Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קומפוננט Alpine SPR-17S כבר דיי הרבה זמן (עבד בלי מגבר) וקניתי עכשיו מגבר mac audio z4100.

אתמול אני ואבא שלי סיימנו להתקין את המגבר (עם קיט התקנה בעובי 10mm), הכל עובד מעולה, אין רעשי אלטרנטור למינהם, שומעים את השיפור במוזיקה והכל טוב ויפה.

ולשאלה: הגיין במגבר הגיע מכוון עד הסוף והפעלתי את המערכת בלי להסתכל, אבל זה עבד נפלא והשארתי ככה. יש לי סיבה לפחד על הרמקולים שיישרפו או יינזקו בצורה אחרת? (הרמקולים 110 RMS והמגבר רק 80)

עוד שאלה קטנה, הקומפוננט מותקן אצלי עם הטווטרים מקדימה בקורות והוופר מאחורה על המגש (כי זה פיאט אונו ואין מקום בדלת) אז השאלה היא אם במידה ואני יקנה הגבהות פשוטות ויתקין את הרמקולים בדלת, זה ישפר את הסאוונד או שיכול להיות שאני רק יקבל רעשי פלסטיקים (מה שכרגע אין בכלל) וחור בדיפון. ובמידה ואני לא יעביר את הוופר לדלת, האם סאבוופר יתאים לי? הוא לא יפריע באיזהשהיא צורה לוופרים או לסאוונד שלהם, שבתא מטען ביחד עם הסאב?

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לגבי להעביר את המידבאסים לדלתות - ברור שזה ישפר את השמע ברכב, הרי המקום הטבעי שלהם שם, וכשפיתחו אותם, אז כנראה יצאו מנקודת הנחה שבסט קומפוננט הטויטר לא אמור להיות קילומטר מהוופר.

פורסם
רמקולים נהרסים עם פחות מדיי כוח , לא יותר מדיי .

מגבר נשרף כשהוא ב Clipping , כמו אצלך עם GAIN עד הסוף .

שלום!

אפשר בבקשה להסביר למה זה ככה?

פורסם

שהגיין נמצא על 100% רמת העיוות עולה וזה עלול לסיים את חיי הסט שלך.

תריץ חיפוש בפורום עם צמד המילים "כיוון מגבר" ותקבל את כל האינפורמציה הדרושה.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

לא נכון.

אין שום בעייה לעבוד עם גיין פתוח לגמריי, השאלה כמה מתח (preout) המגבר רואה והאם קו ה RCA מבודד מרעשים.

דיברנו על זה בעבר, אפשר לעשות חיפוש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בווליומים שאפשר לשמוע בתוך האוטו שהוא סגור בלי לדמם מהאוזניים אז אין אף עיוות (שאני שומע), ולכן נראה לי שהכל תקין מבחינת הרמקולים. מבחינת המגבר, אם mac audio אפשרו לו להגיע לרמה מסויימת אז אני גם מניח שהם ווידאו שהמגבר עומד בה, ולכן על המגבר אני לא ממש מפחד.

בחוברת של המגבר כתוב להגביר את הHU לאמצע הווליום ואז לשחק אם הgain, באמצע הווליום אין עיוותים בgain פתוח.

הרדיו דיסק הוא pioneer 4050ub (נראה לי 4v preout) והRCA הוא ייעודי לרכב, עבה וכתוב שהסופיות שלו הם זהב, אבל זה משהו סיני לפי דעתי (הקיט נקרא TOXIC TK-210, נקנה בחו"ל ביחד עם המגבר) הRCA עובר בצד ימין וה+ בשמאל, ואין אף רעש אלטרנטור וכו'.

בנתיים התשובת הם לכאן ולכאן.. כרגע אני משאיר את הכל כמו שהוא כל עוד לא תגידו משהו אחר.

בקשר לוופרים בדלתות, ופה אני שואל יותר את מי שהתעסק בזה בפיאט אונו/פונטו, האם הגבהה פשוטה עושה את העבודה או שיש צורך במשהו חזק יותר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בפונטו דור ראשון עם חלונות ידניים יש לי הגבהות מעץ מאד פשוטות ופרימיטיביות ובכל זאת זה נשמע הכי טוב שאפשר לצפות.

עם עבודה מעבר לכך כמו פיבר, אני בטוח שהתוצאה תישמע טוב עוד יותר.

אם יש לך חלונות חשמל, אין מניעה מלשים הגבהות פשוטות וזהו.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם
רמקולים נהרסים עם פחות מדיי כוח , לא יותר מדיי .

מגבר נשרף כשהוא ב Clipping , כמו אצלך עם GAIN עד הסוף .

רק בשביל להבהיר את הנושא הזה קצת יותר (או אולי גם להבעיר :twisted:)

רמקול בהחלט יכול להשרף ממגבר חזק מידי - ובקלות.

מספיק שתיתן לו לנגן בתחומי תדר גבוליים או בתחומי תדר שהם מחוץ לגבול ומגבר חזק בעניין של שניה יכול להרוס אותו.

וגם אם תנגן בתחום תדר מצומצם, מעבר להספק מסויים כל האנרגיה הופכת לחום במגנט של הרמקול - בגבול מסויים אתה פשוט תציט אותו...

אליקו - ספק לנו קצת חומר בערה :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...