Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית תיבה ל-ES300

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סאב של הרץ ES300 הדגם "הישן/ראשון" שיושב בתיבה אוטמה של 29 או 31 ליטר, שבזמנו נקראה "תיבה מקורית".

הסאב נתן בראש ברכב של 5 דלתות, אבל עכשיו החלפתי לרכב 4 דלתות והסאב בקושי מורגש למרות שהגברתי אותו עד הסוף.(הסאב יושב על LRX4.3)

אני רוצה לבנות לו תיבה אחרת מהתיבה האטומה, אחת מאלו שמופיעות בציור המצורף.

1)האם מישהו ניסה את אחת מהתיבות הנ"ל?

2)מומלץ? או לא?

es300.JPG

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

שאלה - החלפת גם את המגבר במקרה או שחיברת את הסאב לזוג ערוצים השני?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נשאר על אותו מגבר(LRX4.3ׂ) וממש לא החלפתי ערוצים מאחר והסאב יושב על המונו של המגבר ויש לי גם קומפוננט HSK שיושב על 2 הערוצים הנותרים.

2008 AUDI S3

פורסם

ולאיזה רכב סדאן החלפת? בדקת במקרה אם גב המושב האחורי אטום? כמו ברכבי BMW למשל שאין בכלל מעבר אוויר בין תא המטען לקבינת הרכב? - במקרה כזה יש שם פתח שירות שמסירים אותו ואז יש מעבר אוויר והבעיה כמעט ונעלמת.

אני קודם כל רוצה לנסות להבין את הרקע למה שקורה אצלך.

בדקת שאין הנחתה על הערוץ הזה של המגבר דרך הHU?

אם אתה משתמש במקרה במנחתים - תבדוק שהבאלאנס (יותר נכון FADER) לא מוטה בטעות לאחד הצדדים - תנסה לאפס את יחידת הראש.

לפני שאנחנו ניגשים ישירות להאשים את הסאב או המגבר - בוא ננסה להבין אם זה לא גורם של הרכב עצמו או של התקנה וכוונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יספק לך את כל הפרטים שאתה צריך ואף יותר:

* הייתה ברשותי קסארה 99' 5 דלתות, כרגע ברשותי רנו מגאן קלאסיק 03' 4 דלתות

* אין שום איטום בין הבגאז' לבין הסלון, מושבים מתקפלים סטנדרטיים

* ודאי שאין הנחתה לסאב מה-HU ואני יוסיף ויגיד שהוא מוגבר גם מה-HU עד הסוף(זהו HU של PIONEER)

* מבחינת ה-FADER הוא באמצע כרגע מה שאומר שהסאב והקומפוננט מקבלים מה-HU אותה עוצמה ללא הנחתה.

מבחינת התקנה אין שום בעיה, אני לא חדש בתחום המערכות לרכב(בקסארה התקין לי מתקין "מקצועי" בחנות וברנו התקנתי אני וחבר), כרגע אין באפשרותי להוסיף מגבר והאופציה הזולה ביותר היא בניית תיבה שיכולה אולי לתת יותר מהסאב.

עוד נתון שחשוב לציין הוא שהמגבר מספק 260W RMS במונו בלוק והסאב מוצהר ב-350W RMS.

בקסארה הגברתי את הסאב בערך קצת מעל החצי, כרגע אצלי ברנו הוא מוגבר טיפה לפני המקסימום כדי לא להכביד על המגבר.

אם זה חשוב אז גם בקסארה וגם ברנו ביטלתי את ה-SUBSONIC כי הסאב נשמע פחות מדויק עם התדרים המיותרים האלו.

אני בטוח שההתקנה היא מאה אחוז תקינה, וכמו כן ההגדרות ב-HU, ההבדל היחיד הוא שברכב 5 דלתות אין שום הפרדה בין הבגאז' לסלון פרט ללוח עץ מסכן(מגש אחורי) וברכב 4 דלתות זה עשוי ממתכת, לכן כל סאב שתשים תרגיש הרבה יותר חזק ברכב 5 דלתות.

2008 AUDI S3

פורסם

אני יגיד לך מה, גם אצלי הייתה בעיה דומה ולאחר שבדקתי את הRCA, התגלה שאחד מהם מנותק ואז הסאב נשמע ממש ממש חלש לאחר שחיברתי את השני הבעיה נפתרה.

תבדוק את הRCA שלך חיבורים לרדיו דיסק ולמגבר אולי אחד מהם התנתק בטעות.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

יכול להיות שלא תיארתי נכון את הבעיה, זה לא שאני ממש לא מרגיש את הסאב, הוא בהחלט מורגש...אבל יחסית למה שהיה זה בערך חצי מהעוצמה. אני יבדוק את נושא, למרות שאני בטוח שה-RCA מחובר היטב.

**בכל מקרה, אנחנו סוטים מהנושא של השרשור, אני מחפש תיבה אחרת שאולי תנצל יותר את הסאב ולא איזו טעות עשיתי בהתקנה.

2008 AUDI S3

פורסם

ואם אתה מניח את הסאב בקבינה - אתה מרגיש פחות או יותר כמו שהיה מקודם - סתם כדי לדעת אם זה הבאפל של תא המטען שכל כך פוגע בכך.

לגבי נושא התיבה - בדקת מה המלצות היצרן? או שהתמונה שהעלית למעלה היא מהאתר של הרץ? כי העיצוב של הפונטים והצבעים נראה הרצי משהו :)

בכל מקרה מדובר בתיבת בנד פאס והיא משלבת בתוכה את הדיוק של תיבה אטומה עם עוצמה של תיבת פורטד - לדעתי אם זו תיבה שיועדה ע"י הרץ לסאב הזה - היא בהחלט יכולה למקסם לך את הSPL המופק ממנו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אם אתה מחפש מקסימום SPL - על האחת עם שני הפורטים

אבל אני הייתי מנסה לשמור על קצת דיוק בסאב הזה והולך על האחת שהיא תיבה אטומה ביחד עם תיבת פרוטד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...