Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי לפני שנתיים וחצי בערך בשלילה על אלכוהול וזה עבר לי ממזמן.

קניתי רכב חדש (הונדה סיויק ופניתי לכמה חברות ביטוח , כמו 9 מיליון - ביטוח ישיר - AIG וכו'....

אומרים לי שברגע שהיה לי שלילה הם לא רוצים לבטח אותי.

ואפילו שלא עשיתי אף תאונה בחמשת שנות הרישיון שלי!!

אמרו לי שהמדינה הוציאה חוק חדש שאפשר לעשות דרכה את הביטוח בכפול כסף...מה זה הדבר הטיפשי הזה??

מה אני יכול לעשותת??

פורסם

חברת ביטוח זה עסק פרטי וזכותה של החברה לא לבטח אותך. גם אני לא הייתי מבטח נהג שיכור (בעבר) אם הייתה ברשותיי חברת ביטוח.

תשקיע את הכסף שהיית משלם לחברת ביטוח בקרן מסויימת ככה שבמקרה הצורך תוכל לשלם.

או שתרשום את הרכב על שם אבא/אמא/אח.

איזה כייף לי :)

פורסם
הייתי לפני שנתיים וחצי בערך בשלילה על אלכוהול וזה עבר לי ממזמן.

קניתי רכב חדש (הונדה סיויק ופניתי לכמה חברות ביטוח , כמו 9 מיליון - ביטוח ישיר - AIG וכו'....

אומרים לי שברגע שהיה לי שלילה הם לא רוצים לבטח אותי.

ואפילו שלא עשיתי אף תאונה בחמשת שנות הרישיון שלי!!

אמרו לי שהמדינה הוציאה חוק חדש שאפשר לעשות דרכה את הביטוח בכפול כסף...מה זה הדבר הטיפשי הזה??

מה אני יכול לעשותת??

למה אתה הולך בכלל לחברות הישירות? גם ככה הם לא באמת זולים.

לך לסוכן פרטי וסגור עניין.

מעבר לזה, אני לא רואה סיבה לספר להם על העבר שלך פרט לתאונות. טוב שלא ביקשו גם מצב חשבון בבנק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

"נהג שיכור" קודם כל הייתי רק בשנה שלילה..וזה כבר אומר משהו במקום שנתיים , אבל זה לא הנושא..

ומה הבעיה לחברות ביטוח לבטח "נהג שיכור" ששילם על זה כ"כ הרבה מוניות ואוטובוסים וקנסות למשטרה ועוד הרבה דברים על הדרך..לבטח אותו??הרי תאונות אין !!דוחות אין!! אז מה הקטע?

ביטוח ישיר אמרו לי שאני יוסיף עוד 1300 על המקיף ועוד 700 על החובה והם יבטחו אותי.....מה זה הקומבינות האלה?

מה קשור המקיף לשלילה שהייתה לי ??מילא רק החובה....

פורסם

כי אתה מועד לפורענות מבחינתם. שלילה זה אומר שעשית משהו חמור וסיכוי טוב שבעתיד תעשה גם תאונה שבגללה הם יאלצו להפסיד עליך כסף.

מה שהם עושים זה פשוט מאוד מבטחים את האנשים הפחות מסוכנים ככה שהמבוטחים שלהם יהיו אנשים שעושים פחות תאונות וככה הם יאלצו לשלם פחות כסף ולהרוויח יותר. מבחינתם הם רוצים שיהיו להם לקוחות שלא עושים תאונות.

in the face

with a chair

פורסם
כי אתה מועד לפורענות מבחינתם. שלילה זה אומר שעשית משהו חמור וסיכוי טוב שבעתיד תעשה גם תאונה שבגללה הם יאלצו להפסיד עליך כסף.

מה שהם עושים זה פשוט מאוד מבטחים את האנשים הפחות מסוכנים ככה שהמבוטחים שלהם יהיו אנשים שעושים פחות תאונות וככה הם יאלצו לשלם פחות כסף ולהרוויח יותר. מבחינתם הם רוצים שיהיו להם לקוחות שלא עושים תאונות.

כן זה ברור, מסכים איתך . אבל איזה כסף הם הפסידו ששללו לי את הרישיון בגלל אלכוהול?

זה לא שעשיתי תאונה תוך כדי או משהו בסגנון..

פורסם

נהגת שיכור, אין מה לעשות את מסוכן ורוב הסיכווים שתעלה לחברת הביטוח יותר כסף מנהג

שלא נשלל רשיונו מטעמי נהיגה בשיכרות,

אני הייתי נוהג כמוהם.

לנהוג שיכור זה לסכן עצמך ואחרים.

פורסם
כן זה ברור, מסכים איתך . אבל איזה כסף הם הפסידו ששללו לי את הרישיון בגלל אלכוהול?

זה לא שעשיתי תאונה תוך כדי או משהו בסגנון..

למזלך לא עשית, פעם הבאה אתה תשתה וכן תעשה ואז הם יפסידו. הם מסתכלים על העתיד מה הסיכוי שלך לגרום לתאונה שבה הם יאלצו לשלם פיצוי.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול נחשבת לחמורה ביותר. זה בדיוק כמו שתסע עם עיניים מכוסות, פעם אחת לא תעשה תאונה, בשניה אתה תעשה והם לא מוכנים לקחת ל עצמם את ההימור הזה.

in the face

with a chair

פורסם
למה אתה הולך בכלל לחברות הישירות? גם ככה הם לא באמת זולים.

לך לסוכן פרטי וסגור עניין.

מעבר לזה, אני לא רואה סיבה לספר להם על העבר שלך פרט לתאונות. טוב שלא ביקשו גם מצב חשבון בבנק.

ההמלצה שלך בעייתית:

- קודם כל הם שואלים על כך והשאלה הזו מופיעה בהצהרת המבוטח. הצהרה כוזבת תגרום לו לצרות צרורות באם יידרש להפעיל את הביטוח (לשם כך אנחנו מבטחים את הרכב, למקרה שנאלץ להפעיל ביטוח...).

- שנית, אף חברה לא תגיד "אנחנו לא מוכנים לבטח אותך" הם יגידו "נשמח לבטח אותך, אבל זה יהיה כל כך יקר...", בקיצור - לך לבטח אצל מישהו אחר.

פורסם

זאת הסיבה שאני לא מבטח אצלם, אני לא מוכן למסור פרטים עודפים על עצמי. מספיק במשטרה יודעים עלי דברים והמידע בטח זולג משם החוצה, אז אני לא אעזור למידע הזה לצאת.

אגב, גם כשציירתי להם פרופיל של אדם נורמלי ללא תאונות וללא כלום, הם עדיין היו יקרים בכמה אלפים משאר החברות. וזה כמובן בהנחה והם הסכימו לבטח לי בכלל את הרכב כי הוא ספורט.

in the face

with a chair

פורסם

ביטוח אני עושה אצל סוכן רק בשל התחושה הסובייקטיבית שביום פקודה אהייה מכוסה.

אגב, כשרכשתי את הרכב שלי עשיתי סבב לקבל הצעות מחיר, בחברות הישירות סירבו לבטח אותי בשל ערך הרכב (העבר הביטוחי נקי).

לאחרונה התעוררו ב- AIG וניסו לעניין אותי בביטוח מקיף לרכב, גילגלתי אותם מכל המדרגות, הזכרתי להם שלפני שלוש שנים הייתי בעלים של רכב יקר מידי בעבורם ומה לעשות שאני נוהג לשמור אמונים לנותן שירות שמשרת אותי היטב...

פורסם
חברת ביטוח זה עסק פרטי וזכותה של החברה לא לבטח אותך.

לא מדוייק ולא כ"כ פשוט. המדינה החליטה שביטוח ינתן לפי פרופיל הנהג, כלומר נהג "מסוכן ביטוחית" ישלם יותר (ראה מחשבון ביטוח חובה). היא גם מתירה לחברה לסרב לבטח - ולשם כך קיים ה"פול". אולם מה שאסור הוא לתאם מדיניות. אם כל החברות מסרבות לבטח - מחשיד שיש פה תיאום מדיניות (ולא בפעם הראשונה).

לפי המחשבון (הכנסתי פרופיל של נהג צעיר עם שלילה אחת) רק ביטוח ישיר ושלמה אינן מבטחות נהגים כמוך.

אז אם לפי המחשבון:

http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp

הם היו אמורים לבטח אותך, אתה מוזמן להתלונן בפיקוח על הביטוח (ראה בתחתית הדף).

:turn-l:
פורסם

רק אני רואה כאן משהו מסוכן?

אני לא אכנס כאן לעניין השתייה וכל זה, אני מפחד שמחר חברות הביטוח יחליטו שהם מבטחות רק אנשים צעירים עד גיל 45 ללא מחלות רקע ועוד כל מיני המצאות, הכל כדי שהם חלילה לא יצטרכו לשלם למבוטחים שלהם.

חוצמזה מדוע אמרת להם שהייתה לך שלילה?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לפי המחשבון (הכנסתי פרופיל של נהג צעיר עם שלילה אחת) רק ביטוח ישיר ושלמה אינן מבטחות נהגים כמוך.

אז אם לפי המחשבון:

http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp

הם היו אמורים לבטח אותך, אתה מוזמן להתלונן בפיקוח על הביטוח (ראה בתחתית הדף).

לא הייתי סומך על המחשבון הזה, סתם מתוך סקרנות הכנסתי את הפרטים שלי לאוטו שלי, וראיתי שהחברת ביטוח שאני מבוטח אצלה לא מוכנה לבטח אותי :?

• תוכן חדש...