Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחחות וצבע ל2002 בצפון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום ,

אני מעוניין להכניס את הרכב שלי עוד כשבועיים לריסוס חול ואחרי זה לפחחות וצבע .

מצאתי כבר מקום שיעשה לי ריסוס חול כולל צבע יסוד במחיר טוב , מכן צריך להכניס את הרכב לפחחות וצבע ,

בגדול הרכב במצב סביר אך עדיין יש חלודות ויש צורך ב"פאצ'ם" למניהם כמו גם תוספות שאני רוצה לעשות .

במיקצועי אני סוכן וביטוח ומכיר המון מוסכים הבעיה שאף אחד לא עושה עבודות כאלו ברמה גבוהה ומוכן לקחת אחריות לביצוע .

האם מישהו מכיר מקום טוב שעובד על רכבי אספנות ?

האם יש עלות משוערץ לביצוע עבודה זו ? ( אני יודע שזה תלוי במצב הרכב אבל לפחות הערכה כי אני שמעתי מגוון מאוד רחב החל מ2500 ש"ח ועד 25,000 ש"ח ... )

תודה רבה מראש ,

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

הי,

לצערי לא איש בשורות אני לך. אם המדובר בשיחזור מכונית אוסף הזקוקה לשיחזור יסודי, הרי ש:

1. לעבודת שיחזור אמיתית באיכות אסור לעשות sand blast (ניקוי חול) אלא soft shot blast שעושה שימוש בכדוריות פלסטיק רכות. הכדוריות הנ"ל מורידות את הצבע והציפוי אבץ (אם יש) וכמובן כל קורוזיה, אבל במחיר הארנק (50-70 פאונד לשק, מכונית רגילה צריכה כ-3 שקים, ניתן למיחזור חלקי).

2. אין בארץ שום בית מלאכה עם אמבטיה לטיפול ברכב. לכן לא ניתן לבצע את שני השלבים החשובים ביותר בשיפוץ אשר נעשים בטבילה: ניקוי בבסיס (קאודטיק סודיום) וציפוי אלקטרוליטי באבץ (גילוון). בעולם, בשיפוצי איכות כך נעשה השיפוץ.

3. לצערי טרם זכיתי לפגוש בארץ בעלי מלאכה הקרובים לאיכות חבריהם למקצוע באירופה. אשמח להכיר, בינתיים אני חושש שהבחירה ההגיונית היא לבצע את השיפוץ בחו"ל. המלצותי:

אנגליה, איטליה, גרמניה, צרפת, צ'כיה!

אשמח שימצאו בעלי מלאכה גאים שיצליחו להעמיד אותי על טעותי, באם אינני מעודכן דיי.

עומר

פורסם

נוצר בארץ מצב אבסורדי .

מצד אחד יש לך את מפעלי הציפוי המתקדמים בעולם (עדיונים במושב צור יגאל) שעוסקים בציפויים החל מאריחי קראמיקה ועד תעשיית הרכב בטכנולוגיות ברמה חייזרית-ראיתי במו עיניי ציפוי שהם עשו לחלק מאלומיניום לרכב של ניסאן שלא ירד גם בעוד אלף שנה.

מצד שני אין לך אמבטיות ענק לגילוון למרות שמדובר בטכנולוגיה ישנה.

אני מתעסק ביומיום עם מתכות יקרות וליטושים כולל ניסיון בליטוש חול וברור לי שמדובר בתהליך בעייתי בו למעשה אתה גורם לנזק בלתי הפיך.הליטוש מוריד אחוזים ניכרים מהפח והופך אותו דק בהרבה.

הסרת צבע בטכניקת כמו שהוצעה פה +גילוון היא למעשה דרך לשפר את הרכב לעומת המקור שלא כלל הרבה פעמים גילוון.

פורסם

רגע ,

שאני יבין אתם לא ממליצים כלל להכניס את הרכב לריסוס חול ?

הבעיה שהרכב שלי עבר "התעללות" ע"י הבעלים הקודם שעשה לה צבע ב1000 ש"ח , התוצאה היא שיש עכשיו על הרכב את צבע המקור (ירוק ) , צבע ביניים ( אדום בהיר ) וברובו נראה הצבע הנוכחי בורדו ... עכשיו אני רוצה בכלל צבע אחר ...

כמו כן יש חלודות וחורים קטנים במרכב הרכב (ממה שאני רואה , כי ניתן לראות שעשו את הצבע פשוט על החלודה - הבחנתי בזה מצידם השני של הדלתות ....

להכניס את הרכב פשוט לפחחות וצבע ?

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

אכן במחוזותינו בעלי העסקים אינם ערוכים לטיפול ברכבים המיועדים לשיחזור (כדאיות כלכלית) ,אוכל לתרום מעט מניסיוני

התזת חול היא האופציה היחידה העומדת בפניך (סודה אינה מורידה חלודה) התזת חול בעמודי הרכב בלבד ובקורות בלחץ נמוך ככל האפשר (למניעת עיוותים ,וגם עמודים חסונים מתעוותים) ,שאר המשטחים המרוחים בחומר פחחים או איטום מסיר צבע ג'ל בלבד (התזת חול עדינה לא עובדת)

ציפוי צור קשר עם מפעל גילוון בשם תרשיש בחולון ,אמבטיה בגודל מלא תמצא במפעל ציפויים הממוקם ברמלה איני זוכר את שמו

צופו שם עמודי חברת החשמל בגילוון עבה שאינו מתאים לרכב ,אך לך תדע!?

בכל מקרה חלודה בין פחים מולחמים קשה עד מאוד לנטרל עד בלתי אפשרי וגם לאחר טבילה יש לטפל ידנית

כמובן שניקוי גרגירי החול היא אומנות בפני עצמה ,יש לחבר את הרכב לויברטור (סוג של מהדק אדמה) אשר ידאג להוצאת שאריות הגרגרים

פורסם
נצרת,מוסך המגדל גראיסי עאיד ובניו. עבודה מאוד מקצועית , ראיתי לא מאט רכבי אספנות שיצאו כמו חדשים מהמוסך הזה.

אפשר פרטים כמו טלפון וכתובת של המקום ?

תודה ויום טוב ,

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

דני,

1. כן, התזת חול הינה נזק בלתי הפיך לרכב

2. יגאל - אתה לא בדיוק צודק, אמבט קואוסטיק סודה מורידה מהרכב 90% מהקורוזיה - התחמצנות פני שטח, מה שנותר הוא שוליים ופגעי עומק

3. אם אתה משפץ את הרכב לשנים, קנה 2-3 שקים של גרגרי התזה. המחיר באנגליה הוא 30-50 פאונד לשק. שווה לחכות ולהביא את הגרגרים מאשר להפחית את עובי הפח ובכך לפגוע בטיבו כמו גם בקשיחות הפיתול של הרכב. קרי, רכב אחרי התשת חול לא יתנהג על הכביש כרכב חדש!

4. שמעתי שיש במרכז מישהו שעובד עם גרגרי הפלסטיק בשיפוץ מכוניות קלאסיות, אני אנסה לברר במי מדובר (בתקוה שאין זו רק שמועה)

5. עובי ציפוי האבץ באמבט אלקטרוליטי הינו פונקציה לינארית של הזמן (כמעט, בשל עליה קלה בהתנגדות), לפיכך עובי הציפוי נשלט

6. ציפוי עמודים (אלמנטים ישרים ללא חללים כלואים) הינו פשוט בתכלית לעומת ציפוי קליפת מכונית (בשל החלל הפנימי).

7. במקומך הייתי מדיר את רגלי מאותו מוסך מומלץ בנצרת. ראיתי לא מעט עבודות שיפוץ בארץ, אחרי שנים בודדות החולאים עולים לפני השטח שבעתיים... וחלודת עומק על פח דק יותר שווה למחלה קשה הרבה יותר.

על תקצר את הדרך, רק הדרך הארוכה מבטיחה תוצאה טובה לאורך זמן. למעשה הדרך הארוכה והיקרה היא הזולה ביותר במבחן הזמן.

עומר

פורסם

ניסיתי עם כדוריות מתכת והן היחידות שהורידו חלודה וחול אך הן מעוותות את הפח במיוחד פח איטלקי משנות השישים שבעים לבלי הכר,פחים אמריקאים עמידים יותר עקב תכונות אלסטיות טובות יותר אך קשות בריקוע

כל שאר המדיות ,החל בכדורי פלסטיק וכלה בקרח יבש דרך קליפות אגוזים אינן חודרות לשכבות הפח והחלודה נשארת כג'ינגים קטנים

באזור המרכז ישנו בחור הממוקם בכפר אז"ר המתיז בעזרת אבקת סודה ערוך חיפוש יש לו אתר

פורסם

אם אתה מוכן להשקיע כסף יש שיטה שנקראת ניקוי בקרח יבש.

לא גורם לשום נזק לרכב כלל.

מנקים עם זה טורבינות בתחנות כח.

כמה זה יעלה לך?

בסביבות ה 10K+ ליום. השאלה אם הם יספיקו לסיים את הרכב ביום אחד.

מה שטוב שאתה לא צריך לקחת את הרכב לשום מקום, זה לא דורש אמבטיות ולא שום חירטוט.

אני מכיר מישהו שמתעסק עם זה יש לו חברה גדולה בארץ בנושא אם תהיה מעוניין תשלח לי הודעה בפרטי

אני אנסה לקשר בינכם.

אלכס איצקוביץ 14083

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים תודה לכולם .

בסוף לא עשיתי ריסוס חול , בהתייעצות עם הפחח שבחרתי ( בחור טוב שעובד רק עם אספנות ) הוא אמר שהוא יוריד את הצבע וכך היה .... הוא עובר חלק חלק . מוריד את הצבע , מתקן , מחליף חלקים מחלידים , צובע בסיס ועובר קדימה ... זה כנראה בערך כך :

25032010460.jpg

29032010481.jpg

29032010487.jpg

31032010497.jpg

01042010505.jpg

01042010507.jpg

כרגע העבודה בעיצומה ... ומדובר בכמה חודשים טובים של עבודה על הרכב . השאלה האם זה אפקטיבי להכניס את הרכב לאמבטיה אחרי צבע בסיס ?

האם העבודה בצורה שהוא עובד גם פוגעת ברכב ?

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

"השאלה האם זה אפקטיבי להכניס את הרכב לאמבטיה אחרי צבע בסיס ? " - לא!

ראשית- ציפויי עושים למתכת חשופה ונקייה (בניקוי כימי ומכאני ).

שנית - אין בארץ קו ציפויי אבץ שמסוגל לצפות שילדות כמו שלך (הבעייה לא רק הגודל אלה גם צורך באלקטרודות פנימיות ).

בלי קשר כמה גובה הפחח עבור העבודה?

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
"השאלה האם זה אפקטיבי להכניס את הרכב לאמבטיה אחרי צבע בסיס ? " - לא!

ראשית- ציפויי עושים למתכת חשופה ונקייה (בניקוי כימי ומכאני ).

שנית - אין בארץ קו ציפויי אבץ שמסוגל לצפות שילדות כמו שלך (הבעייה לא רק הגודל אלה גם צורך באלקטרודות פנימיות ).

בלי קשר כמה גובה הפחח עבור העבודה?

אני מסיק מהתשובה כי הסיכוי שלי לעשות תהליך כזה לרכב הוא אפסי ?

אינני מעוניין לפרט מחיר מדוייק אך המחיר סביר לחלוטין יחסית לעבודה שיש לעשות . מדובר על כחודשיים-3 של עבודה יום-יומית אך ורק על הרכב שלי . אם תרצה אתן לך פרטים בפרטי .

ד"א - אתה יגאל ?

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

• תוכן חדש...