Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,כרגע ג'נסיס דואל מונו מריץ לי את הסאב ואני כל הזמן מתלבט האם להחליף אותו על מונו ייעודי או להשאירו.נכון שהוא לא פראייר אבל בכל זאת גישור ,תאורטית,אמור לפגוע בביצועי מגבר בין אם זה ג'נסיס או כל מגבר אחר.כרגע לא חשבתי על תקציב אלא יותר חוות דעת שלכם.

תודה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אז תאורטית,או שאתה שומע שאין שליטה על סאב?

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

אני מבין אותך. גם לי עברו מחשבות בראש אם כדאי להגביר סאב בגישור או ע"י מונובלוק, והגעתי למסקנה שאני אהיה יותר שקט אם אני אדע שמונובלוק מבצע את העבודה. על אף שהדואל מונו הוא מגבר משובח לעילא ולעילא, היה מציק לי לדעת שהוא מגושר.

פסיכולוגי גרידא :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם זה סאב שני סלילים, אתה יכול לנצל את העובדה שהוא דואל ולהנות מדאמפינג פאקטור גבוה במיוחד (ערוץ לסליל)

אם לא, אז שכח מזה :lol:

מתחדשת*

פורסם

לאיתמר

אז זה רק פסיכולוגי או שיש הבדל?

ROMEK

שכח מזה מה? יש הבדל או לא?

תודה

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אין שום הבדל, לרוב מגברי המונו נהנים ממספרים גבוהים יותר (ברוב המקרים גימיק שיווקי ותו לא).

אין שום הבדל בין מגבר 2 ערוצים בגישור לבין מונו.

שליטה טובה בסאב היא פונקציה של זרם, לאו דווקא הספק.

נדיר למצוא מגברי 2 ערוצים שעונים להגדרה של מגבר זרם גבוה, מגברי מונו יקרים ואיכותייים הם HI CURRENT לרוב.

בעיות של שליטה בסאבים מתעוררות כשמכניסים למערכת סאבים איכותיים שלרוב אינם נצילים ומצריכים המון "שרירים" ע"מ לנוע.

אתה יכול להשתמש במגבר עם המון הספק והתוצאה לא תהיה מספקת מאחר והמגבר הוא HI WATTAGE/VOLTAGE ולא HIGH CURRENT שהם המגברים הנכונים יותר לעבודה עם סאבים, התוצאה שונה לחלוטין ממגברי HI VOLT "רגילים".

חתימתי לא עמדה בקו אחד עם כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

מבחינה חשמלית \ אלקטרונית יש הבדל גדול מאוד בין מגבר מונבלוק למגבר מגושר.

מבחינת השמיעה - מסופקני אם מישהו יחוש הבדל, במיוחד במגבר איכותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קיימים לא מעט מגברי 2 ערוצים איכותיים שיודעים לעבוד כמונו לכל דבר ללא שום הבדל חשמלי.

פורסם

אהוווווווווו

שאלתי לגבי מקרה ספציפי שלי,סאב הוא 400רמס ומגבר 560רמס בגישור ,האם יש לי צורך בשדרוג ?

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אני אישית גם המון זמן חושב על זה, שואל הרבה אנשים, מחפש מידע בפורומים שונים וכו... כול אחד אומר אחרת.

אני חושב שהדבר הנכון ביותר זה תוצאות בפועל.

לפני כי שנה היה לי מגבר החמוד PCA1000D של סאונדסטרים, מגבר קלאס D, שהגביר לי את IDMAX בהתנגדות סופית של 1 הום, שאמור לתת 1000RMS.

ערכתי ניסוי קטן, אני שיניתי חיבור כך שסאב עבד בהתנגדות 4 הום, ומגבר סיפק קרוב ל-500RMS.

תוצאה: למרות שהתנגדות עלתה ועוצמה ירדה, הסאב התחיל לנגן יותר מדויק ומרגישים את השליטה בסאב אבל פחות עוצמתי.

לאחר זה אני חיברתי את הסאב למגבר השני שלי, שני ערוצים, גם סאונדסטרים TRA800.2 קלאס AB, שאמור לתת 800RMS בגישור ב-4 הום.

תוצאה: השינוי לא ממש היה מורגש, אולי רק בעוצמת הסאב, אבל לא בשליטה ודייוק.

היום אני בשיפוצים, ואני חושב להגביר סאב שלי עם מונו קלאס D ב-4 הום זה יהיה גם חיסכוני בחשמל וגם מדויק ואיכותי יותר.

בהצלחה

פורסם

יש הבדל גדול בין מגבר איכותי לפחות איכותי.

אני ואחרים. שמענו הבדל גדול ברמת הדיוק של 12W7. בין מגבר פשוט יחסית. ולמגבר איכותי.

לדוגמא. P-2 היה מדוייק במיוחד.

זד אודיו שהיום מדוייק מעוד.

הרוקפורד 1501BD שהוא בהמה רצינית. היה פחות

גם ההיפוניקס ברוטוס 2005D היה פחות מדוייק.

ההשפעה העיקרית היא בסאבים איכותיים. על הדמפינג פקטור. שהוא בעצם אלמנט השליטה של המגבר על הסאב.

הדמפינג פקטור. הוא מה שמקבל את החשמל שחוזר מהרמקול. ומפזר אותו מבלי להחזיר את החשמל לסאב.

וככל שהמגבר ידע להפטר מיותר חשמל הוא יוכל לשלוט יותר טוב באלמנט.

בקיצור. מגבר בעת דמפינג פקטור גבוה יותר. חשוב בעיקר- לסאבים. וופרים ומידים.

לטיווטר הרבה פחות. וזה מהסיבה שהוא מיצר הכי פחות חשמל, במהלך החוזר שלו.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני לא אכס לזה, דאמפינג פאקטור זה אחד הערכים הפחות חשובים שניתן למדוד במגבר, וכל קשר בין הערך הזה לתוצאה הסופית הוא מקרי בהחלט.

אכן מגבר איכותי ובשרני עדיף ממגבר עם הספק גבוה לעבודה עם סאב.

ככל שהסאב איכותי יותר ופחות נציל השפעתו וחשיבותו של המגבר יהיו גדולים יותר והשגת תוצאה טובה תהיה קשה יותר, ככל שעולים ברמה של הדרייברים (סאב, קומפו וכו') כך נדרת הגברה איכותית ע"מ להפיק את מה שהדרייברים נועדו לתתת וההיפך.

פורסם

ולדי, לענות על שאלתך בכמה מילים : לא, שדרוג/שינוי מהדואל מונו לכל מגבר אחר לא יעשה הבדל לסאב. מה הוא שאל ומה אתם עונים. אתם שוכחים את הרף במשוואה הזו. זה לא שהוא שוקל להחליף מאק אודיו או משהו.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
אני לא אכס לזה, דאמפינג פאקטור זה אחד הערכים הפחות חשובים שניתן למדוד במגבר, וכל קשר בין הערך הזה לתוצאה הסופית הוא מקרי בהחלט.

אכן מגבר איכותי ובשרני עדיף ממגבר עם הספק גבוה לעבודה עם סאב.

תגדיר לי מה זה מגבר בשרני?

ולאיזה ערכים חשובים ביותר במגבר אז?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אתה מדבר פה על ה DM בכבודו ובעצמו .

כמו שנאמר פה לא צריך להישחף וללכת לתאוריות על מקרים יוצאי דופן . במקרה המדובר , זה סאב בהספקים סבירים וההספק והיכולות של ה DM הם גך כך גבוהות ממה שבאמת צריך.

אם יש לך כסף מיותר ובא לך להחליף בשביל הכיף אז סבבה , אם אתה חושב שמונובלוק יתן לך ביצועים טובים יותר במקרה הספציפי שלך אז חבל כי לא יהיה הבדל.

• תוכן חדש...