Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התחדשתי היום בסאב חדש אולטימו SC בגודל 10 שעובד ב 2 אום (יד שנייה מהפורום).

הוא יוגבר על ידי AUDISON LRX 4.1 שנותן 800W(!!!) ב 2 אום לסאב שדורש 600W (גיינים ברגוע, ברור).

בלינק הזה של מורל

http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/Ultimo%20SC%20Subwoofer%20Series.pdf

רשום שההמלצה היא 13-25 ליטר שזה יחסית ממש מעט (וזה מצויין כי אני ממש "מתקמצן" על מקום).

אני צריך ממכם להבין מה ההבדלים בנפחים של התיבות? הכוונה בתיבה סגורה שתיתן לי כמה שיותר SQ.

אין לי בעיה לגלוש עד המקסימום של 25 אם זה יתן לי יותר איכות. האם זה תלוי בסוג המוזיקה שאני שומע?

אם כן אני שומע הרבה "גלגל"צ", מוזיקה ווקאלית ישראלית, דנסים וכו'.

13 ליטר נשמע לי כמו חלום אחרי התיבה הזמנית שהייתה לי שהיא כ 50 ליטר :-)

פתרונות כמו עדיף לך לנסות כמה תיבות לפני זה לא ריאלים כל כך כי מפגש בקרוב לא יהיה וזה גם בלאגן. אני מחפש תשובות מבוססות נסיון\לינקים\גרפים\הגיון וכו'.

יש עצות מה להגיד בדיוק לנגר הממוצע? אני בטוח שאנשים פה נתקלו בדברים שלא נאמרו\הובהרו ואז היו בעיות עם התיבות שהוכנו ע"י אנשים שלא מתחום הרכב. לדוגמא שהנפח הוא נטו מפנים ולא נמדד מבחוץ.

MDF 2 ס"מ עובי יספיק, נכון? הדבקה מיוחדת? כל מידע יתקבל בברכה אני כבר מת להתקין לו תיבה ולשמוע. התיבה הישנה שלי היא לסאב 12 :-(

אני יחזור ממילואים ביום חמישי, מקווה שיהיו פה את כל התשובות בשביל להתחיל את המלאכה.

תודה ושבוע טוב!!!

פורסם

מחשבון תיבה

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

מידות בסנטימטרים:

A-29

B-29

C-29

יתן לך תיבה מרובעת של 24.4 ליטר

מדובר בגודל נטו לא כולל נפח העץ {2 ס"מ זה בסדר גמור}.

ברגים+דבק נגרים יהיה מצויין

ספריי דבק +לבד אפור

שיהיה בהצלחה.!

פורסם

הייתי ממליץ לך לשאול את אלי eli_i יש לו סאב כמו שלך.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

טוב, אחרי בירור מול נגר מתברר שתיבה כזו עולה כ 200 שח בסטנדרט שאני רוצה ולכן קניתי מיד שנייה מהפורום (כמו כל המערכת שלי) תיבה פשוטה יותר אבל לבינתיים זה מספק אותי לגמרי! (תודה לשומאכר מהפורום).

יש לי שאלה קטנה...

בתיבה היה חיבור של טרמינלים ואני מעוניין לחבר את המגבר ישירות לסאב בלי מתאמים שבטוח לא מוסיפים לאיכות או גורמים לסאב להתאמץ פחות. בקיצור פירקתי את העיגול פלסטיק של הטרמינלים והתיבה נהפכה לתיבה פתוחה פתאום :-P לקחתי חתיכת עץ עגולה גדולה יותר מהחור "וסתמתי" את החור של הטרמינלים בעזרתה ועשיתי גם חור קטן להעביר את ה + וה - .

השאלה היא האם החור הקטן הזה שעוברים דרכו הכבלים (+-) קריטי? אני חושב לסתום את זה עם קצת פלסטלינה או חומר כלשהו אחר שיסתום את החור הקטנטן הזה, מה דעתכם?

את החור הגדול שהיה אני מניח והוא מבוטל כי הוא סגור עם חתיכת עץ גדולה ממנו ובעזרת 3 ברגים שדי מדביקים אותו חזק לתיבה עצמה.

(המטרה היא תיבה אטומה לגמרי)

תודה!!

פורסם

אין עם זה בעיה, חוץ מכאשר תצטרך לנתק לרגע את הסאב ולהוציאו מהרכב...

תצטרך להתחיל לנתק חוטים מהמגבר (כנראה זה הכי פשוט) וזה ממש לא נוח כשזה בא בהפתעה.

לדעתי פתרון טוב עבורך הוא למצוא שני ברגי נחושת עבים (או כל מתכת מוליכה אחרת), להעביר אותם דרך הדופן ולחברם כטרמינלים.

מתוך התיבה בצורה קבועה ומבחוץ בעזרת אום או שניים (כמובן עם נעלי כבל מתאימים)

היה מישהו בפורום שחיבר בצורה כזו סאב בעל 2 סלילים, כך התאפשר לו לבדוק מספר רב של צורות חיבור ללא הצורך להוציא את הסאב ולהחליף חיווט כל פעם מחדש.

מתחדשת*

פורסם

שכחתי לציין שיש לי אפשרות לנתק אותם תוך שנייה עם קונקטורים פשוטים ויעילים מאוד שיוסי התקין לי. אני פשוט מושך את 2 הכבלים הללו והם מתנתקים. הכבל יוצא מהמגבר אחרי זה יש את הקונקטור ואז הכבל ממשיך לסאב אז אפשר לנתק אותו בשנייה. סוג של כבל מעריך.

בקיצור אני מבין ממך שאין בעיה עם החור הקטנטן הזה שיש לי...

• תוכן חדש...