Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

chevrolet aveo lt 2008

yossefavr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי הולך על לאנסר 06 או 07 - לאחרונה התלבטתי בין הלאנסר לבין האקסנט הנ"ל ולאחר נסיעות מבחן העדפתי את הלאנסר, שלי מרגישה יותר איכותית וגם יותר נוחה (במעט).

צריכת הדלק היא 1-10 ואם נוהגים ממש רגוע אז גם 1-11.

יש מקום בשפע מאחור ובתא המטען - והמזגן מאוד חזק (לי זה היה חשוב).

פורסם
אין ספק החלופות שהצעתכם לשנות גישה מסופר מיני שאמורה להיות בעלת צריכת דלק נמוכה יחסית לרכב גדול יותר ומפנק כפורד פוקוס, אבל מלחיץ אותי לחשוב על צריכת הדלק שלהם והטיפולים היקרים . אני גם לא בטוח שיש לנו צורך בבכזו מכונית , ראיתי פה בפורום הצעה לסריון 2008 ב 69 אלף מה דעתכם ? למרות שהסכום הזה הוא כבר הרבה ממה שתוכנן להוציא בהתחלה כ- 45 אש"ח , בעקרון הוספנו עוד 20 אש"ח תודות למימון שהוצע לנו בחברת הליסינג.

יוסף (אם זה השם),

קודם כל למשפחה עם שני ילדים אתה צריך משפחתית, לא פחות. בטח ובטח שלא מיני כמו סיריון. אקסנט, סראטו, וכו' יהיו בבחינת סביל, אבל בהחלט לא נוח במיוחד או מרווח במיוחד.

עכשיו, אני לא אומר לקנות מיניוון עם מנוע 2 ליטר או יותר שאכן יצרכו יותר דלק לא מעט. למשפחתיות שהוצעו פה ישנה צריכת דלק סבירה בהחלט (הפוקוס תעשה בין 1-10/12 ממוצע עירוני ובין עירוני, ואפילו טוב יותר), מאד יכול להיות שמיני כמו סיריון תהיה מעט יותר חסכוני. זה ממש לא שווה את חוסר הנוחות, המרווח, וכמו שאמרתי, זאת ליגה שונה לחלוטין.

הטיפולים במשפחתיות הם סבירים מאד. לא היה לי פונטו או סיריון או כאלו, אבל מה כבר ההפרש? בטיפולים השוטפים? ובטח ובטח ביחס לפעם בשנה. לא מדובר באיזה מותגי יוקרה.

בקיצור, לשיקולך.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לאחרונה התלבטתי בין הלאנסר לבין האקסנט הנ"ל ולאחר נסיעות מבחן העדפתי את הלאנסר, שלי מרגישה יותר איכותית וגם יותר נוחה (במעט).

יותר נוחה במעט ? לא הבנתי יותר במעט מהאקסנט שהיא נוחה באופן סביר , או מהאקסנט הלא נוחה? ז"א איך תגדיר את הנוחות באקסנט שאליה אתה מייחס את הנוחות בלאנסר.

לאנסר נראית לי כאופציה טובה מאד.

מצד שני - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=1445 הודעה בפורום גורסת שלאנסר צורכת ליטר לכל 7-8 קמ' בעיר .

פורסם

חברה מה קורה התיאשתם ממני? כבר יום שלם עבר ללא הצעות חדשות , זה בסדר גם אני התייאשתי מעצמי כבר מזמן כזה בן אדם אני , מתלבט אין סופי .

הייתי בחברה הציעו לי ליאנה 2007 GLS .עם 96 אלף קילומטר ב 66 אש"ח , ניסיתי אקסנט ולאנסר אבל יש להם רק 2008 בחריגה משמעותית מהתקציב .

לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן , בהתחלה בגלישה החוצה מהמגרש הרגשתי שאני נוסע ברכב איכותי סבבה , מס' דק' אחרי כבר הבנתי שחווית נהיגה מעבר לתחושת אמינות מסויימת מהרכב לא תצא לי ובחזרה למגרש כבר התחלתי להרגיש כאב גב , שמחתי לחזור לאונו שלי (עד כדי כך), החלטי להתעלם מהרישומים שלי והודעתי לאשתי שכנראה מצאנו את הרכב המבוקש בסה"כ היא תמיד רצתה סוזוקי ליאנה , לאחר בדיקה פה ושם הבנתי שלא טעיתי בתחושותי, האוטו אמין ,אומרים שסביר בצריכת דלק בעל מרחב פנימי מכובד יחסית אך לא ממש נוח ומהנה בנהיגה .

ולמרות זאת נראה כאופציה הכי סבירה לתקציב .?

פורסם

אנשים לא התייאשו ממך אלא השתעממו ממגוון המכוניות הדל שהציעו לך.

אם אתה רוצה חסכון בדלק בדוק פיאט גרנדה פונטו וגם הונדה ג'אז.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

הליאנה הראשונה 5 דלתות בדגם GLX שלפי מה שהסבירו לי שם ההבדל היחיד מתבטא רק בג'נטים ממגנזיום. הרכב השני

GLS . דלתות 4.

הונדה ג'אז לא קיימת בז'רגון שלהם (ככה זה בכל הליסינג נדמה לי לא? ) ואקורד חסרה במלאי כרגע , אקסנט 2008 ומעלה , כך גם פוקוס , מאזדה ואקסנט , גראנדה פונטו דוקא יש להם אבל שמעתי שלא מומלצת באוטומט (צריכת דלק!)

בקיצור או שאני מתאבד ומעלה את סכום ההלוואה ל 40 אש"ח וקונה ב-85 אש"ח אוטו כמעט חדש או שנשאר עם הליאנה .

דרך אגב מישהוא יכול לתת צריכת דלק משוערת של אקסנט 2007 2008 (1-לנסיעה בעיר בלבד) (2-לנסיעה בחוץ) לא משולבת.

פורסם

חברה תודה רבה לכולם על התגובות , ובמיוחד על ההכוונה לשאוף גבוהה יותר , אין צורך להמשיך את הדיון , על הליאנה מצאתי שרשור שענה לי כמעט על הכל , אני אמשיך לחפש ואולי אשתדל להגדיל קצת את התקציב , כשאתכוונן על משהוא אפתח שרשור ממוקד יותר חדש שוב תודה רבה על מקרב לב.

פורסם

לקחתי היום את הסוזוקי ליאנה 4 דלתות שנת 2007 , 96 אלף קילומטר לבדיקה , כנראה שנלך עליה .

זאת למרות שאני לא מפרסם זאת בגאווה לאחר בדיקה נרחבת על רכב זה בפורום ובאינטרנט בכלל , לדעת הרוב הרכב מכוער , גם לדעתי לא מרשים ביופיו , נחשב ללא נוח , לקחתי לנסיעת מבחן - המושבים ממש בדיחה , מעין גבשושית מוזרה בתחתית הגב , אי אפשר לטעות מצחיק אפילו , האוטו נחשב לסביר כמוביל מנקודה A ל -B וכנראה שחסכוני במעט בצריכת הדלק ע"פ אחרים בקטגוריית ה 1600 , הסבירות הגבוהה ביותר שהוא אכן אמין מאד לא רואה מוסך (סטטיסטית לדעת הרוב)

מצד שני מצאתי מס' רכבי לנסר באותו מחיר ( כאמור אנו מדברים על 65 אש"ח) , בשנתון 2007 75 אלף קילומטר ואפילו אחת שנראית פגז משנת 2006 עם 120 אלף קילומטר ב 55 אש"ח.

ז"א אם הייתי חושב על עצמי בלבד סביר להניח שהייתי בוחר בלנסר ללא ספק באופן אישי אני אוהב את הרכב הזה, אבל בהיותי נאמן לסטטוס המשפחתי נראה לי אחראי יותר לבחור בליאנה , סולידי , אמין חסכוני .

העסקה אמורה להתבצע מחר , יש לנו פגישה נוספת לראות לנסר 2007 בגרסה ספורטיוית יותר במחיר מציאה בשלמה סיקסט , אבל זו כנראה תהיה רק עוד צריבה קטנה ללב לפני שאני לוקח את הליאנה הבייתה ( מי יודע אולי אשתי לא תהיה חנונית כמוני)

אז אם יש עוד מישהוא שרוצה להגיד משהוא בבקשה אשמח לשמוע , ולקבל עידוד לטובת הליאנה אם יש , אפשר גם לבעוט זה גם יהיה בסדר לפחות זו לא תהיה הלקאה עצמית .

לילה טוב.

פורסם

תשמע, לא יודע למה אתה כל כך שלילי לגבי הליאנה?! הרכב מצויין, ביצועים טובים, לא כזה מכוער (נכון שיש יפות ממנה)

ובסה"כ מדובר ברכב מצויין, אמין, לרכב יש שוק, הרכב נחשב לבטיחותי.

בקיצר.. אחלה אוטו, ולמושב אתה תתרגל מהר מאוד, תאמין לי שבאוואו הרבה פחות נוח מאשר בליאנה.

יאללה תהנה עם הליאנה ושיהיה בשעה טובה!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הי לכולם.

אז שנה אחרי , לבסוף (לפני שנה בדיוק) רכשנו סוזוקי ליאנה 5 דלתות עם שנת 2006 עם 68 אלף קילומטר , ב 64 אש"ח יש כאלה שיגידו יצאת כבש , בסה"כ אוטו נחמד אמין לא ראה מוסך כל בשנה אפילו פעם אחת , תפו תפו תפו למרות שעכשיו צריך כנראה להחליף ציריות. נסענו ברכב כ 9000 ק"מ במהלך השנה , כן אמנם נסיעה לא הכי מרגשת , קצת רגיש לג'אמפרים והמושב קצת בעייתי למרות שניתן לכיונונים שונים גם בגובה , אפשר להתרגל אבל לא יותר , המנוע סבבה נותן עבודה כשצריך אבל לא ממש חסכוני בדלק (ביחס לפג'ו 207 של אבי ו ה יאריס של אימי) אוכל בממוצע ליטר ל 8-9 קלומטר בעיר וכ 12 בנסיעה בין עירונית.

בסה"כ מאד מרוצה.

פורסם

אתמול סגרתי עיסקה על פוקוס 2008 46K ק"מ בטיפה מעל 60 אלף ש"ח יד ראשונה מליסינג עם היטורית טיפולים פשוט משעממת שכוללת רק טיפולים , הרכב למעט כמה מכות וגלגלים שחוקים שמחליפים לי - עבר בדיקה נקי לגמרי.

חיפשתי כשבועיים וכבר יצא לי לראות רכבים מצוינים בתקציב שלי שהיה 50 אל"ש, אבל כשהגיעה המציאה שקניתי בסוף , התאמצתי והלכתי עליו.

לפותח השרשור - אני במקומך הייתי הולך על רכב כמו פוקוס ורוכב אותו מליסינג (לא כל חברה) אני רוכש מאוטוסנטר שהם המכירות של הרץ , היסטורית הרכב ידועה לי , ולא ויתרתי על בדיקה במכון רחוק מהסוכנות , היום יש רכבים מצוינים מליסינג שמטופלים יפה , ובתקציב שלך ניתן למצוא אותם , במקומך הייתי הולך לבדוק באוטוסנטר או באוויס , להרבה רכבים יש גם טופס בדיקה שלהם שאתה לא חייב להאמין לו ורצוי גם לא להאמין לו , אבל אלה לא סוחרים שמוכרים לך זבל שחוט , את הזבל השחוט הם לא מוכרים אצלם , אלא לסוחרים. ואם עובדים נכון הרכב שתקנה יהיה מצוין גם אם הוא מליסינג אבל שיהיה יד ראשונה ולעבור היטב על היסטורית הטיפולים שלו.

עוד נקודה שלא מזיקה - אחת הסיבות שהלכתי לקנות מליסינג היא שרוב השוק של פוקוס הם מליסינג , הרכב שלי לא יהיה בנחיתות מול אף אחד כשארצה למכור , וסביר להניח שהקילומטראז' שלו יהיה הטוב יותר, לא תהיה לי גם בעיה לעשות את ההנחה על הליסינג כי ההנחה שקיבלתי היא גדולה , תתמקח אל תתבייש.

ונקודה אחרונה , בקניה מליסינג מחברה רצינית - כל דבר שעולה בבדיקה מתוקן על חשבונם וזה חשוב , כי כשאתה קונה מפרטי ככה או ככה אתה תמצא את עצמך עושה ויש אחרי שקנית ומוציא עוד 2500 ש"ח כמו כלום.

יש לך אחלה תקציב , אפשר למצוא בו מיצובישי לאנסר שהיא הרבה יותר אמינה מכל מיני אביאו וחברותיה , יש את הפוקוס שהיא לטעמי הקניה הכי טובה לצרכים שלך , היא מספיק אמינה, לא שוחטת בדלק (גם אם לא חסכונית) בטיחותית מאד ואיכותית מאד, הרי עם ילדים כבר לא מחפשים לנהוג כמו בשדה קרב.

אבל אם לא , לדעתי אולי במאמץ יש לך סיכוי להשיג ניסן טידה ואז אתה עולה מדרגה מבחינת אמינות ואם אינני טועה גם חיסכון בדלק , אולי סוזוקי ליאנה במצב טוב יותר מאלה שכבר התעסקת איתן (כבר ראיתי עם קילומטראז' הרבה יותר טוב ממה שציינת באחת החברות גם אני חשבתי ללכת על ליאנה) , מה שבטוח , אם תחפש בליסינג , ואם יש לך קצת זמן לחפש , שב על אתרי הליסינג , תהיה בקשר עם סוכנים בכמה מקומות , הזדמנויות צצות מדי פעם ,רק שצריך למהר.

2 דוגמאות אתן לך , אלה הרכבים שאני חשבתי עליהם לפני הפוקוס שסגרתי עליה אתמול:

בבאדג'ט שקרית שדה התעופה יש פוקוס 2007 אפורה שחורה עם 107K ק"מ - ממני ביקשו עליה 51K , ולפחות טופס הבדיקה שלה היה ללא שום ממצא שיכול להיות או להתפתח למשהו לא שגרתי , רק קוסמטיקה.

באוטוסנטר באזור התעשיה הצפוני בלוד יושבת עכשיו מיצובישי לאנסר עם 80K ק"מ - ממני רצו עליה 54K ש"ח, נראית מצוין וגם בהיסטוריה שלה רק טיפולים , אבל בלי קשר ,הנציג של אוטוסנטר הכי הרשים אותי , צלצל לשם או תגיע לשם , שב קצת עם איגור , אני בטוח שהוא יעזור לך .

• תוכן חדש...