Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי 2 שאלות:

1. איך אני יודע איזה פיוז צריך לשים בין המצבר למגבר?

המגבר הוא קרדינל V15, על המגבר יש 2 פיוזים של 20.

שמתי פיוז אחד של 30 בין המצבר למגבר. מספיק?

2. סאב. איך אני מכוון? HPF או LPF? ואת הבאס על כמה לשים? 0/6/12DB?

פורסם

אחרי 7 שנים בפורום ולמעלה מ4000 הודעות, ואתה עדיין לא מכיר את הFAQ ואת החיפוש?:shock:

אם יש נושאים שטחנו אותם עד דק, זה אלו..:roll:

----------------------------------

פיוז שמים בכדי להגן על הכבל ולא על המגבר, לשם כך למגבר יש פיוזים עצמאיים.

ערך הפיוז נקבע עפ"י עובי וטיב הכבל.

סאבוופר, נחתך בחיתוך LPF, החיתוך הוא מתדר זה ומטה.

לגבי הכיוון של הDB, אז אני מניח שאתה מתכוון לSLOPE שנע בין 0= FLAT לבין 12DB\סלופ.

במקרה זה 12DB\סלופ זה האידיאל.

אם אתה מדבר על BASSBOOST, אז אני ממליץ לא לגעת בזה ולהשאיר אותו על 0 או אם יש כפתור ייעודי אז על OFF.

under construction..

פורסם

ניר, במגבר בלי פיוז (קסנון\בילט וכו') יש הכרח לשים פיוז ליד המגבר, או שבמידה והפיוז הראשי בערך מתאים זה מספיק ?.

מבחינה חשמלית ברור לי שכל עוד על הקו יש פיוז בערך מתאים למה שדרש יצרן המגבר, זה מספיק. אבל אולי יש משהו שאני לא מתחשב בו.

פורסם

במגברים ללא פיוז בילט-אין, יש צורך לשים על הכבל פיוז בערך מתאים למגבר ולא ליכולת של הכבל.

ברוב המקרים היכולת ספיגה של הכבל היא הרבה מעבר למה שה מגבר מסוגל, לכן, רצוי לשים פיוז לפי היכולות של המגבר.

יש כאלו שמהדרין ושמים פיוז המגן על הכבל ביציאה מהמצבר לכיוון המגבר(עד 30 ס"מ) ובסוף הכבל בכניסה למגבר(עד 30 ס"מ) שמים פיוז בערך המתאים למגבר.

הכוונה היא להגן על הכבל לאורכו ובקצה גם להגן על המגבר.

---------------

דוגמא להמחשה:

מגבר 4 ערוצים עם תצרוכת של מקסימום 40 אמפר.

רץ ברכב כבל 4G בודד (מיועד לשדרוג עתידי של תוספת מונובלוק).

נתקין פיוז 70-80 אמפר ביציאה מהמצבר, ונתקין פיוז בערך של 40 אמפר בכניסה למגבר.

under construction..

פורסם

תודה.

אז אני משאיר את ה-30 אמפר על הכבל. (נראה לי הכבל הוא 8 גאוג', הוא היה שמה לפני, ועם הפיוז הזה).

בקשר לכיוונים - :oops:

רק רציתי לוודא שלא עשיתי איזשהיא טעות.

שומעים חרא.

שהמערכת הייתה ברכב אחר שמעו יותר טוב.

אני ימשיך לשחק עם זה.

פורסם
ומה עושים אם המקרה הפוך?פיוז של מגבר (250 אמפר) שגדול מהפיוז של הכבל מתח? לשים פיוז הגנה למצבר והאלטרנטור?:wink::lol:

עם הפיוז של המגבר גדול משמעותית מהפיוז של הכבל. מתיחסים לפיוז ההגנה של הכבל! דבר ראשון.

כי המטרה שלו להגן על הכבל (והכי חשוב על הרכב שלך) מקצר. ושריפה

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...