Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאסי (סברה) שובי הביתה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יענה בשם אמוץ כי הוא בטח עוד לא קרא. גם אני לא מכיר אותך באגירה אבל חיפוש אני יודע שאתה יודע לעשות והיית מוצא שלאמוץ יש את אחת הסברות היפות והמושקעות בעולם אז אני מאמין שהוא נסע לא מעט על סברה ומכיר את הרכב על בוריו.

במקרה אני ושותפי גם שיפצנו סברה שעמדה שנים ביפו אני יכול לומר שיש חווית נהיגה בסברה ונכון ההיגוי קצת בעייתי אך המנוע והגיר נפלאים. מירוצים עושים בשביל הכיף לא תמיד כדי לנצח.

אבישי וראובן המגינים על כבודה של הסברה.:oops:

ראובן ואבישי יישר כח, ראשית על "החזרת" סברה לכבישי מדינת ישראל, ושנית על התמיכה בפורום.

פורום האספנות הוא כלי לדיאלוג והחלפת מידע בין חובבי רכבי אספנות כחלק משמירת המורשת המוטורית. "טוקבקים" בפורום המכריזים על "רכב מסוכן", הצהרות על בסיס השערות, ועוד מפי "אחראי פורום שיפורים", מצדיקים תגובה והתייחסות. ידע בתחום אספנות רכב, זה נכס שנרכש עם הזמן ובצניעות.

אהבתי במיוחד את הפגנת הידע בסעיף 6 "ככל הידוע לי, חברת אוטוקרס אכן מכרה רכבים לשוק האמריקאי אבל הרכבים האלה, תחת השםסברה וסמל הקקטוס הורכבו באנגליה, לא בחיפה", במיוחד סוגיית סמל הקקטוס ולאחר שהוצגו נתוני המכירות של אוטוקרס בתשובתי הקודמת (ראה פרסום של אוטוקרס והסמל !!).

היסטוריה מוטורית על "קצה המזלג".

"הסברה" וסמל הקקטוס הוא חזון שהתגשם של יזם ואיש אשכולות, שובינסקי, שהקים בסוף העשור הראשון של מדינת ישראל תעשיית רכב, בעיר הפועלים, חיפה. ב- 1960 בתערוכת רכב באנגליה, התגשם החלום בשיתוף חברת ראליאנט מאנגליה. ראליאנט היתה יצרן רכב מפיברגלס (חומרים מרוכבים). בתום 7 חודשים בלבד (1961), הוצג הדגם הראשון שהורכב ונבנה בראליאנט בתערוכת הרכב בניו-יורק, כרכב פנאי תוצרת מדינת ישראל (ראה תמונה). קו-ייצור ובניית התבניות בחיפה (ראה תמונה) לא עמד בלוח הזמנים, והייצור בראליאנט נועד לתת מענה לתחזית המכירות. ב-1962 סופקו 25 המכוניות הראשונות לארה"ב מקו-הייצור בחיפה (ראה תמונה).

כל הרכבים שיוצרו זכו לשאת בגאווה את סמל הקקטוס (צבר – יליד המדינה). קו-הייצור בחיפה נסגר ב- 1968, והמרכבים נשלחו לגני ילדים (ראה תמונה).

ראליאנט המשיכה בייצור והשם SABRA השתנה ל- SABRE (ראה תמונה) בוצע שינוי חזית המרכב בדומה ל- MG, כולל מעבר למנוע 6 צילינדרים (ראה תמונה). הסמל נשאר "קקטוס". גם כאן המתחרים, MG וטריומף גברו, וראליאנט נסגרה כעבור עשור.

hist8ze2.jpg

SabraisraelST4701%20Aug-1961.jpg

scan0018.jpg

Sabra%20fabriekshal473xST%20Apr-1963.jpg

SabraIsrael471x%20Export,Spring-62.jpg

hist8zb17.jpg

Sabra_Left_05.jpg

hist8ab1.jpg

תרבות האספנות ושימור הרכבים היא העיקר, ואין לאיש מונופול על התרבות הזו".

חפשו אותנו גם בפייסבוק - "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם
אמוץ, תודה על המידע.

גם הסוסיתא שלך היתה "כוכב" בארה"ב, מצרף תמונה לפרסום אוטוקרס בארה"ב.

הסלוגן "The Car that's "Alive" for People who Love Life".

שהסוסיתא תחזיק עד 120 !!! מזל טוב !!! (ראה התמונות בגודל מלא).

scan0001.jpg

histo8xa1.jpg

hist8ze12.jpg

birthday7.gif

birthday10.gif

תרבות האספנות ושימור הרכבים היא העיקר, ואין לאיש מונופול על התרבות הזו".

חפשו אותנו גם בפייסבוק - "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

פורסם

האם יש אפשרות להעביר בודי של סברה לרצפה של סוסיתא, כמו בחיפושית ???:roll:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

הסגנון המתנשא שלך לא מצדיק תשובה, סע לשלום ותהנה בסברה שלך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
גם הסוסיתא שלך היתה "כוכב" בארה"ב, מצרף תמונה לפרסום אוטוקרס בארה"ב.

הסלוגן "The Car that's "Alive" for People who Love Life".

שהסוסיתא תחזיק עד 120 !!! מזל טוב !!! (ראה התמונות בגודל מלא).

תודה רבה :wink:

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...