Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב תקציב כרגע יש לי RCA של XSCORPION דיי בסיסי למגבר שלי

אם כבר שידרגתי ל GENESIS החלטתי שצריך לפנק את המגבר הקטן הזה

פראררי עם גלגלים של פיאט אונו לא תסע כמו פראררי עם גלגלים של פראררי

כרגע יש לי 5 מטר נראה לי שזה מספיק לא צריך יותר

איך ה MONSTER XLN402 ?

התמחור בארץ פשוט שחיטה לעומת EBAY אפשר להזמין משם יחסית בזול

אשמח להמלצתכם

** איך הכבלים האלו והאם הם יספיקו לי למגבר ולמונו

http://cgi.ebay.com/KnuKonceptz-Twisted-Pair-4-Channel-Smoke-RCA-Cable-20ft_W0QQitemZ390124524533QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5ad53bd3f5

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם

בתור אחד שמשתמש ב401XLN וMICROXLN, אני דיי משוחד. מונסטר פשוט הגזימו אם ראשים שלהם. הם לא נופלים בשום מצב ואם מושכים, אפשר לתלוש נקבות RCA.

402-4 ו PRO פשוט עבים כמו 4G. לא מתאימים לכולם.

לגבי RCA של קנו, דעתי דיי שלילית.

גם לסטינגרים יש כבלים טובים, HPM2-3

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

ראשית, תתחדש. אכן מגבר משובח לכל הדיעות. מצטרף לדעתי -הקודמת שצוטטה- ולדעת חבריי הנ"ל כי מומלץ מעבר להגברה אקטיבית לסחוט את המיטב מהסט, ויש בו בהחלט מיטב.

קופון נוסף תגזור כשתוכל לשנות את נק' החיתוך המקורית שבקרוס אשר הינה 2.5KHZ אאל"ט ל3.2KHZ. מנסיונות מספר, שלי ושל חברים, נשמע טוב יותר. זאת בהסתייגות כי מה שמתאים לאקוסטיקה X ולאוזן X לא תתאים בהכרח לרכב Y ו/או אוזן Y. זה ברור.

אדי, מה הקשר בין הוספת 12DB לסלופ לבין היפוך פאזה?

כל שינוי של 6DB בסלופ, מסיט את הפאזה ב90 מעלות. רוצה לומר 12DB זה הסטה של 180 מעלות, 18DB זה 270 מעלות ו24DB זה 360 מעלות. כפועל יוצא, מעבר בין סלופ של 12DB לסלופ של 24DB - הופך את הפאזה.

מה גם שמבחינת תגובת פאזה ליניארית מומלץ קרוס של 12DB ולא 24DB כמו שמנסים להשיג ע"י שרשור, במיוחד אם השרשור לא מתואם בתדר הcutoff

אשמח אם תפרט יותר בענין לו כוונת.

באופן כללי, ככל שמתלול החיתוך גבוה יותר, כך יהיה עוות גבוה יותר בנק' החיתוך ובתדרים הסמוכים לו, מבלי להכנס כרגע אם העוות הזה שמיע או לא, מקובל לתת לאלמנטים רגישים יותר, טוויטר/מיד, סלופ נמוך יותר למשל 12DB, ובסאב שם זה פחות משמעותי העוות הזה - סלופ גבוה יותר, למשל 24DB.

משום כך ההמלצה להשתמש בקרוס מדרגה שניה של 12DB, איננה יכולה להיות המלצה גורפת. לא תמיד זה יהיה הדבר הנכון, המתאים, והנעים לאוזן.

ואם נקשר את זה למה שכתבתי לעיל, מעבר מסלופ של 12DB בסאב, ל24DB, מצריך כמעט תמיד הפיכת פאזה חשמלית [פיזית או באמצעות מעבד] על מנת להחזיר את הפאזה האקוסטית שהיתה קודם שינוי הסלופ.

פורסם

כן צביקה, אבל דווקא אזור המעבר (pass-band) של הקרוס, המעביר את רוב התדרים לאלמנט הוא יחסית שטוח בתגובת הפאזה שלו. הסטת הפאזה נעשית סביב נקודת החיתוך ושם האנרגיה פוחתת והתדרים הרבה פחות שמיעים, קל וחומר היכולת לשמוע אותם ולהבחין שהם מוסטים בפאזה.

אני דיברתי על מקרה בו האות עבר שני קרוסים שאינם "מכולים" על אותו תדר, ולא מתקבל קרוס של -24DB אלא פשוט סלט בפאזות, אבל הבחור (ספוטניק) אמר שהוא העביר את הקרוס לthrough במגבר וזה לא עזר לו בשמיעה - משמע, הפאזות לא שיחקו תפקיד, רק האמפליטודות.

פורסם

הוא לא היה מוציא באס בכלל מהוופר כלל שיכול להיות שחיברתי את ה + ו - הפוך בקרוס.

מסתבר שכן חיברתי נכון רק המגבר לא ידע לפתוח אותו.

וזה כן יודע וכלל לא נגעתי בכיוונים הסט חתוך 50 בפנאל ו 63 במגבר וכך היה גם בקודם.

מרגיש כאילו ההיבריד פורח.

סליחה שאני מתעלק אבל יש סיכוי שיש לי אותה בעיה של לא מספיק באסים עם הדוטק אוביישן 6 שלי?

תודה רבה , ותתחדש ! הכי חשוב שאתה מרוצה !!:-P

פורסם

קצת תוספת לגבי נקודות חיתוך וסלופים (מתלולים)

לגבי אפקט הביטול בין מידבאסים לסאבוופר - זה נובע בגלל תזמון שקשור לפאזה.

גל קול עובר בצורה של סינוס - כלומר הוא מעגלי ויש לו חצי צד עליון וחצי צד תחתון.

פאזה ישרה - רמקול מתחיל לנגן מחצי צד עליון - זהו החצי שמנגן מטען חיובי (פלוס) הממברנה של הרמקול יוצאת החוצה.

פאזה הפוכה - רמקול מתחיל לנגן מחציד צד תחתון - הרמקול נכנס פנימה.

נקודת החיתוך קובעת מאיזה תדר מתחילה ההנחתה של האות בהתאם למתלול, ככל שהמתלול תלול יותר הרמקול ינגן את מכפלת התדר ההבאה של נקודת החיתוך בעוצמה נמוכה יותר.

כלומר - נקודת חיתוך בתדר 100 הרץ, חיתוך HPF בסלופ 6 דיבי תנגן את תדר 50 הרץ פי שתיים יותר חזק מנקודת חיתוך בתדר 100, HPF בסלופ 12 דיבי - אני מקווה שזה הסבר ברור.

לפי מה שאני מבין - נוצר היפוך פאזה בין כל 12 דציבל הבדל בסלופ מסיט את נקודת התחלת ניגון האות כך שהרמקול עלול להתחיל לנגן פעם אחת מצד עליון וסלופ אחר מצד תחתון וזה גורם בעצם להיפוך הפאזה מבחינת האוזן.

אבל זה גם יוצר השהייה מסויימת היות וחיתוך בסלופים שונים לסאב ולמידבאסים עלול לגרום להם לנגן בתזמון שונה - אחד מהשניים יאחר טיפה ואז המכה של הסאב לא תבטל את המכה של המידבאסים ואפקט הביטול, יבוטל...

מקווה שזה שופך קצת אור על הנושא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי מה שאני מבין - נוצר היפוך פאזה בין כל 12 דציבל הבדל בסלופ מסיט את נקודת התחלת ניגון האות כך שהרמקול עלול להתחיל לנגן פעם אחת מצד עליון וסלופ אחר מצד תחתון וזה גורם בעצם להיפוך הפאזה מבחינת האוזן.

אבל זה גם יוצר השהייה מסויימת היות וחיתוך בסלופים שונים לסאב ולמידבאסים עלול לגרום להם לנגן בתזמון שונה - אחד מהשניים יאחר טיפה ואז המכה של הסאב לא תבטל את המכה של המידבאסים ואפקט הביטול, יבוטל...

מקווה שזה שופך קצת אור על הנושא.

מכאן לא ברור :|

פורסם
מכאן לא ברור :|

אדגר - במפגש הבא תביא שני רמקולים, שתי סוללות עם חוטים ושוקר חשמלי

הכל יהיה ברור :-P

אפשר לוותר על השוקר... (פשוט תזכיר לי להביא את הלפטופ אז אני אוכל להדגים לך דרך הביט1 את אפקט הביטול בצורה יפה מאוד).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מאיפה רכשתה את למידה הזו? יש הסברים יותר מפורטים/ברורים, תמונות, גרפים???

פשוט עד עכשיו לא מסתדר לי בראש אך SLOPE של 6DB הופך פאזה ל-90 מעלות? :shock:

פורסם

זה פשוט מאוד - זה עניין של הגיון נטו.

כשאתה הופך לרמקול פאזה מה שקורה זה שהרמקול בעצם מנגן ביכוון ההפוך, הוא קודם נכנס פנימה במקום לצאת החוצה.

זו הפיכת פאזה חשמלית והיא אבסולוטית.

התוצאה היא שהרמקול ינגן את גל הקול בסדר הוכפי בעצם כי לגל קול יש חצי חיובי וחצי שלילי.

ברגע שאתה משנה את הסלופ אתה מסיט את הנקודה ממנה הרמקול מתחיל לנגן את גל הקול (אני לא יודע אם זה ההסבר המדוייק, אבל הדבר היחידי שיכול להפוך לרמקול את הפאזה שלו זה קוטביות, אז זה יכול להיות או קוטביות חשמלית או קוטביות של גל הקול עצמו...) - הקטע המוזר כאן שבניגוד להפיכת פאזה חשמלית, זה לא אבסולוטי ואפשר לשחק עם זה בהתאם לסלופ

תנסה ותבדוק את זה בעצמך - תיקח רמקול ותיתן לו FULL ותקשיב למוזיקה.

עכשיו תחתוך אותו בסלופ 12 ותקשיב למוזיקה.

עכשיו תחזור לFULL אבל תהפוך לו פאזה חשמלית - תקשיב למוזיקה...

עכשיו תשאיר אותו בפאזה חשמלית הפוכה ותהפוך לו את הסלופ ל12 - תקשיב למוזיקה...

עכשיו תנסה את המשחק הזה בין LPF של סאב וופר לHPF של מידבאסים - תגיד לי אתה מה התוצאות...

Pioneer TS-X150

פורסם

תגידו חברה

הכבל הזה יספיק לי?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300336225173&_trksid=p2759.l1259

לרמקולים ולסאב?

או שאני צריך 2 זוגות כאלו?

איך התמחור שלהם לעומת בארץ ואיך הם ברמתם לעומת ה מונסטר XLN 402

קנוקונספט?

דעתכם בנושא =]

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם

הרמה של החיווט מספיק טובה, אתה יכול גם לקפוץ למחסני חשמל ולקנות כבל RCA מסוכך של לקסוס שעולה בין 70 ל80 שקלים לחמישה מטרים, זה כבל נהדר ועושה את העבודה פרפקט.

אם היציאות שלך לסאב ולרמקולים האחרים נפרדות, אתה תהיה זקוק לשני כבלים כאלו.

ואדגר - אם זה עדיין לא מסתדר - תפוס אותי במפגש הבא לדיבור צפוף.

Pioneer TS-X150

פורסם
תגידו חברה

הכבל הזה יספיק לי?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300336225173&_trksid=p2759.l1259

לרמקולים ולסאב?

או שאני צריך 2 זוגות כאלו?

איך התמחור שלהם לעומת בארץ ואיך הם ברמתם לעומת ה מונסטר XLN 402

קנוקונספט?

דעתכם בנושא =]

זה כבל של מטר

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

• תוכן חדש...