Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה פשוט משגע אותי לראות את השגיאות האלו בכל מקום, רבאק, זו השפת אם שלנו.

לא כל אחת נולד בארץ עם שפת אם עברית. יש אנשים שעלו ממדינות אחרות בגיל שקשה להתרגל לשפה החדשה ודקדוק. חלק מאותם אנשים סיימו בתי ספר ואונבירסיטאות במדינות אחרות. אותם אנשים לפעמים מנסים לקחת חלק בפעילות שהיא בשפה עברית, כמו השתתפות בפורום הזה. זה לא תמיד קל להם, הערות/הארות בונות יכולות לעזור, ביקורת שאין בקצה שלה אור רק מרחיקה אותם מהשתלבות בפעילות ומהפורום.

יש גם אנשים שסובלים מרמה כזאת או אחרת של דיסלקצייה, גם להם יכולות להיות שגיאות כתיב.

WORD עולה כסף. לא כל אחד מוריד תוכנות מרשתות שיתוף קבצים.

חברים, בוא נגלה קצת יותר סובלנות ומי שרוצה לעזור לאנשים שכותבים עם שגיאות כתיב, תעזרו (אפשר למשל בהודעה פרטית להסביר איך כתובים מילים שיש בהם שיגאות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם לחזור לרגע לנושא המקורי של השירשור,

נדמה לי שיש כאן שילוב של 2 בעיות בעלות השפעה הדדית זו על זו.

1. חוסר נסיון / מיומנות בשימוש בקלאצ' ואולי אף טכניקה לא נכונה לזינוק.

2. מחסור בכוח מנוע בסל"ד נמוך או בכלל.

כתוצאה מכך, כאשר אתה מנסה לזנק מהמקום הרכב שלך סובל מחסור בכוח להניע אותו ולכן הוא כבה או מתנדנד. כשמוסיפים לזה את שילוב הקלאצ' שאינו בתזמון הנכון, המצב מחריף והופך לבלתי נסבל.

לדעתי עליך לעשות 2 דברים:

1. ללמוד לזנק נכון, ולהרגיש כמה קלאצ' ניתן "להעמיס" על המנוע מבלי לגרום לו לאבד את התנופה בעת הזינוק.

2. לבדוק את תקינות המנוע והסיבה למחסור בכוח זמין.

בהצלחה !

דני G.

פורסם
אני אמנם OLD SCHOOL (בן 32) , אבל בזמני כתיבה ותחביר נכון היו דברים שנלמדו בבית ספר יסודי ולא זכור לי בנאדם שעבר את כיתה ב' עם שגיאות כאלו.

זה פשוט משגע אותי לראות את השגיאות האלו בכל מקום, רבאק, זו השפת אם שלנו.

(ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא איזה חולה תחביר ולשון, אלו פשוט דברים שנראים לי טריוויאלים - להוציא מן הכלל דיסגרפים ודיסלקטים שיש להם את השטיקים שלהם).

קיצר, אולי הגיע הזמן שיפתחו פה עוד SUB פורום לכל ההודעות שנכנסות לכאן עם שגיאות כתיב\תחביר ונרביץ שיעורי לשון 8)

אני איתך.

ויותר משגע אותי לראות/לקרוא הודעות שבהן אנשים טועים בין אותיות בגלל מהירות כתיבה (החלפת אותיות או טעויות בכלל לא קשורות באותיות). מה מסובך בלקרוא את ההודעה שלך לפני שאתה מפרסם אותה כדי לבדוק טעויות?

אני משתדל לעשות זאת בכל פעם שאני מגיב.

Nothin really matters to me

פורסם
לא כל אחת נולד בארץ עם שפת אם עברית. יש אנשים שעלו ממדינות אחרות בגיל שקשה להתרגל לשפה החדשה ודקדוק. חלק מאותם אנשים סיימו בתי ספר ואונבירסיטאות במדינות אחרות. אותם אנשים לפעמים מנסים לקחת חלק בפעילות שהיא בשפה עברית, כמו השתתפות בפורום הזה. זה לא תמיד קל להם, הערות/הארות בונות יכולות לעזור, ביקורת שאין בקצה שלה אור רק מרחיקה אותם מהשתלבות בפעילות ומהפורום.

יש גם אנשים שסובלים מרמה כזאת או אחרת של דיסלקצייה, גם להם יכולות להיות שגיאות כתיב.

חברים, בוא נגלה קצת יותר סובלנות ומי שרוצה לעזור לאנשים שכותבים עם שגיאות כתיב, תעזרו (אפשר למשל בהודעה פרטית להסביר איך כתובים מילים שיש בהם שיגאות).

אני לא מדבר על עולים חדשים או כל מיני אנשים שעלו \ היגרו \ עברו ניתוחים כאלו ואחרים והגיעו לישראל.

אני מדבר על NATIVE ישראלים, נגע הבורות בלשון העברית נמצא בכל מקום, בכל אתר, כמעט בכל כתבה, בכל פורום... אפילו רואים את זה בכתוביות סרטים\תכניות טלוויזיה...

ולגבי עניין ההקלדה המהירה והחלפת האותיות, זה אכן מעצבן, אבל זה כבר עניין אחר, זה לא נובע מבורות אז אפשר לסלוח :wink:

ובחזרה לעניין השרשור. בנאדם - קח את הרכב לחניון ופשוט תשב שם ותתאמן בשילוב הילוכים, לא מבין מה העניין.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם
אני מדבר על NATIVE ישראלים, נגע הבורות בלשון העברית נמצא בכל מקום, בכל אתר, כמעט בכל כתבה, בכל פורום...

ANAK!!!

:brickwall::roflmao::roflmao::roflmao:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי ענק, אבל מאד עצוב. ואני לא NATIVE...

לעניין השרשור גופו - כמו שאמרו לך, פשוט תתאמן. הכוונה בלהתאמן זה לא לעשות את אותה הפעולה כמו תוכי, אלא להסיק מסקנות ולבדוק מה אתה לא עושה נכון. לדעתי אתה גם זורק קלאץ' וגם לא נותן מספיק גז ברגע הנכון, אבל זה נכון בדיוק כמו כל השערת פורום אחרת. אולי שווה לך גם לבקש מנהג יותר מנוסה לשבת אתך ולנתח את הטעויות שלך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרכב לא מתכבה, לפכות אני לא נותן לו לתכבות.

כנראה שאחד המגיבים פה צדק הקלאץ' בעייתי, כבר ניסיתי מיליון שיטות בתחילת נסיעה ובכל זות יש רעידות.

הקלאץ' לא מחליק(נבדק) ולא שידוע לי שהוא אוחלף באוטו מתישו (כבר 84 אלף) הבעיה יכולה להיות בקלאץ' או בFLYWHEEL או בעוד איזשהו חלק שקשור לקלאץ'?

(די כבר עם כל האפליות פה זה נירא לי כמו גזענות כבר, באמת שלא אכפת לי מה שאתם אומרים בי זה כבר לא פוגע מזמן

אבל יש עוד מלה אנשים עם אותה בעיה ובהם אתם פוגעים ודוחים מפה)

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם
הרכב לא מתכבה, לפכות אני לא נותן לו לתכבות.

כנראה שאחד המגיבים פה צדק הקלאץ' בעייתי, כבר ניסיתי מיליון שיטות בתחילת נסיעה ובכל זות יש רעידות.

הקלאץ' לא מחליק(נבדק) ולא שידוע לי שהוא אוחלף באוטו מתישו (כבר 84 אלף) הבעיה יכולה להיות בקלאץ' או בFLYWHEEL או בעוד איזשהו חלק שקשור לקלאץ'?

(די כבר עם כל האפליות פה זה נירא לי כמו גזענות כבר, באמת שלא אכפת לי מה שאתם אומרים בי זה כבר לא פוגע מזמן

אבל יש עוד מלה אנשים עם אותה בעיה ובהם אתם פוגעים ודוחים מפה)

אמר כאן מישהו שצריך לעזור ולא לצחוק.. אז אני עוזר:

1) כבה - לא מתכבה

2) לפחות - לא לפכות

3) זאת - לא זות

4) הוחלף - לא אוחלף

5) מתישהוא - לא מתישו

6) נראה - לא נירא

7) מלא - לא מלה

אז הנה.. תיקנתי בצורה הכי תרבותית ונחמדה :)

פורסם
אמר כאן מישהו שצריך לעזור ולא לצחוק.. אז אני עוזר:

5) מתישהוא - לא מתישו

אז הנה.. תיקנתי בצורה הכי תרבותית ונחמדה :)

מתישהו*

Honda Civic '09 5d 1.8i-VTEC

פורסם

אמור הילוכים לא אילוכים.

הרבה טועים פה בפורום במילה הזאת ואני לא מבין למה.

בקשר לבעיה עם הרכב, שהאוטו נמצא ב-N על כמה הטורים עומדים?

יכול להיות שהטורים נמוכים קצת, סתם יריה באפלה אבל יכול להיות שאני צודק.

אם תדע למצוא את הנקודה,גם אשתך תהיה מאושרת וגם המכונית.

בהצלחה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אז שייכתבו בתחילת כל הודעה שלהם שהם עולים/ דיסלקטים. קצת לכבד את האחר לא יזיק.

לכל מי שיש מחשב יש גם word. בוודאות.

וואחד תנין תלאתה ארבע

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לא כל אחת נולד בארץ עם שפת אם עברית. יש אנשים שעלו ממדינות אחרות בגיל שקשה להתרגל לשפה החדשה ודקדוק. חלק מאותם אנשים סיימו בתי ספר ואונבירסיטאות במדינות אחרות. אותם אנשים לפעמים מנסים לקחת חלק בפעילות שהיא בשפה עברית, כמו השתתפות בפורום הזה.

ספציפית, לגבי הפורומים באינטרנט, אתה לא צודק.

כל העולים החדשים והלא חדשים, הוותיקים והמהגרים, התיירים והתושבים הזמניים, שגולשים בפורום הזה, כותבים בעיברית תקינה לרוב, עם מינימום שגיאות, והרמה הכללית של השפה שלהם טובה.

מי שלא יודע טוב עיברית (העולים היותר מבוגרים) מראש לא יכנס לכאן, כי לא יהיה לו כייף, והוא ימצא לו פורום בשפת האם שלו, הרי לא חסר.

מי שכותב בצורה מגעילה ועושה 4 שגיאות במילה עם 3 אותיות, הם בדרך כלל ילידי הארץ, שלמדו ולפעמים אפילו סיימו בית ספר, אבל הם פשוט שמים ז' על כל הגולשים האחרים, ולא בא להם להשקיע עוד 2 דקות בעריכת ההודעה.

פורסם

תודה על התיקון השגיות אני באמת מאריך את זה מאוד אבל זה לא מה ששאלתי.

אז מה עם הקלאץ' תקין לא תקין?

BUKI אתה צודק אני לא באמת הייתי משקיע עוד כמה דקות כדי לתקן את השגיות שלי

ובקשר לבית הספר סיימתי 12 שנות לימוד עם בגרות פשוט ככה זה אצלי ואגדירו את זה בבצ'פר "דיסלקציה" אני אישית חושב זה חוסר קריאת ספרים

ובזמן האחרון בכלל אזנחה של קריאה או כתיבה. יש המלצות לספר טוב? (בתחום הרכב כמובן) =)))))

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

• תוכן חדש...