Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו גם הקוריאנים חשבו להשתלט על העולם עם רכישת פס הייצור של אופל ותחילת ייצור הרכב הכי מכוער בעולם דייהו רייסר.

בסוף כול החברות בקוריאה נקנו על-ידי ג'נרל מוטורוס.

בעוד מספר שנים העם הסיני ופועלי הדחק יבקשו תנאים סוציאלים ומשכורת נאותה כנהוג במדינות מופתחות וכנראה הם גם יקבלו ואז מחיר הרכבים יעלה.

אני אישית כול מה שכתוב עליו MADE IN CHINNA לא נוגע גם עם מקל של מטאטא.

איזה כייף לי :)

פורסם
בזמנו גם הקוריאנים חשבו להשתלט על העולם עם רכישת פס הייצור של אופל ותחילת ייצור הרכב הכי מכוער בעולם דייהו רייסר.

בסוף כול החברות בקוריאה נקנו על-ידי ג'נרל מוטורוס.

בעוד מספר שנים העם הסיני ופועלי הדחק יבקשו תנאים סוציאלים ומשכורת נאותה כנהוג במדינות מופתחות וכנראה הם גם יקבלו ואז מחיר הרכבים יעלה.

אני אישית כול מה שכתוב עליו MADE IN CHINNA לא נוגע גם עם מקל של מטאטא.

ומה תגיד על יונדאי ?

חברה שעד לפני כמה שנים אף אחד לא ייחס לה חשיבות והיום אף אחד לא יכול שלא לייחס לה חשיבות,הם מוכרים במספרים מדהימים,האיכויות שלהן משתבחות (הן מבחינת איכויות ייצור והן מבחינת שיפור ניכר בבטיחות וכדומה) ולא רואה כוח שיכול כרגע לעצור אותם.

הלאה.

בסין לעובדים אין שום תנאים סוציאלים,התנאים שלהם סובבים סביב עבודה במשך כל השנה ופעם בשנה (ראש השנה הסיני) הם יוצאים לחודש חופש,סין לא מדינה מפותחת,זו מדינה קומוניסטית והעובדים שם לא יכולים ממש לבוא בדרישות כי אין למי.

אל תקנה מוצרים שמיוצרים בסין (אגב- CHINA),תמשיך לחיות בדעות של לפני עשר שנים ומבטיח לך שלהתקדם-אתה כנראה לא תתקדם.

במילים אחרות,כל העולם למד את ה"סוד" לרווחיות- מעבר גורמי ייצור לסין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש חלופות לסין ורוב הייצרנים מייצרים במספר מדינות כמו מאלזיה,קוריאה,הודו ובעתיד כנראה גם באפריקה ואז לסינים תהייה בעייה להתמודד עם הפועל האפריקאי.

אני בטוח שהפועל הסיני הפשוט ביום בהיר אחד הוא התעורר ויתחיל להצביע ברגלים.

אל תשכח שאת רוב הרכיבים המתוחכמים כגון מערכות ABS,כריות אוויר,מחשבי רכב מיוצרים על-ידי חברת בוש ודנסו והייצרנים הקוריאנים וגם הסינים רוכשים את הרכיבים האלה מבוש.

בעבר חשבנו שגם רוסיה הקומוניסטית ומזרח גרמניה לא השתנו אבל קורים דברים מפתיעים.

בסוף הכול מתאזן.

פורסם

ידידי,

לסין אין הרבה חלופות מבחינת כוח ייצור ומבחינת עלויות ייצור,נכון יש מדינות נוספות במזרח,אבל במאלזיה בעייתי לייצר, בהודו אכן מתחילים להפתח מפעלים פה ושם,קוריאה יקרה יותר,חלופה יותר ריאלית היא דווקא תאילנד,שם מצליחים גם להגיע לאיכויות לא רעות במחיר זול.

העם הסיני יקום ויצביע ברגליים ו........מה אתה חושב שיקרה ?

אני בטוח שלא יקרה כלום.

אל תשכח שאת רוב הרכיבים ברוב מוצרי החשמל שיש היום (הממותגים יותר והממותגים פחות) מייצרים בסין\טאיוון וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין של חברות היי טק טייקוניות שמייצרות חלק ניכר מהרכיבים שלהם בסין.

אין ממש מקום להשוואה בין סין לרוסיה,אתה מדבר על אוכלוסיה והרכב אוכלוסיה שונים לגמרי.

פורסם

100 אחוז מהמעגלים המשולבים של חברת פיליפס,ON Semiconductor,STMicroelectronics שיש ברשותיי מיוצרים במאלזיה וטאיוון.

לא לכול רכיב אלקטרוני מתוחכם משתלם לבצע Reverse engineering מכיוון שאורך חיי החיים של רכיבים בימינו הינו קצר כ-5 שנים.

אני כבר שומע עשור שנים שהסינים ישתלטו על העולם :-D

פורסם

אני אתייחס רק לשורה האחרונה שכתבת,

אמנם אתה שומע כבר 10 שנים שסין תשתלט על העולם,אבל אל תשכח שבשנים האלה הם אכן עשו צעדי ענק בכיוון.

אגב,אם סין היתה פודה את כל החובות של האמריקאים היא אכן היתה משתלטת כבר על העולם.

נראה לי שאתה קצת ממעיט בערכה.

אגב,התייחסת לפיליפס,חברה מוכרת ומוערכת בהחלט,אבל יש לה לא מעט מתחרות ברמתה שמייצרות בסין.

ידידי,

אני חיי באיזור הזה ומבצע נסיעות עסקים למדינות כאלה ואחרות במזרח,אני אומר לך חד משמעית שהמדינה היחידה באיזור שממשיכה לתפקד היטב בזמן שכל המזרח התמוטט מהמצב הכלכלי זו סין.

היום כל התעשייה במזרח,זו שיוצאת מכל המדינות שהזכרת, מוכוונת לסין.

אפשר לעצום עיניים ולקוות שזה לא יקרה ולהמשיך לצאת בהצהרות ש"אני לא נוגע בזבל סיני" ואפשר מצד שני להיות ריאלי ולהבין שיכול מאוד להיות שכבר כרגע יש לך בבית לא מעט מוצרים מתוצרת סין או שמכילים רכיבים שיוצרו בסין.

אתה יודע, לא הכל זבל סיני..

אגב,החברות שמייצרות במדינות אחרות במזרח ולא בסין עושות זאת משיקולים שאינם קשורים לאיכות הסופית של המוצר,לרוב זה בגלל שיקולי מיסוי (המיסוי בסין מאוד גבוה,יותר מביתר מדינות המזרח) ועוד הגבלים עסקיים כאלה ואחרים.

בזמנו החברה שלי גם שקלה לפתוח מפעל בסין,לבסוף נפתח מפעל בתאילנד,פשוט יצא ששם המוצר בשקלול הסופי ייצא מעט זול יותר בהשוואה לסין,מה גם שיש מחסום שפה קשה יותר בסין (תאילנדים רבים יותר מבינים אנגלית מאשר סינים שמבינים אנגלית).

פורסם

למה לא כדי לייצר בסין:

א) יש כבר מקומות יותר זולים מסין (לדוגמא, קיים איזור סחר חופשי בין צפון לדרום קוריאה, שממנו באים, לדוגמא כל המוצרי חשמל הזולים של יונדאי).

ב) סין היא עדיין מדינה טוטליטארית. מה שאומר, שיום אחד הנהגת המפלגה יכולה לחטוף קריזה, להלאים את כל המפעלים הזרים ולגרש את כל המומחים הזרים.

ג) אין בסין זכויות יוצרים. מה שאומר, שאת המוצר שאתה רשמת עליו פטנט ומייצר, יכולים בכיף להעתיק (הרי כבר יש להם את כל המידע הדרוש) ולהתחיל לייצר במפעל שכן ולמכור בחצי מחיר. וכל התביעות שלך ייתקעו בחומה הסינית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה צודק חלקית,

א. נכון שיש איזורי סחר חופשיים אבל לא בהכרח עלויות הייצור שם זולות יותר (הונג קונג היא איזור סחר חופשי ועדיין לא שווה לייצר פה).

ב.צודק.

ג.הסינים מעתיקים את רכבים שמיוצרים בגרמניה,מוצרי חשמל שמיוצרים בארה"ב,אתה באמת חושב שזה שתייצר במדינה אחרת במזרח יימנע מהם להעתיק.

אגב,לפעמים אתה קונה מהסינים "חיקויים" בלי לדעת שקנית את המוצר האמיתי,הנה סיפור אמיתי:

לקוחה שלי קנתה בחנות של לואי ויטון בבייג'ין תיק בשווי של כ-20,000 שקלים.

כעבור כמה חודשים היתה לה בעייה ברוכסן של התיק והיא הלכה לחנות של לואי ויטון בהונג קונג כדי למסור אותו לתיקון וכשהם בדקו את התיק במסוף בישרו לה שהם מצטערים,התיק שלה לא מקורי אלא זיוף.

לא משנה איך זה הסתיים (קיבלה תיק חדש ומקורי) מה שרציתי לכתוב הוא שהסבירו לה שלואי ויטון מייצר את התיקים שלו בסין אבל למעט כל מיני פיצ'רים של הפינישים שאותם עושים באירופה (אותם פיצ'רים כלל לא מגיעים לסין כדי למנוע זיופים).

מה שקורה הוא שיש תמיד שאריות חומר גלם ממנו הפועלים במפעל מייצרים אקסטרא תיקים עם חיקויים של אותם פיצ'רים שלא מגיעים לסין והם מוכרים אותם כזיופים איכותיים בשווקים,כך שלפעמים יוצא מצב שבנאדם קנה בשוק חיקוי של לואי ויטון ב-200 שקל (לחיקוי איכותי) והוא אפילו לא יודע שהתיק הזה לא זיוף אלא יצא משערי המפעל של לואי ויטון ואיכותו זהה לאותו תיק שנמכר בחנות ב-20,000 שקל.

:idea:

פורסם

סין היא עדיין מדינה טוטליטארית. מה שאומר, שיום אחד הנהגת המפלגה יכולה לחטוף קריזה, להלאים את כל המפעלים הזרים ולגרש את כל המומחים הזרים.

למה לה לעשות את זה היא תבודד את עצמה מהעולם! אז היא תייצר אבל למי היא תייצא?

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תוכן חדש...