Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שקצת החמרתם עם העצבים שלכם כלפי אבי.

נכון הוא עשה טעות, טעות חמורה אפשר להגיד אבל לבוא ולהגיב "הייתי עושה לך ככה וככה" זה בטוח לא הפיתרון.

להסביר לו שוב שעשה טעות חמורה שיכלה לגרום לאסון זה הפיתרון.

קל מאוד לשפוט אדם אחר, אבל בואו נהיה לרגע אמיתים ומציאותיים, אתם אף פעם לא עשיתם עבורה כלשהי על הכביש? כולנו עשינו וברוב המקרים ללא ידיעתנו אפילו.

לשאלתך אבי.

כן מה שהוא אמר לך זה נכון ויכלו "לפנק" אותך גם ביותר מזה בקלות.

מצדיק מה שארמרה "נהגת שודים" כול שוטר יכול לתת לך דוח

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

אף אחד לא החמיר.

לצערי אנו נוטים לסלחנות והבנה של נסיבות גם במקרים חמורים.

תאונת "פגע וברח" ועו"ד מגונן על הנאשם ומסביר את מניעיו. נהגים נוהגים בשיכרות ויוצאים בזול תוך טיעונים שונים ומשונים.

גם אם לא התרחשה תאונה ונעשתה פעולה מסוכנת מאוד (כמו זו שנעשתה כאן), רצוי שנהיה פחות סלחנים אליה.

כשהתנהגות בריונית פוגעת בנו (חס וחלילה) בצורה אישית, אנו כמובן הופכים להיות הרבה פחות מתחשבים בטיעונים ובהקלות למעשה.

ולא- אני מעולם (רישיון נהיגה משנת 1982) לא עקפתי רכב שעצר בעצור לפניה שמאלה , עקפתי אותו ופניתי ימינה מחוסר סבלנות או סיבה אחרת, לא בגלל שאני מורה, אלא בגלל החינוך שקיבלתי וההבנה שכנהג אסור לי לשחק עם חיי אדם- זה התנאי לקבלת רישיון.

פורסם

אייזיק - אהבתי את הטקסט באתר, נראה שאתה עושה עבודת קודש.

בהצלחה! אל תישבר.

(פותח השרשור - נא לקרוא, להתבייש ואז ללמוד לכתוב. ואולי איזה שיעור עם אייזיק יכול לעזור).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לאייזיק וכל חברי הפורום !

אני מודה בטעות ואכן למדתי שיעור חשוב. "מכל מלמדיי השכלתי". מוטב שנגמר בקנס ולא בסיכון חיי אדם.

אני חושב שהכביש הפך להיות ג'ונגל של ממש. קל להיסחף ולהפוך לאלו שנוהגים כמו ביריונים.

אגב, כולנו אנושיים ולכן מבצעים טעויות במהלך הנסיעה וחלקן חמורות ומסכנות חיי אדם, החכמה היא להודות בטעות.

תודה לכולכם.

פורסם

אפשר להשמיע קול מעט שונה?

אני מצטרף לקריאה לסבלנות ולסובלנות! ומבין את הצורך ללמד נהיגה בכבישים ציבוריים.

אבל...

הכל עניין של פרופורציה.

אני מודה ומתוודה שיצא לי לעקוף ל' בתמרור עצור משמאל בכביש חד סטרי שני נתיבים ולפנות ימינה (ולא היה שוטר בסביבה למזלי). הכל עניין של פרופורציה.

מקובל עלי רכב שמתמהמה בהשתלבות, מקובל גם מנוע כבה (אף לי זה קרה פעם או פעמיים במהלך לימודי) אבל לא מקובל ל' המנסה להשתלב נניח בכביש ראשי בעצור ועומד 15 ד' (כי זה יכול לקרות, פשוט צריך להשתלב עם קצת החלטיות שחסרה ללומד, ולא מלמדים אותה. פשוט נכשלים בטסט במצב כזה. נישט א-הין אונד נישט א-הר, לא לפה ולא לשם ביידיש)

גם אני למדתי נהיגה. אמנם אחזתי בהגה מעט אף לפני כן. אבל... לימוד נהיגה כמו שאמרתם צריך להתחיל הרבה לפני השיעור הראשון. אולי בגיל 8 - שמאלה ימינה ושוב שמאלה, בטח שלא חניה ברוורס, אבל כל ילד יודע מה זה רמזור אדום.

עכשיו אם יש מישהו שמתקשה מאוד - שילמד על אוטומט! גם ככה לא תנהגו בידני בחיים, אולי פעם ב-10 שנים ברכב שכור באירופה, אז וותרו על זה! גם לי אין רשיון למשאית "למקרה ש..." ואני לא נהג אמבולנס. ואם יום אחד ארצה להתנדב במד"א בתור נהג, אז אלמד בבוא העת.

אז אל תפריעו לתנועה באופן בלתי נסבל! אני, בתוך 5 שיעורים, הייתי מסוגל להשתלב בתנועה באופן סביר. תלמיד שאין לו שליטה בסיסית שילמד במגרשים (או אוטומט, אין סיבה שאדם בוגר לא ישלוט ברכב אטומטי מהרגע הראשון!) ובלבד שלא תגרמו להפרעה בלתי נסבלת לתנועה. לפעמים שעור רכבי ה-ל' בכבישים פשוט עולה על כל דמיון. (הטענה כמובן כלפי המורים לנהיגה, או למפקח)

פורסם

OK, עוד הטפות מוסר כלל לא ענייניות!

ניכר שלא קראת את הודעותי, בטח שלא בתשומת לב.

אולי באמת כדאי להתחיל ללמוד נהיגה במגרש ולא בכביש ציבורי, איזה רעיון טפשי זה להתחיל ללמוד בכביש ציבורי מבלי לרכוש שליטה בסיסית ברכב.

אני עדיין טוען שזה דבר מטומטם ללמוד על רכב ידני אם אין לך כוונה לנהוג בידני אי פעם וגם ככה הדוושה השלישית הולכת ונעלמת. ביחוד לאנשים שמתקשים בלימוד הנהיגה (כמה מחברי הטובים).

הכנעתם את הבן אדם, והוא גם נענש. עדיין אני טוען שמילת המפתח היא פרופורציה, בלי קשר למקרה הספציפי (כנראה שלא קראת את זה, וכנראה שגם לא תקרא) ואולי לשדרג משהו בשיטה.

פורסם

חברים יקרים!

אין טעם לקרוא לחבר פורום במילות גנאי ובוודאי לא לשנות כותרת מודעה (ראה כותרת) רק בגלל שכתבתי בלי סימני פיסוק.

אשמח לקבל ביקורת, בונה כמובן. לרדת לפסים אישיים ולגופו של אדם ולא לגופו של עיניין זה לא מקובל עלי.

פורסם
אני מצטרף לקריאה לסבלנות ולסובלנות! ותוך כדי הזעקה לסבלנות וסובלנות יצא לי לעקוף ל' בתמרור עצור משמאל בכביש חד סטרי שני נתיבים ולפנות ימינה.

אז אל תפריעו לתנועה באופן בלתי נסבל! אני, בתוך 5 שיעורים, הייתי מסוגל להשתלב בתנועה באופן סביר. ועד השיעור החמישי הפרעת לתנועה באופן בלתי נסבל, כי עוד לא ידעת להשתלב בתנועה באופן סביר.

אני עדיין טוען שזה דבר מטומטם ללמוד על רכב ידני אם אין לך כוונה לנהוג בידני אי פעם וגם ככה הדוושה השלישית הולכת ונעלמת. ביחוד לאנשים שמתקשים בלימוד הנהיגה (כמה מחברי הטובים).

ברור, כל בן אדם שמתקשה במשהו, פשוט שיוותר. זו העצה הכי טובה שאפשר לתת. "מתקשה בלימודי הרפואה?? חדש חדש כאן ועכשיו במכללת "פליקס חלפון תעשה לי ילד", הפקולטה למסחר בסמים, לכל אלו שמתקשים ברפואה!!"

ההערות העינייניות שלי (אני מקווה) באדום.

פורסם

עניניות בהחלט! אם כי סרקסטיות למדי.

לא התכוונתי להוצאות להורג של מי שלא נולד עם הגה ביד. אף אני איני סופרמן ולכן אני מציע (כולל לעצמי אם חלילה אאבד את המיומנות ואאלץ ללמוד נהיגה מחדש יום אחד) להתחיל שליטה בסיסית במגרש, ובהחלטת המורה לעבור לכביש הציבורי. גם כך המורה ברוב המקרים מתחיל את השעור הראשון בכביש צדדי. אותי הוא החליט לקחת גם לכבישים פחות ריקים ולסייע עם המצמד. אני הייתי מעדיף אחרת.

פורסם

אני מסכים עם חלק מהדברים שנכתבו , גם אם אני מהצד המלמד.

אין שום סיבה שמורה יעכב את התנועה ע"ח הממתינים מאחור, סה"כ הכביש איננו המגרש הפרטי של מורה הנהיגה.

מאידך, גם אני שמשתדל ללמד את השעורים הראשונים במגרש, עלול לעכב את התנועה ( יש שמספר שניות מועט נחשב בעיניהם לעיכוב ...), כשאני רואה שזה מעבר לזמן הסביר, אקח את השליטה לידי ואשחרר את העיכוב.

אגב, העיכוב אינו קשור בהכרח בתפעול רכב ידני או אוטומטי. יש שהתלמיד נאלץ לקבל החלטה במקום סואן, הוא איננו מהיר בזינוק (גם באוטומט) ועדיין חסר ביטחון.

יש מקומות שגם אני כנהג מנוסה הייתי מתעכב ובלית ברירה , על מנת להשתלב, הייתי מפעיל אסרטיביות ו"נדחף". תלמיד לא מסוגל לעשות זאת ללא סיכון, לכן לוקח לו הרבה זמן לעיתים.

זו בהחלט בעיה כשהתלמיד נאלץ ,עוד שהוא חסר ניסיון מינימלי, להתמודד עם החיים האמיתיים, התנועה נאלצת לגלות סבלנות וסובלנות והמורה - לגשר בין הרצון ללמד וההתחשבות בתנועה המתעכבת.

לכן- גלו רק קצת יותר סבלנות, כי ממש ממש לא מזמן, אתם אלה שהזעתם על גלגל ההגה (והמורה , כשיצאתם ולא ראיתם, ניגב אותו במטלית אנטיבקטריילית) וממש לא אהבתם שצופרים לכם שם מאחור.

כל מה שנכתב כאן, לא מצדיק עקיפה מסוכנת , ומי שמבין קצת בנהיגה ומודע לתרחישים שבעקיפה כזו, יודע גם למה.

• תוכן חדש...