Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

steering failure בפיאט פונטו 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

באחד הבקרים שבוע שעבר הופיעה לי ההודעה הנ"ל כאשר הדלקתי את הרכב, נורית האזהרה הרלוונטית נשארה דולקת למשך כל הנסיעה על אף שלא הרגשתי בשום דבר חריג בהתהנהגות ההגה.

לאחר מכן בכל הנסיעות הבאות התופעה לא חזרה על עצמה כלל.

בסוף השבוע לקחתי את הרכב לטיפול שנתי במוסך וציינתי את ההודעה, בתום הבדיקה הם לא ציינו דבר בנושא ותיכננו לשחרר אותי לדרכי. רק לאחר שאלה שלי הם ציינו כי ייתכן והדבר מראה על בעיה שעשויה להתרחש אולם אין להם דרך לדעת האם היא תתרחש בעוד שעה או בעוד שנה, הם ציינו כי טיפול בבעיה יכלול החלפה של כל מנגנון ההגה בעלות של כ- 4K שקלים.

מתוכנן לי טיול לצפון והתכנון היה לקחת את הרכב איתי אולם כרגע אני לא יודע האם כדאי לי לקחת אותו במצבו הנוכחי (אין שום אינדיקציה לתקלה כלשהי) או שאני צריך לטפל בבעיית ההגה לפני כן.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא...

תודה.

פורסם

לא תמיד חייבים להחליף את כל מע' הגה הכוח החשמלי בעלות כזאת ואם רק המנוע החשמלי פפגום או מחשב המע' אז ניתן להחליף רק אותם בחדש או משופץ או משומש.

במקרה של תקלה צריך קודם להתחבר עם מחשב/סורק איבחון כדי לראות ממה היא נובעת.

לפעמים עלולה להיות תקלה רגעית ואז דימום המנוע והנעתו מחדש יעלימו אותה, אבל אם היא חוזרת לעיתים קרובות אז צריך לבדוק ולתקנה.

שמור עך 2 כללים שיתרמו לאריכות מע' ההגה החשמלי:

1. ודא שלא חסר אויר בגלגלים הקדמיים ודאג תמיד שלחתץ האויר יהיה תקין.

2. המנע מסיסבוב ההגה עד הסוף לזמן אורך, כי אז נוצרת העמסה מירבית על מנוע ההגה החשמלי ביחד עם צריכת זרם גבוהה שלו.

דרך אגב, האם היית במוסך מורשה היבואן או במוסך אחר והאם יש לו בכלל אפשרות בדיקת ההגה החשמלי?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום רפי ותודה על התגובה,

הייתי במוסך מורשה שבדק את התקלה במחשב, איפס אותה ולאחריה באו הדברים אותם ציטטתי בהודעתי המקורית.

המחשבה הראשונית שלי היתה באמת לחכות ולראות האם מדובר בתקלה רגעית או במשהו אחר (עד עכשיו עבר כבר שבוע מההודעה ואף לא פעם אחת היא חזרה) אולם לאור העובדה כי אני מתכנן נסיעה לצפון אני תוהה האם זו ההחלטה הנכונה...

• תוכן חדש...