מהצילינדרים = מערכת תיזמון : (בוצע ב60K) . רעש שסתומים = ראש מנוע : נקישות / רעש יתר בגל זיזים , קורוזיה אבנית סתימות.

2) מערכת קירור מנוע : קורוזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור, צינורות פגומים, מזגן לא עובד

3) סרן קדמי ומערכת היגוי : מיתלה אחורי : החלף תומכים

4) נאמר לי מהבודק שהציריות לא במצב טוב.

5) כמו כן נאמר שיש בלאי יתר לקלאץ'

6)קפיצים : שני הבולמים פגומים לפי הבדיקה והם בלויים ויש עליהם רטיבות.

7) העברת כח: תיבית הילוכים ידנית : חריקת הילוכים, נזילת שמן, לתקן מנוף/דוושה/בורר. מצמד : בלאי יתר. ציריות : /מרווחי יתר . מפרקים / צלבים לקויים. דיפרנציאל: מרווחי יתר , נזילות שמן.

8) עוד משהו שאני שמתי לב : הנוזל קירור הוא מים רגילים! , האם צריך מים של tecnic?

מלבד הליקויים בבדיקה , אני אצטרך לעשות טיימינג ב120 בקרוב (על הדרך אני אחליף כבר משאבת מיים), לכן יש פה להערכתי יישור של 10K לפחות שאין לי כרגע.

עכשיו השאלות שלי

1) האם תוכלו לרשום את סדר העדיפויות של התיקונים , כרגע מפאת תקציב אני רוצה לטפל בדברים הקריטים.

2) קלאץ' : אני מבין שהוא בעל בלאי וכנראה לא הוחלף הרבה זמן , אך השאלה כמה זמן עוד אפשר לנסוע איתו ? איך אפשר לדעת האם באמת הוא גמור ? פשוט להמשיך לנסוע איתו עד שהוא לא יפריד?

3) מנוע : האם אפשר להחזיר חלק מן הסוסים הנעלמים? האם החלפת פלאגים (משהו שאני יכול לבד גם) לכאלה עם אלקטרודה כפולה או חדשים יוסיפו הספק? כמו כן נאמר לי שבדגמים הללו ישנה נטייה לדליפת נוזל קירור מהאטם ראש (מחלה ב1.6) , והדבר נפתר ע"י אטם מחוזק. האם יש להיערך לזה ? האם כדאי להחליף ?

4) האם זה בעדיפות עליוניה להחליף למים של tecnic ברדיאטור? , האם זה לא סיכון לפתוח את המערכת ?

5) ציריות ובולמים , האם אפשר להתקין בולמים לבד ? ואולי האם כדאי להזמין בולמים מחו"ל?

6) סאנרוף - חלק כואב , לדעתי תיקון של 2000 ש"ח לפחות.

קחו בשבון שאני מעדיף לבצע לבד דברים שאפשר בכדי לחסוך עלויות. מה שאפשר להזמין בחו"ל אני אזמין.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

מבחינת סדר עדיפויות,

1. אני הייתי מתחיל עם טיפול יסודי למערכת הקירור - החלפת נוזל קירור, החלפת צינורות בלויים וניקוי/החלפת רדיאטור במידת הצורך.

2. טיימינג מחליפים בכל שלוש שנים, גם אם הרכב עדיין לא עשה 120K קילומטרים. אם נדרשת החלפה של רצועה, החלף אותה במסגרת הטיפול למערכת הקירור והחלף גם את משאבת המים.

3. לבדוק את נושא הציריות והסרן האחורי. בהחלט יתכן שמדובר בסתם כסת"ח, אבל לבקש מהמוסך שיבדוק במה מדובר.

4. בולמים קידמיים - להחליף ולכוון פרונט במידת הצורך לאחר ההחלפה.

עם הקאלצ' לא עושים כלום. מחכים שיגמר ומחליפים. אצלי ב206XS הקלאצ' המקורי החזיק מעמד 100K קילומטרים, אבל זה מאוד תלוי באופי הנהיגה שלך ושל הבעלים הקודם. אצלי, למשל, מה שהלך זה לא הקלאצ' עצמו אלא מסב הלחץ, כנראה עקב נטייה של הבעלים הקודמים לעמוד ברמזורים עם דוושה לחוצה.

אל תתרגש מנושא הסוסים הנעלמים. אל תיגע באטם הראש המקורי עד שלא תתפתח נזילה שדורשת התיחסות.

אפשר להזמין בולמי זעזועים מחו"ל אבל אין צורך של ממש. יש הצע די גדול של בולמים בארץ, החל מבולמים תחליפיים זולים, דרך המקוריים ועד ל"משופרים".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...