Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה תסכימו איתי שלא צריך כזה מזגן בשביל לקרר קצת את הנפח שבתוך הקופסה המתנייעת שלכם. אבל נגיד שכן צריך לקרר אותה כמו חדר ממוצע. אז נסגור על 1.5 כ"ס. כמה סוסים יש לכם במנוע ? 75 ? 90 ? 110 ? 180 ? במקרה הרע ביותר שציינתי מדובר על 2%. שני אחוזים. זה בערך טווח השינוי האפשרי בהספק המנוע בגלל, למשל, שינויים בלחץ אויר וטמפרטורה סביבתיים.

איך אפשר להסביר את ההבדל הענק בתחושה לעומת ההבדל הקטן תאורטית בהספק ?

אז אפשר להגיד שבנסיעה מנהלתית רגועה המנוע לא מגיע להספק המקסימלי שלו. טוב. אז לכמה ? 30 כ"ס ? עדיין אנחנו מדברים על 5% ... גם זה לא משהו ...

ותחשבו על זה (וכמובן מי שיש לו רעיון להסבר בשבילי, שיכתוב בבקשה)

הקופסה שלך מגיעה לטמפ' הרבה יותר גבוהות מחדר ממוצע , לכן נראה לי שהספק מזגן לרכב גבוה ממה שציינת . מלבד זאת - ברכב המדחס מונע ע"י המנוע , ומעיק עליו באמצעות רצועה.

חשבת פעם איזה הספק צריך להשקיע כדי לסובב מדחס מזגן ביתי באמצעות מנוע חשמלי ? מזגן 2.5 כ"ס מקפיץ (בהנעה) פקק של 16 אמפר - כלומר 16*220 = 3520 וואט , שהם 4.5 כ"ס בערך. ברכב המזגן נכנס לפעולה הרבה יותר פעמים. ועובד בטמפ' גבוהה בהרבה , מה שמעמיס עליו ועל המנוע עוד יותר.

חוץ מזה שגם למנוע חם והוא עובד פחות טוב.

הייתי מהמר על פגיעה של קצת מעל 5 אחוז בביצועים.

ובכל זאת שווה ביותר - אני לא יכול לחשוב על נסיעה בלי מזגן.

בורגני מפונק.

אני לא יודע מה הספק המזגן ברכב, אבל חלק מהסיבות שציינת לא כ"כ הגיוניות:

לגבי החיבור למנוע באמצעות רצועה - ברצועה ובקלאץ' החשמלי אין יותר מדי איבודי אנרגיה למיטב ידיעתי.

לגבי המזגן הביתי וההנעה - זרם התנעה גבוה משמעותית מזרם עבודה, במזגן של 2.5 כ"ס צריכת הזרם השוטפת היא בסביבות 11A-13A וזה הנתון המשמעותי. זרם ההתנעה הגבוה הוא בגלל מאפייני המנוע החשמלי שמפעיל את המדחס, שאינו קיים במזגן רכב (בו כזכור המדחס מונע ברצועה).

כמו כן מזגן רכב פועל ברציפות מרגע הפעלתו, ללא תרמוסטט, בניגוד למזגן ביתי.

וצריכת הזרם של הקלאץ' החשמלי, מפוח, מאוורר רדיאטור וכו' היא כמה מאות וואט בסה"כ - כלומר פחות מ-1 כ"ס. גזילת הכח המשמעותית היא המדחס עצמו ולא כל ה"מסביב".

קודם כל , סער - רוצה דיון מרטיט , או משהו שיזכיר בצליל שלו דיון ? שב על ויברטור. :idea:

וויל - מה לא הגיוני לך ?

שלמזגן רכב אין טרמוסטט ? יש לו. תבדוק.

מי דיבר על צריכת הזרם , מעניין לי את אתה יודע מה. נתתי לך פרופורציה על ההספק המושקע במזגן ביתי - רק לשם השוואה , לא באתי להשוות בין שני סוגי המזגנים , אני לא חילזון , ואני לא נוסע עם הבית.

רזי - אתה חייב לראות רופא. :shock:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
[ ... הרבה טקסט שאין לי מושג איך הוא קשור לשרשור הזה ... 20VT ]

רוצה דיון מרטיט , או משהו שיזכיר בצליל שלו דיון ? שב על ויברטור.

איי, גנבת לי את הפאנצ' לפני שהספקתי ...

אני לא נועל, אבל כל הודעה שאיננה נוגעת לנושא השרשור אחרי ההודעה שלי ת-י-מ-ח-ק

תודה על אי הנעילה, ולמען הסר ספק השרשור הזה מחפש הסבר טכני למה מזגן רכב, שההספק שלו אמור להיות זניח לעומת הספק המנוע, גורם לירידה מהותית בביצועי הרכב.

הכוונה בשרשור לא הייתה תאור חוויות אישיות כיצד הרכב שלכם נוסע כמו נמר עם מזגן בעליות של הקסטל עם 5 נוסעים, גופה בבגאז' ונגרר עם שלושה פילי קרקס מאחורה, או לחילופין כמה האוטו שלכם עגלה עם מזגן ביום חם.

ואם לאף אחד אין השערה / ידיעה / התעניינות בכלל אז מקסימום לא יהיו תגובות.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
[ ... הרבה טקסט שאין לי מושג איך הוא קשור לשרשור הזה ... 20VT ]

רוצה דיון מרטיט , או משהו שיזכיר בצליל שלו דיון ? שב על ויברטור.

איי, גנבת לי את הפאנצ' לפני שהספקתי ...

אני לא נועל, אבל כל הודעה שאיננה נוגעת לנושא השרשור אחרי ההודעה שלי ת-י-מ-ח-ק

תודה על אי הנעילה, ולמען הסר ספק השרשור הזה מחפש הסבר טכני למה מזגן רכב, שההספק שלו אמור להיות זניח לעומת הספק המנוע, גורם לירידה מהותית בביצועי הרכב.

הכוונה בשרשור לא הייתה תאור חוויות אישיות כיצד הרכב שלכם נוסע כמו נמר עם מזגן בעליות של הקסטל עם 5 נוסעים, גופה בבגאז' ונגרר עם שלושה פילי קרקס מאחורה, או לחילופין כמה האוטו שלכם עגלה עם מזגן ביום חם.

ואם לאף אחד אין השערה / ידיעה / התעניינות בכלל אז מקסימום לא יהיו תגובות.

הרי כבר ענו, נראה לי שבעמוד הראשון.

ההספק במזגן הרכב לא קטן, משום שהרכב מייצר המון חום, מקבל המון חום ורחוק מלהיות מבודד מטפ' חיצונית. לכן צריך מזגן חזק ברכב.

פורסם
הרי כבר ענו, נראה לי שבעמוד הראשון.

ההספק במזגן הרכב לא קטן, משום שהרכב מייצר המון חום, מקבל המון חום ורחוק מלהיות מבודד מטפ' חיצונית. לכן צריך מזגן חזק ברכב.

ענו, וזו לא תשובה סבירה (לעניות דעתי):

1 נפח של תא נוסעים ברכב פרטי הוא, בהגזמה, 5 מ"ק (1.5x1.5x2). נפח של חדר בינוני (3.5x4x2.5) הוא 35 מ"ק. כלומר למזגן הרכב יש פי 7 פחות עבודה לעשות. זה נתון מאוד משמעותי.

2 לחדר אין זרימת אוויר במהירות ממוצעת של 40 קמ"ש מסביבו, שמפנה ממנו חום.

עם כל זה אני עדיין מוכן להניח שהשקיעו במזגן 1.5 כ"ס שזה מספיק בהחלט לחדר ממוצע, כדי לקזז את חוסר הבידוד.

להצעות האחרות שהועלו:

* הקלאץ' של המזגן לא לוקח הספק לעניות דעתי, למעט בניתוק וחיבור שהן פעולות קצרות מאוד.

* המפוח והמאוורר פועלים גם בסתם איוורור או בחימום, וכפי שוודאי שמתם לב לא משפיעים על הביצועים.

* כמו שכתב wil ההספק והזרם הדרושים להנעה לא רלוונטיים מכיוון שאי-סחיבה לא קורית רק בזמן הנעת המזגן אלא במשך פעולה רציפה (יסכימו איתי כל האנשים שאצלם ברכב שומעים את המזגן נכנס לפעולה). מה שרלוונטי זה ההספק הדרוש לפעולה הרציפה.

הנטייה שלי כרגע היא לחשוב שהבעיה אכן נובעת מהעדר gearing (יחס העברה) מספיק בין המנוע למדחס. נדמה לי שזה מה ש-polar bear ניסה להסביר (אני מודה שלא לגמרי הבנתי).

המדחס מחובר דרך הרצועה ביחס העברה קבוע לגל ההינע, והיחס הזה צריך להיות מספיק נמוך כדי לאפשר סיבוב מספיק מהיר של המדחס בסל"ד נמוך (נניח בעמידה בפקק).

כאשר עולים בסל"ד, גם המדחס מסתובב יותר מהר מכיוון שיחס ההעברה נשאר קבוע. אם הכח (מומנט) שהוא מפעיל על גל ההינע נשאר קבוע, הרי שבעצם הוא 'אוכל' יותר הספק, כנראה ללא צורך. לאן הולך ההספק הזה אני לא יודע, אבל הניחוש שלי הוא שהוא מתבזבז, למשל בחימום המדחס ללא תועלת.

כלומר, בסל"ד נמוך המזגן אולי לוקח את ה-1.5 כ"ס שהוא צריך, אבל בסל"ד גבוה הוא יכול לקחת גם 7.5, שמתוכם 6 ילכו לעזאזל ורק 1.5 ימשיכו לקרר את האוטו. אם זה אכן המצב אז אנו משלמים בביצועים ללא תמורה ותודו שזה מרגיז.

אני אשמח אם יש מישהו שמבין במזגנים לרכב ויוכל לאמת או לסתור את זה.

נ.ב. וסליחה לכל מי שלא רטט.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אין לי תשובה פילוסופית\מדעית\טכנית (מחק את המיותר) בשבילך...

אני רק יכול לחלוק איתך כמה עובדות מעניינות או לא לגבי הפעלת מזגן בקיץ.

גם אני מרגיש את אותה תחושה של איבוד כוח (בלאון) בעת הפעלת המזגן בקיץ

וכמדומני לאחר בעלות של מעל לשנתיים למזגן קילומטראז' של גג 20 דקות הפעלה,

והן לא היו בשבילי.

אני אוהב לקבל את המקסימום בכל נסיעה שלי עם הרכב,בין אם היא עירונית רגועה או לא.

מניסיוני עם מספר לא מבוטל של רכבים המזגן בלאון חזק...אפילו חזק מאוד שימוש בו

גורם לי להצטנן קלות בקיץ (אולי זה פסיכולוגי) ואני מעדיף להזיע קלות.

לא רק שחום הסביבה משפיע קשות על ביצועי רכב מוגדש,גם הפעלת המזגן מעיקה

דבר גורר דבר,צריכת הדלק היא כזאת שפשוט... :mad: .....לראות פיזית מחוג

דלק זז שמאלה מול העיניים היא דבר לא שפוי לרכב בעל אלף שבע מאות שמונים ואחת סמ"ק.

אני לא ממש יודע כמה כ"ס מפסידים או בכמה אחוזים...אבל שילוב של 40 מעלות ומזגן

מרגישים לפחות כמו הפסד של 30+ כ"ס.

מה גם שלפעמים אני לא יכול להיות אנוכי ומדליק אותו למען נוסעים אחרים ברכב...

ובנוסף לכול משקלם מעיק עוד יותר.

בשביל להכניס דברים לפרופורציה...מי שאינו מכיר את הרכב אולי לא כל כך ירגיש בשינוי

בכל זאת לרדת מ 220 זה לא כמו לרדת מ 100.

פורסם

20VT יש לך טעות יסודית:

אני אענה לפי הכוכביות שלך:

*הקלאץ' של המזגן משולב כל הזמן ע"י אלקטרו מגנט, ולכן צריכת הזרם מתמשכת ולא רגעית. זה גם למה אסור לשלב מזגן במנוע לא פועל כיוון שזה ישרוף את הקלאץ' של המזגן.

*כאשר המזגן פועל המאוור עןבד בעוצמה יותר גבוהה ובחלק מהרכבים מופעל מאורר נוסף, זאת על מנת לפנות חום מרדיאטור המזגן שדרכו מפונה החום מתא הנוסעים.

ה"כחול" טעות - המזגן רוצה - 5 כ"ס - ככל שהסל"ד נמוך יותר - ההספק נמוך יותר - ומכאן - 5 כ"ס מהווים חלק גדול יותר של הספק המנוע המסופק באותו רגע נתון.

יוצא מכך - שככל שניתקרב לשיא ההספק תיפחת השפעת המזגן על עוצמת המנוע המגיעה לגיר.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

ה"כחול" טעות - המזגן רוצה - 5 כ"ס - ככל שהסל"ד נמוך יותר - ההספק נמוך יותר - ומכאן - 5 כ"ס מהווים חלק גדול יותר של הספק המנוע המסופק באותו רגע נתון.

יוצא מכך - שככל שניתקרב לשיא ההספק תיפחת השפעת המזגן על עוצמת המנוע המגיעה לגיר.

:mm_yeah:

צודק מאה אחוז בתשובה.

אם מתייחסים למזגן ביתי , כולנו שכחנו שהמנוע החשמלי שמסובב את המדחס פועל בסל"ד קבוע המותאם לצרכי המדחס.

לא כך ברכב.

הספק המנוע המגיע בסל"ד נמוך , ממנו בד"כ מתחילים ללחוץ , נמוך מאוד בהשוואה לשיא ההספק המושג בסל"ד גבוה ביחס.

לכן מרגישים את המכה של המזגן.

• תוכן חדש...