Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

סביר להניח שזהו הנושא האחרון שאכתוב פה אודות השרייד , שכל חוקי מרפי תקפים לגביה . (מחר אקבל את הרכב החדש) .

ובכן , לפני כיומיים נתקלתי בתקלה מאוד מוזרה - בעת הדלקת מזגן נדלקה נורת המצבר בשרייד ועוד נורה עם סימן קריאה הפוך . בשיא חוכמתי כיביתי את המזגן וכך גם כבו המנורות , חשבתי לתומי שזהו רק מקרה אך הבטחתי לעקוב .

מאז ועד היום חלפו כיומיים , אתמול נסעתי עם הרכב ודווקא די הרבה , בתוך העיר . הכול היה תקין .

היום , נסיעה בכביש מהיר על 110 קמ"ש , מזגן דולק ולפתע , מבט קטן במראה מגלה לנגד עיניי הרבה עשן שיוצא מהאגזוז , מבט קדימה לעבר לוח המחוונים משחיר את עיניי ומראה את 2 הנורות דולקות שוב , לנורות התווסף גם חברנו "ריח השרוף" .

מיד נעצרתי בצד , חשבתי שהלך המנוע בגלל העשן אז רצתי ישירות לשמן וכמובן גם למים , הכול התגלה תקין .

לא חסרים מים , לא חסר שמן .

אבל מה באמת חסר ? בערך 2 רצועות , גם רצועת האלטרנטור וגם רצועת המנוע פשוט ברחו ממקומן .

לי אישית זה מאוד לא ברור , איך רצועה שישבה במקומה שנתיים והייתה מהודקת מאוד למקומה , פתאום ברחה לה החוצה?

חשוב לציין , שלפני כחודש וחצי בערך הוחלפה משאבת המים ברכבי , שממוקמת בדיוק מתחת לרצועות הללו .

כמובן שהיכה בי , שכנראה שהמסוכניק המאוד חאפרי לוודאי , לא חיזק אותן כמו שצריך וטלטלות הזמן , פשוט שיחררו את הרצועות לחופשי .

למרות שאבא שלי אמר לי , שאם זה היה צריך לצאת זה היה יוצא מזמן .

ובכן , שאלתי היא : האם מסובך לטפל בעניין הרצועות הללו לבד ? במידה ויש את אבא שלי שהוא אדם מאוד טכני שכבר טיפל לי ברכב לאחרונה ?

ובנוסף , האם ידוע לכם איזו רצועה בדיוק אצטרך לרכוש , בעבור שרייד 92 אוטומטית , מנוע 1.3 ?

בנוסף , האם יש מקום ללכת בתלונות או בתביעות למוסכניק שהחליף את משאבת המים ? (שאליו בטוח שלא איכנס יותר לעולם) .

חשוב לי מאוד לדעת בעיקר על עניין הרצועות ואיזה רצועות בדיוק יש לרכוש . כמובן שגם עלותן תעזור עד מאוד .

אקווה מאוד , שלא נגרם נזק למנוע .

תודה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

פולו,גולף - קראת את החלק שבו אמרתי שהצצתי וראיתי ש-2 רצועות - גם האלטרנטור וגם המנוע פשוט יצאו ממקומן ?

אני לא חושב שזה המדחס , אם זה היה המדחס אז מה הקשר לנורת מצבר או לנורת אזהרה אחרת ? שום נורה לא הייתה נדלקת ובטח , שהרצועות היו נשארות במקומן .

פורסם

שלום רב !

פולו גולף , צודק חלקית !

בהסתברות גבוהה, מיסב פולי מדחס תפוס, או מיסב פולי מותח רצועת מזגן תפוס.

בשל כך, בעת הפעלת מזגן , רצועת מזגן , ו/או מכבה את המזגן, וממשיך בנסיעה עד להגעה למוסך, ללא מזגן, יתכן וקריעת הרצועות היתה נמנעת.

במקרה שלך המשך נסיעה עם פולי מדחס, או פולי מותח רצועת מזגן תפוס, גרם להתחממות הרצועה של המזגן, קריעתה, ובדרך היא סחפה איתה את רצועת האלטרנטור,וזה הפתרון לתעלומה.

המלצתי כעת , פנה לחנות חלקי חילוף, ובקש רצועה סטנדרטית, לדייהטסו שרייד, חנות וותיקה שעובדת עם קטלוג, תמצא לך את הרצועה המתאימה.

הרכב אותה, וסע בינתיים ללא מזגן.

במנוע כבוי באור יום נסה לסובב את פולי מדחס, פולי אלטרנטור, ופולי מותח מזגן, ובדוק איזה מהם תפוס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרכב המשיך בנסיעה כרגיל , עצרתי מיוזמתי.

לאחר מספר דק' עמידה בצד הנעתי שוב , הרכב נסע 2 מטרים כרגיל ושוב כיביתי מכיון שהנורות המשיכו לדלוק.

מאוד מוזר מה שהולך כאן .

פורסם

שלום רב !

שום דבר לא מוזר כאן!

מה שמוזר זה ההודעה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=272684

בברכה

צביקה

פורסם

לא שמתי לב למודעה המדוברת ,פירסמו אותה למעני במקביל להתכתבותי כאן .

בכל אופן , השורה ירדה עד שהרכב יחזור לתקינותו :) .

לפני שהתקלה הזו קרתה היום , הרכב באמת תיפקד כמו שצריך , לכן זה מוזר לי כל ההתנגשות הזו של מדחס תקוע \ רצועה שברחה . זה כאילו האוטו אמר "מחליף אותי אה ?! עכשיו אראה לך מה זה !"

וכל זה קרה , בדרכי למשמרת בעבודה .

בכל אופן , כנראה שהמדחס גמר את חייו , חוק מרפי אומלל לקראת החלפתו , אקווה מאוד שיימכר גם בלעדיו , במחיר נמוך יותר כמובן . (המחיר הוא לא באמת 7800 , הוא יהיה פחות) .

בבכל מקרה , לפי מה שהבנתי מאבא שלי הרצועה בכלל לא נקרעה , אלא ברחה מהמקום .

האם כדאי להחזירה או לרכוש חדשה ?

פורסם

שלום רב !

אין טעם להחזירה, עד שאתה לא מברר מדוע היא קפצה.

רצועה לאלטרנטור , אתה חייב, לאלטרנטור המתן עד שלא תבדוק, אולי מיסב מותח מזגן תפוס(סביר מאד), החלפתו היא ברוב

המקרים החלפת פולי שבץוכן מיסב קומפלט, ותוכל למכור את הרכב עם מזגן פועל תקין ומקרר.

חזור לפורום לעדכון.

האם המשכת בנסיעה עם הרכב הביתה, או גררת את הרכב?

בברכה

צביקה

פורסם

בוודאי שגררתי , לא לקחתי שום סיכון מיותר .

גררתי את הרכב לחניית ביתי , אך מחר לאחר שאקבל את הרכב החדש ואעשה את כל הסידורים הנדרשים , איגש לטפל בעניין השרייד , שחייבת להימכר ולפי דברייך , עם משגן תקין ומקרר .

אז אתה ממליץ לי כרגע להחליף רק רצועת אלטרנטור ולעזוב את רצועת המנוע בצד כרגע ?

פורסם

טוב, לפי מה שאתה מתאר "רצועת המנוע" שהיא רצועת התיזמון לא קפצה.

אתה יכול להרכיב בינתיים את "רצועת האביזרים" כדי שהאלטנרטור יעבוד ותוכל לנסוע עם הרכב ולמכור אותו, אל תרכיב את "רצועת המדחס" כי הוא כנראה תפוס ואז סתם תשרוף את הרצועה החדשה, לא נעים, אם כבר אתה מוכר את הרכב ולא רוצה להשקיע בו עוד, תמכור אותו עם מזגן לא תקין ותוריד במחיר.

פורסם

איציק 901 שלום רב !

אין צורך להסיק מסקנות נמהרות.

עדיין לא ברור מה נתפס, ומה גרם לקפיצת הרצועה, אם כי אני מוכן להמר שזה דווקא מיסב פולי מותח מזגן.

החלפת הפולי עם המיסב, עלותה מאות שקלים, ובמידה והמזגן תקין, ניתן לחזור ולהשתמש במזגן.

אך כל ספקולצייה אפשרית, ורצוי שנמתין למחר באור יום, ניתן לנסות לסובב את פולי מדחס, פולי אלטרנטור, ופולי מותח מזגן,

ובכך נוכל לדעת מה גרם להתחממות החגורה, והקפצתה מהפולי, שקרוב לוודאי אחד מהשלושה שהזכרתי.

בברכה

צביקה

פורסם

איציק להשקיע בשני רצועות מזגן ואלטרנטור, ומיסב מותח מזגן , במקרה הטוב ,זו השקעה?

במקרה הכי גרוע הוא לא משקיע בהחלפת מדחס, ומקזז את עלות המדחס, מהמחיר.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה , למה החלפת מדחס ? הייתכן שהמדחס תקול והוא גרם לכל הבלאגן ?

במידה וזה אכן המדחס , אעדיף למכור את הרכב ללא מזגן .

מחר אני כבר מקבל את הרכב החדש , הלחץ למכור את הנוכחי הולך וגובר .

אנסה מחר להחליף את רצועת האביזרים ולפעול לפי עצת צביקה , אקווה מאוד שאגלה מה עשה את כל הבלאגן .

• תוכן חדש...