Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שקודה פאביה 2009 אוטומט.

היום בבוקר אני מגיע לבית של חבר ונישאר אצלו עד בערך 15:00, כשאני מתקרב לאוטו אני רואה פשוט שלולית מים דיי גדולה מתחת לאוטו(מקדימה) וזה כאילו מגיע מהאזור שמאחורי הפנס. פתחתי מכסה מנוע הסתכלתי וראיתי שבאמת יש שם מיכל מים אבל סתם כך אי אפשר להגיע אליו ואני גם לא יודע למה משמש מיכל המים הזה.

השאלה שלי היא כזאת, אם המים מגיעים מתוך המיכל הזה האם כדאי לעשות משהו לפני שאני הולך למוסך? ואם זה לא מגיע משם מאיפה זה יכול להגיע?

נ.ב

עשיתי סבוב ליד הבית שלו והיה שביל של מים אבל כשהגעתי הביתה הנזילה הפסיקה.

פורסם
יש לי שקודה פאביה 2009 אוטומט.

היום בבוקר אני מגיע לבית של חבר ונישאר אצלו עד בערך 15:00, כשאני מתקרב לאוטו אני רואה פשוט שלולית מים דיי גדולה מתחת לאוטו(מקדימה) וזה כאילו מגיע מהאזור שמאחורי הפנס. פתחתי מכסה מנוע הסתכלתי וראיתי שבאמת יש שם מיכל מים אבל סתם כך אי אפשר להגיע אליו ואני גם לא יודע למה משמש מיכל המים הזה.

השאלה שלי היא כזאת, אם המים מגיעים מתוך המיכל הזה האם כדאי לעשות משהו לפני שאני הולך למוסך? ואם זה לא מגיע משם מאיפה זה יכול להגיע?

נ.ב

עשיתי סבוב ליד הבית שלו והיה שביל של מים אבל כשהגעתי הביתה הנזילה הפסיקה.

בדוק האם מיכל זה הוא מיכל העיבוי או של המתזים. אם זה של המתזים, לא נורא. פשוט לא יהיו לך מיים בשפריצרים. אם זה מיכל העיבוי, סע מייד להחליפו מאחר ולפי התיאור שלך "כשהגעתי הביתה הנזילה הפסיקה" הוא כבר ריק. אני מניח שהרכב עדיין באחריות ולכן שים מאוד לב לחום המנוע. במידה והרכב מתחמם מעבר לרגיל בנסיעה, הזמן גרר למוסך. אל תמשיך לנסוע מאחר והמנוע עלול להתחמם מעבר למידת העבודה שלו וזה כבר יעלה לך הרבה (לא יוחלף באחריות בשל נזק ברשלנות).

על מנת לדעת אם זה מיכל המתזים או העיבוי, הרם מכסה מנוע ובדוק האם המיכל מחובר בצינור מים לרדיאטור. אם הוא מחובר - זה מיכל עיבוי. אם אין חיבור שכזה, הדלק סוויץ (ללא התנעה) והתז מים על השמשה. אם קיבלת שפריץ לשמשה, אין לי מושג מה המיכל וכדאי שתשאל מישהו אחר.

בהצלחה.:-D

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

אני בספק לגבי מיכל המכיל נוזל שקשה להגיע אליו. גם מיכל הנוזל לחלונות ובטח מיכל העיבוי נגישים.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אילן, עצם העבודה שאינך מבין מה משמש מיכל המים המדובר - אינה תקינה.

נשמע מדברייך שמדובר במיכל המים של המתזים (כפי שהחבר'ה כבר ציינו) - הוא יושב מאחורי הפנס השמאלי (צד נהג) ולצידו של המצבר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הרכב שנת 2009 - הוא באחריות עדיין

אל תפרק כלום , בדוק במיכל של מי הרדיאטור , כי יש נוזל קירור .

וגש למוסך מורשה , שם יבדקו את הבעיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה לא של השפריצרים, ואין שום צינור שיוצא ממנו הנראה לעין, זאת הסיבה שאני לא צתליח להבין מה זה המיכל הזה.

RS-כניראה שגם ברכב שלך יש את המיכל הזה, הוא נימצא מאחורי פנס שמאל(אם מסתכלים מתוך הרכב) מתחת למיכל נוזל השמשה הארוך. הוא מכוסה בפלסיטקה בצבע הרכב עם חור באמצע ודרך החור רואים את הפקק (אצלי הוא ירוק). אם הבנת על איזה מיכל אני מדבר אשמח אם תגיד לי למה הוא משמש כי אני חושב שכניראה הנזיל הייתה מהאזור ההוא.

נ.ב

סדרך הביתה ובמשך הסיבוב שעשיתי מסביב לבית שלו לא נידלקה שום נורת אזהרה על חום המנוע או משהו בסגנון והאוטו לא הרגיש שונה בכלל.

פורסם
RS-כניראה שגם ברכב שלך יש את המיכל הזה, הוא נימצא מאחורי פנס שמאל(אם מסתכלים מתוך הרכב) מתחת למיכל נוזל השמשה הארוך. הוא מכוסה בפלסיטקה בצבע הרכב עם חור באמצע ודרך החור רואים את הפקק (אצלי הוא ירוק). אם הבנת על איזה מיכל אני מדבר אשמח אם תגיד לי למה הוא משמש כי אני חושב שכניראה הנזיל הייתה מהאזור ההוא.

נוזל הגה כוח.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חשוב להדגיש שבמצב שאין נוזל במערכת הקירור לא תתקבל קריאה נכונה של חום מים (כי אין מים) והנהג יכול לחשוב שהכל תקין.

ישנם רכבים אם לא כולם שיודעים להתריע על גובה מים נמוך במיכל עיבוי אך ישנם נהגים שלא ישימו לב לעניין.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני לא חושב שזה נוזל הגה כוח כי אלה היו מים רגילים.

בכל מקרה אני אלך למוסך לבדוק שהכל תקין ולפני אני אבדוק אולי הצינור שמוביל מהרדיאטור ל"מיכל הרזרבי" את הנוזל השתחרר או איזה צינור אחר.

תודה רבה לכל מי שעזר.

פורסם

אילן, הפקק הירוק שעליו דיברת - שייך לנוזל ההגה כוח. בדוק.

גש למוסך ותראה במה מדובר.

ממתין לעדכונים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אף אחד לא חשב לשאול את הבחור אם הוא נסע עם מזגן?

או לפחות אם זה מהוישרים-לנסות להריח דגימה מהנזילה על הכביש.

בכל אופן,גש למוסך.

פורד פיאסטה 83':arrow:

• תוכן חדש...