Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע "להמליץ". זו לקיחת אחריות רבה מדי ביחס לרמת ההבנה הנמוכה שלי בנושא, וביחס להיכרות המועטה שלי עם האופציות בשוק ועם סגנון עבודתך.

הדבר היחיד שהוא די ברור מהשרשור הזה זה שאתה היום משתמש ביותר מ100 אחוז מיכולת הבלימה של המשאית שלך, ושאתה צריך משאית עם בלמי עזר חזקים יותר, או להוריד את ציפיות המהירות שלך מהמשאית בירידה.

בלמי עזר חזקים יותר יכולים לבוא ממנוע גדול יותר בנפח, ג'קוברקס, ריטרדר או תלמה. אם את כל זה אתה יכול להשיג רק במשאית 12 טון ומעלה (ואני לא בטוח שזה בהכרח המצב בשוק) אז כנראה שכן, אין לך ברירה אלא ללכת על משאית כבדה יותר.

פורסם

שאלת לוואי - מה זה ג'קו ברקס ?

אני מכיר אגזוז ברקס ש"סותם" את מעבר גזי הפליטה ולמעשה מקשה על המנוע לעלות בסל"ד, מכיר ריטרדר אלקטרומגנטי (נדמה לי שזה התלמה) או הידראולי על גל ההנע, אבל במונח ג'קו לא נתקלתי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני לא יודע "להמליץ". זו לקיחת אחריות רבה מדי ביחס לרמת ההבנה הנמוכה שלי בנושא, וביחס להיכרות המועטה שלי עם האופציות בשוק ועם סגנון עבודתך.

הדבר היחיד שהוא די ברור מהשרשור הזה זה שאתה היום משתמש ביותר מ100 אחוז מיכולת הבלימה של המשאית שלך, ושאתה צריך משאית עם בלמי עזר חזקים יותר, או להוריד את ציפיות המהירות שלך מהמשאית בירידה.

בלמי עזר חזקים יותר יכולים לבוא ממנוע גדול יותר בנפח, ג'קוברקס, ריטרדר או תלמה. אם את כל זה אתה יכול להשיג רק במשאית 12 טון ומעלה (ואני לא בטוח שזה בהכרח המצב בשוק) אז כנראה שכן, אין לך ברירה אלא ללכת על משאית כבדה יותר.

שוב - יש לי אופציה של מאן 10 טון עם 240 כ"ס, חזקה משמעותית במומנט מהרנו שאצלי כיום ומגיעה עם תיבה ידנית ZF זהה לזו שאצלי או תיבה אוטומטית עליה דיברתי.

אתה יודע מה, לא נילך איתך על ציפיות לזמן, אני מדבר איתך על אנשים אחרים. אני לא סמי-טריילר, ואני לא לבד בכביש. המשאית שלי מסוגלת לרדת את ירידות בית ג'אן ב15 קמ"ש, אולי 20 קמ"ש גג ולשמור על המהירות הזו. מעבר לכך צריך להעביר הילוך ואז אני צריך להתחיל לבלום. אתה מצפה ממני לרדת את הכביש הצר הזה והבעייתי לעקיפה הזה תוך זלזול בצפירות של אנשים מאחורי ב10 דקות שלמות ? אני ניסיתי את זה, ואותה בעיה חוזרת על עצמה במקומות אחרים, לא רק בירידות בית ג'אן.

שוב, פעם אחרונה - המאן 10 טון בעלת מנוע 240 כ"ס (שלרוב משמש כמנוע בינוני במשאיות 12 טון, והמנוע שכיום אצלי במשאית נחשב המנוע החלש יותר במשאיות 12 טון) מסוגלת לבלום טוב יותר בעצמה את הרכב, ובכך לחסוך ממני את המהירות הנמוכה כל כך שאני צריך לרדת כדי לא לבלום ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

יש ליצרנים שונים ג'קוברקסים שונים במקצת אבל בעקרון מדובר במנגנון שיודע לשחק בתזמון שונה לשס' הפליטה והוא גורם ע"י כך להגברת אפקט בלימת המנוע. המשמעות בג'קוברקסים המתוחכמים היא כזאת שמגיעים להספק בלימה שהוא יותר מפי 4 מאשר בשימוש באגזוז-ברקס לבדו.

פורסם
שוב, פעם אחרונה - המאן 10 טון בעלת מנוע 240 כ"ס (שלרוב משמש כמנוע בינוני במשאיות 12 טון, והמנוע שכיום אצלי במשאית נחשב המנוע החלש יותר במשאיות 12 טון) מסוגלת לבלום טוב יותר בעצמה את הרכב, ובכך לחסוך ממני את המהירות הנמוכה כל כך שאני צריך לרדת כדי לא לבלום ?

שאל את סוכני המכירות מהו הספק הבלימה של המנוע הזה והשווה לאופציות האחרות בשוק. אני לא יודע לענות על זה.

פורסם

אין מה לעשות, לפחות עד שתבחר משאית אחרת. אתה רואה משאיות שגוררות מטען של 130 טון נוסעות בירידה בפחות מ5 קמ"ש, והן מחזיקות עם הבלמים גם מעל ל100000 ק"מ. לא מזמן שיניתי תוכנה לרכבים שגוררים משקלים של עד 1200 טון (כמו קטרים ומשחנים למשל) כך שבלם המנוע יעבוד גם במהירויות של פחות משלושה קמ"ש. מדובר בנהגים מקצועיים שמכירים את עבודתם ויודעים להתאים נהיגה לסיטואציה, ולגבי המצפצפים, שיצפצפו. בינינו, עדיף להם בירידה הזו להיות אחריך מאשר לפניך... שלא נדע :wink:

פורסם

הייתי רוצה לרדת איתך את ירידות בית ג'אן על הבוקר יום חמישי, שתבין על מה אני מדבר ולמה אני דואג לאנשים שמאחורי :-P

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אני מבין על מה אתה מדבר. גם לי היה תקופה קצרה בבעלותי קו חלוקה של נטו וגם אני נסעתי עם איסוזו קטן בהרבה משלך באיזורים הרריים. אבל החיים מלאים בסיטואציות ובדילמות ובהחלטות שצריך לקחת. אתה נמצא כרגע בסיטואציה של מנוע חלש מדי על רכב כבד מדי, ולעניות דעתי, מבלי לשפוט או להעליב חס ושלום, אתה לוקח החלטה פזיזה מדי כשאתה מחליט על בחירת מהירות שהיא גבוהה מכפי יכולת הרכב, וזה בשביל "להתחשב" בציבור הנהגים האחרים בכביש וברצון שלך להספיק יותר בעסק או להגיע מוקדם יותר הביתה.

זהו. אני סיימתי עם ההטפות. מבטיח :wink:

פורסם

זה ריכוז הפרופיל של נהגנו.

אני נוהג במשאית, אני נהג עם וותק רב בכל זאת הבלמים לא הלכו בתדירות שכזו, ואני מבין שזה בגלל העומס ה*כמעט* קבוע שיש על המשאית.

כיום אני מאמין שאני מעמיס על המשאית בערך 2 טון יותר ממה שמותר, מה שאומר שהיא שוקלת כ12 טון. במשאית הבאה אני מתכוון לקנות גם ארגז קירור חדש שיהיה קל יותר מזה שכיום מורכב על המשאית, ואני מוריד את הרמפה ההידראולית שמאחורה שממילא לא עובדת וסתם מעמיסה על הרכב. אני מעריך שהמשאית הבאה תשקול כטון אחד יותר ממה שמותר בימים עמוסים, כאשר בימים רגילים היא תשקול בערך כמו שהיא אמורה לשקול, ככה שזה כבר לא כל כך קריטי.

אני אישית משתדל כמה שפחות לבלום עם הבלמים. אני כיום נוהג בהרי בית ג'אן (טיפוס ולאחר מכן ירידה), כרמיאל, צפת ופקיעין.

בירידות תלולות אני בולם בעיקר עם האגזוז ברקס ונותן לרכב לשייט, כאשר אני מגיע למהירות מוגזמת אני בולם את המשאית עד למהירות סבירה ואז שוב נותן לה להתדרדר. האם יש בכך פסול ?

קצין בטיחות עולה לי 250 ש"ח לחודש, נכפיל ב12 חודשים יצא שבשנה אני משלם לחריימה הזה 3000 ש"ח. האם זה מוצדק ? לגמרי לא. נוסיף את המחיר שמוסיפים למשאית גדולה יותר במעמד הקנייה ונקבל משהו שהוא פחות כלכלי מאשר לשלם על משאית קטנה יותר. וזה בלי להוסיף את איבוד הזמן על רשיון מוביל.

יש ירידות שהאגזוז ברקס פשוט לא מצליח לשמור את המשאית במהירות קבועה. במקרים כאלו (שהמשאית עמוסה) הסל"ד מגיע לקו האדום והמנורה האדומה נדלקת. מה שאומר שהבעיה היא לא ההילוכים, אלא העומס שהמשאית מחזיקה. כשהמנורה האדומה קרובה להדלק אני בולם את המשאית עם הבלמים עד לסל"ד נמוך יותר ואז שוב נותן למשאית להתדרדר עם האגזוז ברקס, עד שהסל"ד שוב יגיע למהירות גבוהה מדי.

התיבה האוטומטית של סקניה : תיבת הילוכים אוטומטית אלקטרו מכנית TIP-MATIC

זה כאשר הגיר נמצא על ההילוך הנמוך ביותר האפשרי. הילוך עוד יותר נמוך בלתי אפשרי כי הוא כבר בהילוך הגובה יותר הגיע לקו האדום, אי אפשר עוד יותר :shock:

אויש, הגזמת. אני לא מספיק מפגר כדי לאבד בלמים בזמן ירידה.

בכל אופן, אני מודה, עניין המהירות בירידה מאוד חשוב לי.

ככה זה כשאתה לעתים קרובות בעבודה משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הערב המאוחרות, מנסה להספיק מעל 25 לקוחות. נכון, אני אוכל את הבלמים בגלל המהירות שאני יורד את הירידות האלו, אבל זאת השאלה שלי. מנוע חזק יותר, יעזור לי לשמור על מהירות גבוהה יותר בירידה ? או שההמלצה שלך היא פשוט לעבור למשאית 12 טון ?

אתה יודע מה, לא נילך איתך על ציפיות לזמן, אני מדבר איתך על אנשים אחרים. אני לא סמי-טריילר, ואני לא לבד בכביש. המשאית שלי מסוגלת לרדת את ירידות בית ג'אן ב15 קמ"ש, אולי 20 קמ"ש גג ולשמור על המהירות הזו. מעבר לכך צריך להעביר הילוך ואז אני צריך להתחיל לבלום. אתה מצפה ממני לרדת את הכביש הצר הזה והבעייתי לעקיפה הזה תוך זלזול בצפירות של אנשים מאחורי ב10 דקות שלמות ? אני ניסיתי את זה, ואותה בעיה חוזרת על עצמה במקומות אחרים, לא רק בירידות בית ג'אן.

הייתי רוצה לרדת איתך את ירידות בית ג'אן על הבוקר יום חמישי, שתבין על מה אני מדבר ולמה אני דואג לאנשים שמאחורי :-P

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...