Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תמיד אני רואה את המניאקים האלה שעושים חיים משוגעים ועושים כתבות

על רכבים שרובנו רק יכולים לחלום עליהם.

השאלה שלי זה איך נכנסים לעולם הזה והופכים לכתבי רכב?

ברור לי שצריכה להיות יכולת כתיבה והבנה ברכבים - אבל איך מגיעים לשם?

חולה על גיר ידני!

פורסם

מדפדפים במודעות דרושים למשל. ראיתי פעם מודעה ש-YNET או וואלה חיפשו כתב רכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל - להיות כתב רכב זה המון עבודה קשה ולאו דווקא מהנה (למרות שיש את הרגעים המהנים).

אם נראה לך שאתה מתאים, אתה יכול לפנות לעיתונים הגדולים בארץ ולראות אם יש צורך בעובד לא מיומן בשכר מינימלי...

פורסם
המניאקים האלה

99% מהם כותבים פה בפורום.

חלקם גם כתב פה לפני שהתחיל להיות כתב רכב.

אחד מהם חשב שלב.מ.וו יש מנוע V6.

אל תקלל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה רק בקרוב?

הספיקו לי השיחות עם גיא (חבר הפורום לשעבר) על המסע שלכם לאיטליה כדי להבין למה מקללים אתכם.

:-P

פורסם

טוב, המסע לאיטליה זה אולד ניוז. לפני שבועיים חזרתי ממסע חדש... :twisted: (ואל תחשבו לרגע שזוהי עבודתו היומיומית של כתב הרכב, או שהוא מרוויח על זה הרבה כסף...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למה לא לקלל? אני באמת מניאק. או לפחות ככה תחשבו בקרוב :wink:

שטרן, אתה הרבה יותר ממניאק... :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מדפדפים במודעות דרושים למשל.

וכמו בסרט של הגששים (ששמו פרח מזכרוני), גם מודעות האבל הן מקור מידע טוב :lol:

ולכתבים - לא להעלב, בצחוק!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

"נפטר לא בשיבה טובה כתב רכב שחשב שאפשר לקחת את הסיבוב ב-150. מסתבר שאי אפשר. ההלוויה מחר. קורות חיים נא לשלוח ל..." :wink:

וזה מזכיר לי את הבדיחה של קלארקסון ושות' שאם אחד מהם נהרג תוך כדי הצילומים לתוכנית, הם יספרו לצופים שהוא מת ומיד יעברו לאייטם אחר :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו כל עבודה, יש ימים טובים יותר ויש פחות (אלא אם אתה אחד ממניח טופ גיר אולי). לבחון יונדאי i10 או סוזוקי אלטו זה לא בדיוק כייף חיים. כמובן שאם ישנה אהבה לרכב אז יש לא מעט "סוכריות" לטעום.

אפשרות אחת, לכתוב המון כמו בפורום כאן, לפתח סגנון כתיבה משלך. תתחיל אפילו בכתבת נסיעת מבחן ברכב האישי שלך, תראה איך אתה מתחבר לזה, לא כל אחד הרי יודע לכתוב וזה משהו שניתן ורצוי להתאמן בו.

בנוסף לאפשרות הראשונה, אתה יכול לפתוח לעצמך בלוג או אתר ותתחיל לעבוד. אז גם תיווכח לדעת שזה לא רק כייף חיים, בטח לא בהתחלה. אם זה יצליח אז כמות הכייף תגיע.

אם היית פעם בתערוכת רכב גדולה בחו"ל, אז נכון שזה כייף לראות רכבים והשקות, אך ככתב, אתה לא רק מסתכל, אתה שואל מצלם, מחפש את הדברים המעניינים והפיקנטיים ואחרי שהלכת שעות והרגליים שלך כבר כואבות אתה נכנס למתחם העיתונות או לחדר במלון ולא נח אלא כותב והרבה!

אהה כן, כמובן ששוב נזכיר את טופ גיר, כי אם אתה לא אחד מהם, אין כתבי רכב עשירים, אולי רק עשירים באידי דלק וגם זה יגמר בעוד כמה עשורים.

פורסם

כמו שאומרים, לא כל הנוצץ זהב. כמו שהדיילת הממוצעת לא מבלה את רוב הזמן הפנוי שלה בנופש ביעדים אקזוטיים, כתבי רכב לא רק נוהגים על מכוניות מהירות - או נוהגים בכלל. חשוב לזכור שכמו בכל דבר אחר, יש כאן עיניין של עבודה שחורה (לא כל כתבה היא כיפית לכתיבה), המון טלפונים ובלאגן לא מועט. וגם לא מתעשרים מזה.

אבל - וכמובן שיש אבל - יש גם יתרונות לא מעטים. גם בעבודה בתחביב, גם בפינוקים מדי פעם וגם בגמישות של המקצוע שמאפשרת לחלק לעסוק בו מהצד ;)

איך מתקבלים? השלב הקשה ביותר הוא הצעד הראשון. הזדמנויות יש תמיד - צריך למצוא אותן. קצת חוצפה ותעוזה עצמית לא יזיקו - כמו גם דוגמאות לטקסטים. לכן, ההמלצה הטובה ביותר היא באמת לשבת ולכתוב - גם אם אף אחד לא באמת יקרא את זה. נ

צריך גם לזכור שכתבי הרכב המקצועיים כותבים לאוכלוסייה ביקורתית ומאוד מסויימת, ולאוכלוסייה הזאת יש דרישות בנוגע למקצועיות וסגנון כתיבה. צריך לדעת לכתוב היטב, והכי חשוב - עם סגנון אישי משלך. אי אפשר לכתוב כתבה כמו חיבור בלשון.

פורסם

קנה פולו מארק 3. אחרי זה, עליך לרכוש דומיין ולהדפיס לעצמך כרטיסי ביקור שנושאים את שמך בתוספת הכיתוב "כתב רכב מקצועי ומכובד". הרשם לכל הפורומים הישראלים ומדי פעם פרסם בבלוג שלך חמשיר בעברית קלוקלת על מכוניות של חברים שלך - והנה, אתה כתב רכב :-)

אתה רואה רק את הפנים היפות של התפקיד, וכמו שכבר נאמר, לא הכל זוהר. הרוב המוחלט של הרכבים שתבחן הם נורא באנאליים, ובשאר הזמן (רוב הזמן) תמצא את עצמך עסוק בהתנהלות מול היבואנים או בעצם הכתיבה וההתעסקות מול המערכת בה אתה עובד. הבנה בתחום הרכב היא תנאי הכרחי אבל לא מספיק - יכולת הכתיבה שלך חשובה באותה המידה.

איך מגיעים לתפקיד כזה? אני לא אחזור שוב על מה שכבר נאמר. מקום טוב להתחיל הוא דווקא הפורום הזה, הוא שורץ אנשים שמתעסקים בתחום מכל הכיוונים ביניהם כתבי רכב, אנשים שטוב להתרועע איתם אם אתה מכוון לעיסוק הזה, במיוחד כאשר ארצנו כה קטנטנה.

• תוכן חדש...