Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכרנו את הרכב המשפחתי שלנו, ונותרנו ללא...

עד שנמנצא את הרכב המתאים (ל-6 נוסעים), אנחנו צריכים רכב "גישור" שאולי בסוף גם יישאר אצלנו (הגדולה בת 16...).

כדי שהפגיעה בקניית הרכב המשפחתי יהיה מינימלי, החלטנו להקציב כמה שפחות ועד 10K ברכב ה"גישור".

האופציות שנראות אפשריות הן:

ניסן סאני- מאוד קשה למצוא

מאזדה 323 סדן (אמצע שנות ה-90)

מיצובישי- לא בטוח איזה דגם עדיף

דייהטסו אפלאוז- לא בטוח אם כדאי

פיג'ו 405

סובארו

פיאט פונטו- בעיקרון מעדיפים משהו יותר גדול שיסיע לפחות 5 בנוחות מירבית.

מן הסתם חשוב שהאמינות תהיה טובה ועלויות האחזקה תהיינה נמוכות.

המלצות ורעיונות ייתקבלו בברכה.

תודה

פורסם

אני חושב ששלושת מוכניות ראשונות הכי מתאימות לדרישות שלך. בקשר למיצובישי, בתקציב כזה אפשר למצוא סופר לנסר - רכב אמין למדי, עדיף ידני ואם בכל זאת אוטומט, וודא שיש קולר לגיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניסן סאני - ניתן למצוא כאלו שמורות מאוד מאנשים מבוגרים - מומלצת מאוד.

גם ה-323 אחלה מכונית.

וגם הסופר לאנסר והאפלאוז בסדר.

כמובן שידני זה יתרון גדול.

פורסם

אני לא הייתי ממליץ על ה 405 מכיוון שזה רכב שבנוי כמו טנק,

אמנם בטוח אבל זללן דלק לא קטן ,לי הייתה 405 שנת 89 גיר ידני וגם אז הרכב היה שותה דלק כאילו אין מחר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ואכן שלושת המכוניות הראשונות הן לפי הדירוג שנראה לי נכון.

אני מבין שידני טוב יותר מבחינת אמינות ועלויות תיקון ודלק.

אין לי בעיה עם נהיגה בידנית (פרט לנוחות כמובן...).

הייתי שמח למצוא ניסן סאני ממישהו מבוגר. אבל ביד 2 (שם אני מחפש בעיקר) אין היצע של מכוניות "טובות".

גם המאזדה 323 סדן לא מאוד פופולרית, ונראית כאופציה טובה.

למיצובישי יש הצע גדול יחסית- איזה דגמים עדיף? סופר לנסר, לנסר קלאסי, לנסר ישן, צ'אמפ? ובכולם עדיף ידני?

יש מקומות נוספים שמומלץ לחפש בהם?

פורסם

יד 2 וסיבוב בשכונות.

סופר לנסר היא האופציה הכי טובה מבין מה המיצובישים, שהחסרון שלה הוא רגישות של הגיר האוטומטי שרובם כבר עם קולר חיצוני - במידה ולא מומלץ להוסיף.

לנסר - עתיקה. לא רלוונטית לימינו ואין מה להשוות לסופר לנסר שהרבה יותר מודרנית.

צ'אמפ - ניסיון קצר של שנתיים להכניס דגם ישן שמיוצר בתאינלד (לא כמו האחרות ביפן) במחיר תחרותי. שוב, עדיף לך משמעותית סופר לנסר.

ההבדל במחירים כל כך זניח שאין לך מה להתפשר לך על סופר לנסר.

עדיפות לרמת הגימור שמציע כריות אויר ו- ABS (לא זוכר אם זה רק GLXI או גם ב-GLI...)

פורסם

סיבוב בשכונות נשמע מעניין, אבל מאוד לא ברור.

תודה על ההמלצות לגבי המיצובישי. נראה לי שאאמץ בחום. (אפילו שראיתי דגם צ'אמפ שנראה טוב...).

בכל זאת, אם למישהו יש רעיונות נוספים לחיפוש ומציאת רכבים כאלה אשמח לדעת.

פורסם

קיה אף פעם לא עלתה בחיפושים.

היא גם אף פעם לא הומלצה בשרשורים אחרים שראיתי.

מנטור קצת יקרה לתקציב. ספיה נכנסת לתקציב.

יש עוד מישהו ששותף לדעה שקיה זו אפשרות טובה?

פורסם

קיה ספיה משתמשת במכללים של מאזדה בשנים הרלוונטיות כך שמבחינה הזאת אין מה לחשוש.

קיה באופן סובלת מתדמית גרועה באופן שאינו מוצדק לדעתי ומדובר ברכב שנותן תמורה טובה לכסף.

צ'אמפ - היתה לנו צ'אמפ לא מעט שנים - מדובר ברכב אמין מאד המבוסס על הלנסר שקדמה לזאת שיוצרה בין השנים 88-93

המכניקה ללנסר הישנה פרט לעובדה שמשנת 1994 המנועים שלה הם עם הזרקת דלק במקום קרבורטור.

הבעיה העקרית של הצ'אמפ היתה הגימור השברירי שלו - גם הוא היה תמורה מעולה לכסף.

אופציה מעניינת נוספת היא פורד מונדיאו מאמצע שנות ה-90 רכב מרווח, אמין וזול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איכשהו נראה לי שיפניות, לפחות לדרישות האמינות והאחזקה, לשנים אלו זו הבחירה הנכונה יותר.

סאני עדיין מככבת, אך עם קושי למצוא רכב במצב טוב. מה הדעות לגבי גיר ידני או אוטומט לניסן סאני?

במיצובישי יש מבחר לא רע, אבל רובן אוטומטיות.

ברור שידני זה רכב אמין וזול יותר לאחזקה וטיפולים, אבל לא תמיד קל למצוא.

רוב המכוניות הן אואטמטיות.

עוד מישהו עם המלצות לפורד מונדיאו ישנה? אין ידניות. האוטומט שלהן טוב ואמין?

אמשיך לחפש.

פורסם

אכן רוב הרכבים אוטומטים, כי זה מה שעמישראל אוהב.

לא מכיר בעיות עם האוטומט של הסאני.

לספר לנסר הייתה בעיה של התחממות של הגיר - אז תמצא הרבה שעברו שיפוץ והרבה שהותקן קולר חיצוני - ואם לא הותקן - תתקין אתה.

תשמע, בקשר לחיפוש כלי רכב - זה די מייאש, קשה למצוא את מה שאתה רוצה, ואני מבין אותך.

אבל צריך לקחת בחשבון שזה יכול לקחת לפחות חודש שמשהו נורמלי יצוץ.

מונדאו - תשמע זה רכב טוב, אין על זה ויכוח.

איך האמינות שלו אחרי כל כך הרבה שנים ומה מחיר הטיפולים והחלפים - אין לי מושג.

מכיוון שהיפניות כל כך פשוטות ונפוצות - יש הרבה יותר מוסכים שמכירים אותם וזה מה שנקרא ללכת על בטוח, עם המונדאו את יכול לתת "מכה" או לקבל אחת.

אני אישית הייתי בודק ברצינות את הכיוון של המונדיאו כי היא טובה יותר משאר הרכבים בשרשור וגם הייתי מעדיף שהבת שלי תנהג ברכב כזה מאשר בפחית יפנית, אבל שוב - תצטרך לקבל חוות דעת על האמינות שלה ממישהו שמכיר אותה טוב יותר ממני.

פורסם

מנסיון של רכב אחד :

לאבי הייתה פורד מונדאו מהצורה הישנה [שנת 2000] ספציפית איתה הוא אכל הרבה חצץ.

אני לא יודע אם מדובר ברכב אחד חולה שבמקרה אבי נפל עליו אבל תקלות היו לו כל שני וחמישי.

אשמח לשמוע תגובות מבעלי מונדאו אחרים.

אני חייב לציין שהיתה לאבי הסטוריה מצויינת עם דגמי פורד אחרים החל בקורטינה ועבור בסיירה שהיו פשוט סוסי עבודה [גם במצב שקילו שמן הלך כל שבוע הרכב עבר את ה 200K ק"מ].

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...