Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

בחודש הקרוב אני מתכוון לקנות את הרכב הראשון שלי,

התקציב שלי הוא כ 40K אך היות ואני קונה יד שניה אני רוצה להשאיר בצד כ 5K עבור יישור קו וביטוח.

בשל כמה וכמה פציעות אני נאלץ להגביל את עצמי לרכב אוטומאטי/רובוטי

הדברים שחשובים ברכב זה (בסדר יורד):

בטיחות

נוחות

עלויות אחזקה

חשבתי על פיאסטה 2004 או C3 2003

מישהו יכול לחוות דעה?

כמובן שאשמך להצעות נוספות (כמו כן אני יכול למתוח את התקציב ב 5K אולי טיפלה יותר אבל רק אם זה ממש שווה את זה)

תודה רבה!

פורסם

ההמלצה הכמעט קבועה שלנו בפורום לאור הדרישות והתקציב שלך היא הפונטו ספייס ELX. ציון הריסוק שלה סביר (4 כוכבים), היא נוחה ולא יקרה במיוחד לאחזקה. בחירה טובה, לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרתיעה העיקרית שלי מהפיאטים זה ההגה החשמלי, יותצא לי לנהוג הפנדה של אחותי וההגה פשוט מפחיד אותי, הוא מזכיר לי משחק מחשב גרוע (חסר משקל ומשוב לחלוטין). עפ"י מה שהבנתי זאת אותה מערכת הגה גם בפונטו, לא?

הELX בשנתונים האחרונים של הספייס (2004-2005) הפכה להיות Dynamic נכון?

פורסם

אני לא יודע אם זה בדיוק אותו ההגה, אבל הרעיון דומה - הגה חשמלי שאינו מתקשר.

וכן, בשנים האלו ELX=דיינאמיק.

אם הגה מתקשר חשוב לך אולי באמת הC3 ואחותה לבית פיג'ו ה206 יתאימו לך יותר.

פורסם

ואיך הן מבחינת אמינות והוצאות שוטפות (דלק, טיפולים) יחסית לפיאט?

אילו תת דגמים ואילו שנתונים מומלצים ברכבים אלו (הבנתי שלC3 יש דגם עם תיבה רובוטית לא מומלצת במיוחד ול206 יש דגם עם תיבה אוטומאטית בעייתית)

פורסם
הרתיעה העיקרית שלי מהפיאטים זה ההגה החשמלי, יותצא לי לנהוג הפנדה של אחותי וההגה פשוט מפחיד אותי, הוא מזכיר לי משחק מחשב גרוע (חסר משקל ומשוב לחלוטין). עפ"י מה שהבנתי זאת אותה מערכת הגה גם בפונטו, לא?

הELX בשנתונים האחרונים של הספייס (2004-2005) הפכה להיות Dynamic נכון?

לא הפכה, קיבלה עוד כינוי.

לגבי הפנדה, בדקת שמצב הCITY אינו דולק כאשר נהגת?

כאשר הוא כבוי, ההגה לא רך יתר על המידה.

!AWDSOME

פורסם

ודאי שלא דלק, לנהוג עם CITY מחוץ לחניה זאת סכנת נפשות.

יחסית לרכבים שאני רגיל אליהם ביומיום (פורד פוקוס ומאזה 3 [שתיהן 2008]) ההגה של הפנדה מרגיש כמו מרגרינה

פורסם
ואיך הן מבחינת אמינות והוצאות שוטפות (דלק, טיפולים) יחסית לפיאט?

אילו תת דגמים ואילו שנתונים מומלצים ברכבים אלו (הבנתי שלC3 יש דגם עם תיבה רובוטית לא מומלצת במיוחד ול206 יש דגם עם תיבה אוטומאטית בעייתית)

התיבה האוטומטית-פלאנטרית של הC3 ושל ה206 זהה, חבל שלא סיפרו לך את כל הסיפור :lol:

היו אין ספור שרשורים בנושא התיבה האוטומטית של ה206/C3, אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום על הביטוי AL4 ולפנות לך את שארית היום. תכין קפה ועוגיות, יהיה מעניין. אבל אם לקצר את ההיסטוריה - היתה בעיה נקודתית בשנתונים מסוימים שנפתרה ברוב הרכבים זה מזמן. מעבר לזה מדובר בתיבה חכמה שמנסה לעזור לנהג ומשום מה ההתנהגות הזאת לא תמיד חביבה על הנהג הישראלי.

לגבי האחזקה - אני מעריך שמדובר בעלויות די דומות. הטיפולים בפיג'ו/סיטרואן אולי יקרים מעט יותר אבל לזכותם יאמר שהם מבוצעים בכל שנתיים או 30K קילומטרים, בניגוד לפונטו שנכנסת למוסך לפחות פעם בשנה. אבל כמובן שהרבה תלוי במזל ובמצב הרכב אותו תקנה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...