Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד 2 ב 70k או חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני עומד לפני קניה של רכב יד 2 באיזור ה 70k , לצורך העניין טויוטה קורולה 2006.

סתם מחשבה שחלפה בראשי , המבצע של סיאט איביזה (לא יודע כמה זה יכול להיקרא מבצע נראה שזה מחיר קבוע).

בכול מקרה , מדובר ברכב חדש יד ראשונה 2010 מרשים עם הרבה תוספות.

אני יכול להתאמץ ולגייס עוד 20K בשביל רכב חדש השאלה היא האם זה כדאי? בכלל איך הסיאט איביזה מבחינת אמינות וסחירות?

קורולה סביר להניח יהיה סחיר מאוד עוד הרבה זמן ולא יאבד יותר מידי ערך , לעומתו האיביזה בטח יגיע לאיזור המחיר של הקורולה תוך שנתיים..

מה אתם אומרים?

תודה רבה.

פורסם

אני אומר שהקורולה זו משפחתית וסיאט זה מיני!

אם אתה מחפש מיני אז יש גם את הסוזוקי אלטו שעולה בסביבות 70 אלף חדשה!

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

המבצע של הסיאט נגמר, הייתי בודק במקומך את הפאביה החדשה עם מנוע 1.2 tsi, כרגע היא נמכרת במחיר מאד אטרקטיבי.

אני הייתי מעדיף אותה על פניי הקורולה.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

שלום שי,

יהיה אפשר לעזור לך קצת יותר, במידה ותוכל לספר מה השימוש שייעשה ברכב, כגון מספר הנוסעים ברכב, האם ישנם ילדים, עדיפות לגיר ידני או אוטומטי וכדומה :]

פורסם

עד היום נסעתי בפונטו ישנה ידנית. אין לי דרישות גבוהות מרכב ואין לי ילדים.

קורולה נבחרה רק בגלל השם שיש לה באמינות והעובדה שאוכל למכור את הרכב בקלות אחרי זה תוך כדי שמירה יחסית טובה על הערך.

אני נוסע נסיעות מאוד קצרות בתוך העיר ומסתכם בך 7 אלף קמ בשנה.

זהו פחות או יותר.

פורסם
עד היום נסעתי בפונטו ישנה ידנית. אין לי דרישות גבוהות מרכב ואין לי ילדים.

קורולה נבחרה רק בגלל השם שיש לה באמינות והעובדה שאוכל למכור את הרכב בקלות אחרי זה תוך כדי שמירה יחסית טובה על הערך.

אני נוסע נסיעות מאוד קצרות בתוך העיר ומסתכם בך 7 אלף קמ בשנה.

זהו פחות או יותר.

לפי הנתונים, יש שתי אופציות:

1. לעבור לקטנוע

2. לרכוש רכב

בקשר לרכב: קורולה תהיה מיותרת בשבילך, בעיקר בגלל הגודל, הן בסדאן והן בהאצ'בק (5 דלתות; לא חפה מתקלות).

בקשר לגיר: רכב עם גיר ידני יהיה חסכוני יותר בעיר (בעיר, יש צורך בהעברות הילוכים תכופות ולכן, בגיר אוטומטי, יתבזבז יותר דלק).

בקשר לסיאט איביזה: מדובר בדגם 3 דלתות, עם מנוע 1400 סמ"ק (85 כ"ס) וגיר ידני. אני גם בספק אם המבצע עדיין ממשיך (בהנחה שאתה מתכוון למבצע על האיביזה ב-88,000 ש"ח). בהחלט מבצע שווה עבור רכב טוב (הגיע עם המון אבזור).

אפשרויות נוספות - רכבים חדשים מהחברה (פחות מומלץ, מפאת ירידת הערך הגבוהה של רכב חדש):

יונדאי i10: ישנם מנועי 4 צילינדרים, בנפחי 1.1 ליטר (ידני/אוטומטי - כאשר מחוץ לעיר, קצת קשה למנוע הזה לנשום, במיוחד עם הגיר האוטומטי) ו-1.25 ליטר (רק אוטומטי. מסתדר טוב יותר מחוץ לעיר, בהשוואה למנוע הקטן עם אותו הגיר).היונדאי נחשבת למיני הטובה ביותר, ובצדק: היא הכי איכותית בקבוצה, עשוייה טוב מאוד. מרגישה הכי "מכונית" והכי לא פחנוע.

סוזוקי אלטו: בחר בה רק עם גיר ידני (60,000 שקלים), מהסיבה שעם גיר אוטומטי ("אמיתי" - לא רובוטי) היא כבר מספקת תמורה פחות טובה למחיר (73,000 שקלים) וכך מתקרבת ל-i10 (זולה ב-10,000 שקל מהאוטומטית עם מנוע 1.1 ליטר וזולה ב-2000 ש"ח מהדגם הידני עם אותו מנוע). מנוע 1 ליטר, 3 צילינדרים. אלטו זו התחבורה הכי בסיסית שיש. בוא נגיד שבכל פעם שתנהג באוטו, תמיד תדע (תשמע, תרגיש, תראה) שהאוטו עלה לך סכום מגוחך כ"כ. היא לא ממש נוחה מחוץ לעיר (בתוך העיר היא דווקא בסדר) והיא מאוד רועשת. איכות פנים בינונית מינוס, כמו גם בידוד הרעשים. אם אתה גבוה, ייתכן ויהיה לך קצת קשה להיכנס.

פיג'ו 107: בדיוק כמו האלטו (כולל מבנה המנוע) - רק עם גיר ידני (71,000 שקל), אבל הסיבה לכך היא בעיקר פעולתו הלא נעמה של הגיר הרובוטי (בטכנולוגיה הישנה, עם מצמד בודד; 78,000 שקל) והעובדה שתהיה רחוק רק ב-5000 מ-i10 אוטומטית "אמיתית" עם מנוע 1.1 ליטר)

סוזוקי ספלאש - היא כבר מתחרה ראויה ל-i10 מבחינת מרווח ואיכות (אם כי החומרים מרגישים זולים).

אפשרויות נוספות - רכבים משומשים:

דייהטסו סיריון: מנוע 1300 סמ"ק (87 כ"ס), גיר אוטומטי "אמיתי" 4 הילוכים, או ידני (5 הילוכים). יש המון כאלו בארץ. בדוק את העבר שלהן (פרטי או מליסינג/השכרה). מכלולים אמינים ופשוטים (כמו של הטויוטה יאריס הקודמת). התחושה בפנים היא פלסטיקית וזולה (אבל המצב טוב יותר בהשוואה לאלטו ול-107). היא מרווחת יותר מהסוזוקי ומהפיג'ו.

טויוטה יאריס דור שני (מ-2007 ומעלה) - רק עם גיר ידני, שוב בגלל אופן הפעולה הרע של הגיר הרובוטי (אלא אם כן לא תהיה לך בעיה עם זה).

יונדאי גטס (2007 ומעלה)- כמו ה-i10, רק גדולה יותר, מרווחת יותר וחזקה יותר (מנוע 1.4 ליטר, 97 כ"ס). שים לב שאתה קונה את דגם ה-GLS, שמגיע עם 4 כריות אוויר (לגבי ESP אני לא בטוח). קח בחשבון צריכת דלק גבוהה בדגמים האוטומטיים (וגם עם גיר ידני היא עדיין לא מאוד חסכונית).

פיאט 500: רק ידנית (אחרת - גיר רובוטי עם מצמד בודד)

במידה ותרצה מידע נוסף - אל תהסס לשאול =]

• תוכן חדש...