Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שנה רכשתי Renault 19 1.4 GTS שנת ייצור 1992 תוצרת ספרד, גיר רגיל.

סך הכל האוטו לא הרשים אותי בביצועיו בכביש.

האוטו מתקשה לטפס עליות אפילו לא חדות - כבישים בתוך כרמיאל, עליות לכיוון הגולן וכו. מאיץ באיטיות, אפילו בעברת הילוכים בסל''דים גבוהים, בכביש ישר ללא שיפוע.

הבעיות האמיתיות התחילו לפני חצי שנה.

בפנייה חדה או לא חדה לימין הופיעו רעשים כמו טיקטוקים בהגה.

הגעתי למוסך כדי לעשות בדיקה לפני טסט. בבדיקה ראשונית גילו שציריה ימנית נוזלת ודפוקה, גומיית כיסוי של הציריה קרוע.

חוץ מהתיקון הזה גילו ששלושה מתוך ארבע בולמי זעזועים נוזלים וחייבים להחליפם על מנת לעבור טסט. התיקון הסתיים ב-1600 ש''ח פלוס 150 ש''ח כיוון פרונט.

חודשיים אחרי זה הגעתי לאותו מוסך לעשות טיפול שגרתי, הוחלף מסנן שמן, מסנן אוויר, מצתים, חוטים למצתים, רצועת טיימינג, רצועת אלטרנטור, החלפת שמן וכיוון בלמים אחוריים. המכונאי גם הוסיף תוסף דלק. הטיפול הסתיים ב - 1200 ש''ח.

אחרי הטיפול ביצועיו של האוטו לא עלו ונהיו יותר גרועים, בסל''דים נמוכים האוטו רועד כולו, הופיעה רעש של טבעות במנוע, האוטו מתקשה להאיץ. כשפניתי מייד למוסך, ענו לי "אין מה לעשות, האוטו ישן". חוץ מזה בזמן עמידה, כשמנוע לא קר, סל''דים לא קבועים, ואפשר לשמוע לפי הרעש, שמנוע עובד בצורה לא אחידה.

שבועיים אחרי הטיפול באמצע נסיעה בכביש החוף נקרעה רצועת אלטרנטור ה"חדשה". פניתי למוסך אחר, התחילו לצחוק ואמרו לי שרצועה שהתקינו לי במוסך ההוא - היא בגודל שונה והיתה מאוד מתוחה. עוד 150 ש''ח.

חודש אחרי זה הוחלף רדיאטור, הישן התפוצץ. עוד 1100 ש''ח באותו מוסך.

אתמול באמצע הנסיעה התחלתי להרגיש בזמן האצה, האוטו רועד. שוב פעם הופיעו רעשים בפנייה לימין. אבל הרעידה מדאיגה אותי יותר מהרעשים.

במזל אתמול גם פגשתי שכן שהוא במקרה מכונאי, עשה סיבוב, הסתכל מתחת למכסה מנוע ואמר לי שכנראה שצירייה שהוחלפה דפוקה, המנוע לא עובד בצורה אחידה, זה גורם לאובדן כוח בזמן נסיעה, צריכת דלק לא נורמלית, תושבת מנוע גורמת להרגשת רעידות של סל''דים נמוכים, יש נזילה שיכולה לגרום לפיצוץ של חגורת טיימינג, בולמי זעזועים זהוחלפו מאחורה "מתים", לא מתאימים לאוטו הזה ולמשקל שלו, האוטו מאוד קשה, מצתים מסוג NGK ולא מתאימים לרנו 19, חוטים של המצתים מסוגים שונים.

היום באותו מוסך בו עשיתי את כל התיקונים - אמרו לי שצירייה באמת דפוקה וזה גורם לרעידות של האוטו בזמן האצה, תשלם 500 ש''ח ויהיה בסדר. לגבי המנוע אותה תשובה - הכל בסדר, אוטו ישן תתרגל.

השאלה היא, האם מסוכן לנסוע באוטו למרחקים ארוכים, מה עלול לקרות, ומה אתם חושבים על בעיות - ניתן לתקנם?

תודה רבה

Renault 19 1.4 GTS

פורסם

רכב במצב כזה הוא לא רכב שהייתי נוסע איתו נסיעות ארוכות בלב שקט.

הדבר הראשון שאתה צריך זה מוסך אמין והגון שיטפל ברכב כמו שצריך ולא יעשה טיפולים חאפריים.

זה שרכב ישן לא אומר שהוא חייב להיות בעייתי ומלא תקלות. גם רכב חדש שיטופל כמו שאתה מתאר לא יסע כמו שצריך.

לדעתי אתה צריך לעשות לבקש המלצות למוסך ישיר ואמין ולעשות טיפול כמו שצריך לרכב עם פלאגים מתאימים וציריה משופצת כמו שצריך.

אחרי הטיפול, אם הרכב עם קרבורטור, כדאי שתלך למכון קרבורטורים שיבדוק, יטפל ויכוון מה שצריך.

בשלב הזה, הרכב כבר יהיה אמור לנסוע יותר טוב ולצרוך הרבה פחות דלק.

אם אחרי השלב הזה יתברר שהמנוע אצלך הוא בעל בלאי גבוה, תוכל להשתמש בתוסף כמו XADO שלפי הביקורות פה עושה פלאים.

פורסם

Platinum

תודה על התשובתך, כבר אתמול קיבלתי הכוונה למומחה ברנו באזור שלי, מחר אביא את האוטו למוסך שלו.

למרות ההזהרות עשיתי נסיון לנסוע מכרמיאל לאשדוד, האוטו רועד בזמן האצה, הילוך שני, שלישי ורביעי כשסל''דים מגיעים ל -2000 - 2500, הרעידות הכי משמעותיות (מרגישים לא רק עם היד על הידית אלה גם רואים במראות שאוטו רועד, ישנם רעשים של כסאות, חלונות וכו') בהילוך רביעי במהירות מ 70 קמ''ש עד 90 קמ''ש. במהירות של 100 קמ''ש הרעידות מפסיקות או שככל הנראה פשוט מתאזנות עם המהירות ולא מרגישים אותם. ההגה לא מושך, הרעידות לא משפיעות על התנועה הקווית של האוטו, לא מרגישים אותם בבלימות ממושכות,בסוף הנסיעה לא ראיתי שום סימנים על הצמיגים ושום שחיקת יתר,והכי חשוב - במהירות של 85 קמ''ש כשרעידות הכי נרגשות, בהעברת לניוטרל הם נעלמות...

נראה לי שאם הציריה באמת דפוקה האוטו צריך לרעוד גם בניוטרל בזמן הסיעה במהירויות כאלה...

ואם זה תושבת מנוע, אז למה אוטו לא רועד בעמידה באותם סל''דים?

Renault 19 1.4 GTS

פורסם

יש הבדל בין נסיעה והאצה כשהגיר מעביר את הכח לציריות לבין נסיעה ללא (בירידה ללא גז או בעזיבת הגז)

יש הבדל יותר גדול בהעברה לניוטרל שאז העברת הרעידות מהצירייה למנוע ולגוף הרכב תפחת באופן משמעותי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפני שבוע הלכתי למוסך אחר, שלפי ההמלצות עליו - עושה עבודה הוגנת וטובה.

החליפו לי ציריה ימנית שכבר הוחלפה לפני שלושה חודשים, עוד פעם ציריה משופצת - לפי דבריו של מכונאי להזמין ציריה חדשה מאוד לא משתלם. הרעידות נפסקו, אין רעשים בזמן פניות וכו'. השאלה היא - לכמה זמן תספיק הציריה הזאת או לכמה ק''מ? האם אני צריך להתכונן להחליפה בעוד חצי שנה - שנה?

בנוסף התברר שצינור ווקום למודול הצתה מפוצץ. אחרי ההחלפה מנוע התחיל לעבוד רגוע בסל''דים קבועים, האוטו מאיץ יותר מהר וכו'.

אבל בזמן הפעלת מזגן, סל''דים יורדים ל-600, והאוטו רועד פשוט ברמה בלתי מתוארת. פעם היתי צריך לתת קצת גז והם היו עולים ל- 1000-1100 ונשארים כך. עכשיו קבוע 600 גם אחרי נסיעה וחימום מנוע. במה יכולה להיות בעיה, האם אפשר לפתור אותה ''על המקום" בלי עזרת מוסך?

Renault 19 1.4 GTS

פורסם

אני נוסע כבר שנתיים וחצי על ציריה משופצת של סובארו שכידוע סובלת מבעיית בלאי גבוה של ציריות.

הכל שאלה של איך אתה נוהג, ואיפה אתה מטפל. במוסך מקצועי יבדקו לך בכל טיפול תקופתי גם את גומיות הציריות לוודא שאינן קרועות ודורשות החלפה.

לגבי הסל"ד שנופל בהדלקת מזגן,

כשמתקינים מזגן ברכב, מרכיבים ליד ציר הקרבורטור (שאני מניח שיש ברכבך לפי שנת היצור) שאליו מתחברת דוושת הגז התקן שנקרא "מגבר טורים".

ההתקן מופעל לרוב ע"י צינורית ואקום שיוצרת תת לחץ בעת הפעלת המזגן ובעקבות תת הלחץ שנוצר, נמשכת זרוע מתכת מכנית שמזיזה את ציר הקרבורטור ממש כמו שעושה לחיצה על דוושת הגז.

תחפש את ההתקן הזה אצלך ברכב ותבדוק שמחוברת אליו צינורית ואקום.

אם אין צינורית מחוברת, תחפש קצה צינורית מנותק בסביבה הקרובה להתקן ותנסה להכניס אותה למקום.

אם יש צינורית כזו, תוודא שהיא מחוברת היטב ואינה קרועה ותתניע את הרכב, תסתכל על ההתקן ותבקש ממישהו שידליק מזגן בזמן שאתה מסתכל.

אם ההתקן מזיז קצת את הזרוע שמדמה לחיצה על הגז, יכול להיות ששימון קל ו/או כיוון של הזרוע (יש לה רגולז') יעזור.

אם ההתקן לא מזיז את הזרוע שמדמה לחיצה על הגז, יכול להיות שלא נוצר וואקום, שההתקן פגום או שדרוש שימון קל.

• תוכן חדש...