Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע קיבלתי ניסאן טידה מהשכרה, בזמן שאבא שלי בארץ.

כיוון שאני חובב ידניות ואוהב לשלוט על הרכב כמו שצריך, אני משחק עם ההילוכים רוב הזמן.

אבל בטידה שמתי לב שאני כל הזמן מכניס ניוטרל. באותו רגע זה הרגיש מוזר ולא הבנתי למה בדיוק זה לא קורה לי ברכבים אחרים.

אחר כך חזרתי הביתה, עליתי על הוולוו ונזכרתי ששם צריך ללחוץ על כפתור על ידית ההילוכים כדי לשים רוורס (זה כל כך אוטומטי שאני לא שם לב אפילו).

אז התחלתי לחשוב על כמעט כל רכב אחר שהיה לי והיה אוטומט (לאנסר, יאריס, רובר 216, דייהטסו אפלאוז, מיצובישי L300), וכמעט בכולם צריך ללחוץ על משהו כדי להעביר מD לניוטרל ואז שוב כדי להעביר לרוורס.

זה משהו ממש חריג או שיש עוד רכבים חדשים שפשוט אפשר להוציא את הרכב מהילוך תוך כדי נסיעה?

לדעתי זה ממש מסוכן ודבילי.

פורסם

סיויק 91', שרייד 88' ואני בטוח שבעוד לא מעט, אפשר להוציא מ-D ל-N בלי ללחוץ על הכפתור.

לי זה דווקא נוח..

חדשים אני לא זוכר כרגע..צריך לבדוק.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

ברוב היונדאים אתה יכול להעביר בלי לחיצה על הבלמים ל R ומשם ל D .

לרוורס צריך כפתור בקאוואליר למשל, ל N ובחזרה ל D לא.

פורסם

מה שלדעתי מוזר, זה שבוולוו צריך ללחוץ על כפתור כדי להוציא מ- D ל- N.

כל המכוניות האוטומטיות שאני נהגתי עליהן, לא חייבו ללחות על כלום במעבר מ- D ל- N.

לעומת זאת, כל המכוניות האוטומטיות שאני מהגתי עליהן, חייבו לחיצה על כפתור כדי להגיע מ- R ל- D וליהפך.

פורסם

אצלי בג'טה (2008 2.0FSI) אפשר להעביר לN תוך כדי בלי ללחוץ כל כפתור, וכבר קרו לי מקרים כמו שבאמצע נסיעה בטעות נתתי לזה מכה וזה קפץ לניוטרל, או שמהר באתי לבלום וחברה שלי שמה לי יד על היד שעל הידית הילוכים והרמתי בטעות לN..

קורה.. אין מה לעשות ואם המפתחים של VW החליטו לעשות ככה כנראה יש היגיון מאחורי הדברים ולי ולך אין אפילו על מה להתווכח איתם :-D

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בידיות ללא הכפתור יש נעילה שמונעת העברת הידית להילוך לא נכון בזמן נסיעה ככה שאין סכנה להכניס פתאום לרוורס באמצע נסיעה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בסקודה רומסטר 2007 אפשר להעביר לניוטרל במהלך הנסיעה, אבל לא לרוורס. כאשר רוצים להחזיר בחזרה ל-D חייבים ללחוץ על הבלם (אין צורך ללחוץ על הכפתור). אני מאמין שזה נכון גם ברוב המוחלט של דגמי קונצרן VAG.

פורסם

בסמארט שלי כדי להעביר כל הילוך (אם זה רוורס, אם זה ניוטרל או דרייב- אין לי פארקינג) צריך ללחוץ על הבלם, אם לא לוחצים ומעבירים זה הילוך סרק.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בקסנטיה עשו את זה יותר מתוחכם:

מ-P לכל דבר אחר - צריך ללחוץ על הכפתור.

להעביר מ-R ל-N ואחר כך D - לא צריך ללחוץ.

להעביר מ-D ל-R, P, או N - כן צריך ללחוץ.

כנ"ל להעביר מ-R ל-P.

מ-N אפשר להעביר ל-D בלי לחיצה, אבל לא ל-R.

להעביר מ-D ל-3 ובחזרה - לא צריך, ואפשר גם להעביר תוך כדי נסיעה, בתור סוג של קיקדאון ידני.

לעומת זאת, כדי להעביר מ-3 ל-2 או 1 - כן צריך ללחוץ.

ראש צרפתי ממציא לנו פטנטים. אבל אם מתרגלים, זה מאוד נוח, כמו כפתור צופר על ידית האיתות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סוזקי ג'מני לא קיים כפתור כזה

וזה לא מסוכן כול כך הילוכים מסודרים בצורה כזאת שאתה צריך לרצות לעביר מ D ל R וכו.

הטעות היחידה שיכולה להיות זה מ D ל N וגם לא כזה נורא.

פורסם

פעם הייתה לנו אקסנט והיה אשרפ פשוט להעביר מ-R לD וN בלי ללחוץ על הכפתור, זאת אומרת אבל להוריד את הידית עוד אי אפשר, וגם להעלות את הידית מN וD לR או P אי אפשר בלי ללחוץ. שמתי לב גם שזה כמעט בכל הרכבים ה1.6 היפניים למיניהם, קורולה, אימפרזה, לנטיס וגם בחדשים שידית ההילוכים בלי כפתור אלא רק ידית, ולהעביר מR למטה אפשר. כמובן שלא באמצע נסיעה...

פורסם

אצלי ביונדאי אלנטרה לא צריך ללחוץ על המשבת כדי להעביר הילוך, פעם חברה שלי בטעות דחפה את ההילוך לP והאוטו נבלם באמצע איילון, אבל לא נורא זה היה ב 4 בבוקר ככה שהכביש היה שומם מרכבים, ביונדאי הולכים על ראש קטן אתה יכול להעביר כל הילוך שאתה רוצה בלי ללחוץ על המשבת.

עמיתי לכיתה ספרו לי שיש רכבים שאתה לא יכול להרים את ההמברקס שידית הילוכים משולבת עלD זה בטח עוד שטות ששיכת לצרפתים.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

בכל מכונית אוטומטית שנהגתי בה (אפלאוז, לאנטיס, מגאן, פלואנס, קורולה) אפשר להעביר מ N לD ולהיפך בלי ללחוץ על כלום. כדי לשלב ל R, תמיד צריך ללחוץ על הכפתור.

דארקמן- מה שאתה מספר נשמע לי כמו תקלה. אם יש כפתור מן הסתם תכננו שתצטרך להשתמש בו.

"ai motoare capul doare"

פורסם

darkmanxxx

מה שאתה אומר חסר כול הגיון, אנד ברק נועד לעצור את הרכב בעת חירום כגון בלמים לא מתפקדים וכו

לא רק בחנייה תפקידו המשני.

בתירגום חופשי לעיברית אנד בריק= בלם חירום.

פורסם

יש אנשים שמשתמשים בהנד ברייק לא רק כדי לבלום את הרכב מפני הידרדרות בחנייה.

לגבי כפתור המשבת של הרכב אני עוד יבדוק את זה מחר אצל המוסך אז אני יעדכן.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...