Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לגבי תיקון המנוע- ברכב לא ידוע (בינתיים)

yarin@bravo
שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הכנסתי את הרכב למוסך עקב תקלה של תורים לא יציבים ופעולות מנוע לא סדירות בכלל.

לפי הידוע שמכניסים את הרכב למוסך לבדוק תקלה, כמו בכל מוסך מסודר קודם כל מחברים את המנוע למשחב המאתר תקלות וכך גם בעל המוסך סגר איתי.

בסופו של דבר בעל המוסך התקשר ואמר לי שצריך להחליף את מנוע הצעדים למרות שהמחיר גם נראה לי מופרז שהמחיר הוא 1100 ש"ח למנוע צעדים לפיאט בראבו. משהו היה נשמע לי בכלל לא אמין ולאחר מכן התברר לי שהרכב לא חובר בכלל למחשב שמאתר תקלות.

לפיכך רציתי לדעת האם אפשר לאבחן מנוע צעדים שהלך לא על ידי חיבור מחשב למנוע והאם זה המחיר של תיקון תקלה זו?:shock:

אשמח לתשובה בפרטי.

המון תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל למיטב ידיעתי והבנתי המנוע צעדים פועל אך ורק כאשר הרכב עומד עם מצערת סגורה (סל"ד סרק). אם הבעיות שאתה חווה הן בסל"ד סרק אז האיבחון הוא כנראה הנכון, אם הבעיות הן לאורך כל טווח הסל"ד האיבחון אפילו לא בכיוון.

(שוב בהנחה שהבעיה בסל"ד סרק) האיבחון הוא כנראה נכון ולא נכון בוודאות מישום שהבעיה יכולה להיווצר בגלל הצתברות של קקה בצנרת יניקה, שחיקה של הפיקות יניקה או לחליפין פיקות הפליטה בגל הזיזים, הצטברות קקה בצנרת פליטה שזה כולל הדודים. אבל אלה תקלות מאוד נדירות ואילו המנוע צעדים הוא תקלה מאוד שכיחה, אני הייתי דורש שהרכב יחובר לסורק תקלות בשביל לוודא, אבל מצד שני לא הייתי ממהר לפרק סעפות או ראש מנוע בגלל קריאה או חוסר קריאה בסורק אלא מתחיל מהאופציה היותר שכיחה שבמקרה היא גם קלה ורווחית משמעותית למוסך מאשר שאר האופציות.

אין לי מידע בנושא מחירים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מצב שסל"ד מנוע לא יציב ומזייף בסרק ולא נרשמת תקלה . כתוצאה מהיווצרות פיח במנוע צעדים או מצערת אויר.

פעולה נדרשת ניקוי מנוע צעדים ומצערת.

במידה שלא נרשמה כל תקלה אין סיבה להחלפה.

מוסך אמור לחבר מכשיר איבחון גם שלא נרשמה תקלה.

לצורך בדיקת גורם לתקלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה מכונית, שנת ייצור ונפח מנוע (פיאט בראבו?).

בברכה - רפי לין :-)

פיאט בראבו 98' ידנית

בעבר הטורים היו נתפסים באמצע נסיעה - כאילו נתפס הגז ואז משתחרר בבום.

עכשיו שהרכב עומד הטורים עולים ל1500 יורדים עד הסוף ככה כל הזמן ולא מפסיק.

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שאתה מתאר זאת התקלה שהייתה לי בסיטרואן ZX 1400 ידנית רק שאצלי זה היה עולה יורד עולה יורד ואז מתכבה.במוסך אחרי שהרכב חובר למחשב התקלה באמת אובחנה מנוע צעדים שהלך,הם שמו לי אחד מפירוק וכל הסיפור עלה לי 390 ש"ח כולל העבודה והמע"מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...