Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכב/ אופנוע 1980

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע איך זה עובד?

האם ב 1 לינואר אפשר לקבל רשיון יבוא לרכבים שיוצרו בכל השנה הזו או שהם מבקשים תאריך ייצור/עלייה לכביש מדוייק?

האם אפשר להגיש את הבקשה לפני סוף השנה ולקבל אותה בינואר?

תודה מראש למגיבים

איתן

פורסם

תודה על התגובה.

למיטב זכרוני מייבוא הרכב, זה הולך לפי הטייטל. עד כמה שזכור לי הטייטל לא מציין תאריך ייצור מדוייק. זה נכון?

פורסם
לפי תאריך ייצור (חודש ייצור מדוייק). אם זה יוצר ב 8/1980 תהיה לך תקופה ארוכה לחכות (9 חודשים)

אם זה יוצר ב 7/1979 - אין בעיה

האם המידע הוא ודאי ובדוק חד משמעית מול משרד התחבורה? שמעתי על מקרים שבהם התייחסו רק לשנת היצור ולא לחודש בשנה.. יכול להיות שזה תלוי באדם הספציפי במחלקת היבוא שבודק את הבקשה לרישיון וברצונו הטוב?

אני נמצא בסיטואציה דומה. קניתי גולדווינג 80 בארה"ב ואני מחכה לרשיון יבוא כדי להביאו ארצה - הוא יוצר בפברואר 80 כך שאם הגדרת רכב אספנות דורשת שהכלי יהיה בן 30 ע"פ חודש ושנת ייצור, יהיה עלי לחכות לפברואר 2010..:cry: .לא נורא..

השאלה שלי היא האם משרד התחבורה יהיה מוכן לטפל בבקשה לרישיון יבוא רק אחרי שמלאו לרכב 30 שנה מלאות או שהוא יכול להנפיק רשיון ליבא את הכלי רק בתנאי שלא ישוחרר מהמכס לפני שמלאו לו 30 שנה?

מישהו עבר תסריט כזה בשנים קודמות?

פורסם

אם שנת הייצור היא 1980 אתה יכול להוציא רשיון ייבוא כבר עכשיו ולהעלות את הרכב/אופנוע על הכביש כבר מינואר למרות שתאריך הייצור הוא אחרי ינואר, ובלבד ששנת הייצור היא 1980.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ל zvit

המידע בדוק? התנסית בזה בעצמך? אני מנסה לוודא כי אם אקנה עכשיו רכב שנת 80 והוא יתקע בארה"ב המצב עלול להיות מאוד לא נעים...ואגב, גם במקרה שלי מדובר בגולדווינג.

פורסם
ל zvit

המידע בדוק? התנסית בזה בעצמך? אני מנסה לוודא כי אם אקנה עכשיו רכב שנת 80 והוא יתקע בארה"ב המצב עלול להיות מאוד לא נעים...ואגב, גם במקרה שלי מדובר בגולדווינג.

אם נראה לך שמצאת את כלי חלומותיך- אולי לא כדאי שתוותר עליו בגלל חודש הייצור.תנסה לברר , כי לחברות שילוח ששולחות קונטיינרים (לפחות מניו ג'רסי) יש מחסנים ,ולי למשל, הובטח שגם אם יהיה צורך לעכב את האופנוע אצלם אפילו לחודשים אחדים עד שיהיה בדיוק בן שלושים הם לא יגבו על כך דמי אחסנה..

בהצלחה!

פורסם

רישום רכב מקומי כאספנות מתבצע ב-1/1 של שנתו השלושים ולא ע"פ חודש הייצור.

אין סיבה שזה לא יהיה ככה ביבוא - או לפחות קייס טוב לטיעון.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

הבדיקה נעשית ע"פ חודש הייצור של האופנוע. תאריך הייצור מופיע בגולדוינג במדבקה הנמצאת בצד שמאל של ציר הכידון. במקרה שלי נדרשתי ע"י משרד התחבורה לספק אישור הונדה על חודש הייצור. ניתן לקבל זאת מכל דילר של הונדה בארה"ב עם מסירת מספר השילדה [VIN] של הכלי.

פורסם

אז בואו אני אחדש לכם משהו.

באוגוסט האחרון ייבאתי רכב שנת 1979. לכאורה, לא צריכה להיות בעיה. אנחנו בשנת 2009 - ורכב שנת 79 הוא בן 30.

לאחר 3 שבועות התקשרה אלי אחת ממשרד הרישוי ואמרה לי שאני לא יכול לייבא את הרכב, עד שאני לא אוכיח שהרכב יוצר לפחות מעל 30 שנה. היא ביקשה שאני אצלם את הלוחית של הייצור של הרכב שעל הקורה של הדלת לראות את החודש ייצור.

רק לאחר שצילמתי לה והוכחתי לה, אישרו לי את רישיון היבוא.

בסוף התברר שהרכב בכלל יוצר ב 7/1978 ולא ב 1979. רק אז היא נרגעה.

הנה התמונה שהייתי צריך לספק

אז גם אם תנסה לייבא את הרכב ותתחיל ב 2010 את תהליך האישורים, עדיין יבקשו ממך את חודש הייצור.

בוודאות מתוך ניסיון כפי שרשמתי.

fiat month of production.JPG

פורסם
הבדיקה נעשית ע"פ חודש הייצור של האופנוע. תאריך הייצור מופיע בגולדוינג במדבקה הנמצאת בצד שמאל של ציר הכידון. במקרה שלי נדרשתי ע"י משרד התחבורה לספק אישור הונדה על חודש הייצור. ניתן לקבל זאת מכל דילר של הונדה בארה"ב עם מסירת מספר השילדה [VIN] של הכלי.

בעקבות מה שכתבת כאן ,התקשרתי לשרות הלקוחות של סוכנות הונדה הראשית בארה"ב . נתתי את מספר ה VIN של הגולדווינג 1980 שאני רוצה ליבא - והאדון שם הסביר שמאחר ומדובר בVIN של 11 אותיות וספרות - של אופנוע ישן ולא של 17 כמו בחדשים יותר, , אין אפשרות לתת אישור כזה..הוא התעקש שאין להם שום תיעוד על תאריכי ייצור של אופנועים עם VIN כזה..

ההצעה שלו היתה רק לצלם את הלוחית על ציר הכידון .

אגב ,שים לב שבשרשור אחר כאן בפורום לגבי יבוא אופנוע אספנות מישהו תיאר שגם לו סירבו לתת רשיון יבוא עד שלא הציג צילום של הלוחית..

אתה יכול לתת קצת יותר פרטים איך אתה הצלחת לקבל מסמך כזה ?

פורסם

כיוונת גבוהה ידידי, אני פניתי לדילר של הונדה באופן כמעט מקרי, הסברתי לו למה אני זקוק. לאחר שבירר את חודש הייצור לפי המספר [ אל תשאל אותי איך], הוא הדפיס אישור על דף עם הלוגו שלו כסוכן מורשה של הונדה שהאופנוע יוצר בחודש מסוים. המכס הסתפק בכך.

פורסם

יש מצב שתתן דרך התקשרות לאותו דילר סימפטי שעזר לך? הנציג של הונדה שדיברתי איתו היה די אטום .(אתה יודע איך זה עם האמריקאים האלה - האדיבים אבל נוקשים..)גם כשציינתי שאני יודע שזה אפשרי הוא התעקש שלא..

פורסם
התחל פה:

http://www.classicwingclub.org/vin.htm

ופה:

http://www.pronto-net.com/vin_app/vin.php

הרשם לפורום הזה: http://www.goldwingfacts.com/forums/forum1/ ויגידו לך גם באיזו שעה הוא נבנה....

תודה רבה ! ניסיתי.

האפשרות הראשונה מדברת על GL1000 (עד 1979) אני צריך מידע על GL1100 שנת 1980.. יש כזו טבלה?

באתר השני - אני מכיר וניסיתי. האתר שם (ודומים נוספים ) יודעים לפענח רק VIN של 17 ספרות - (כלים יותר חדשים) .

לפורום שהצעת כתבתי , ואני מקווה לתשובה..

שוב תודה .

• תוכן חדש...