Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אחי רכש לאחרונה באגי 1:8 עם שלט (storm evo).

לאחר כמה נסיעות אשר חלקם בכביש וחלקם על אדמה הגלגלים הקדמיים קיבלו זווית פנימית.

ידוע שלאחר כל נסיעה יש לחזק ברגים אשר השתחררו במקצת וכך הוא עושה .

חשוב לציין שהרכב לא נסע הרבה והוא נרכש לפני שבוע.

באחת מן התמונות רואים את אחי מחזיק את הגלגל בערך בזווית שהוא נמצא כשהו על הקרקע.

לא יודע אם יש צורך אבל אציין בכל זאת שכאשר המכונית אינה נוגעת בקרקע אלה מוחזקת באויר הגלגלים נמצאים במצב ישר.

אני אעלה תמונות ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה עלי לעשות כדי שהזווית הנ"ל תעלם ותחזור לקדמותה.

בתודה,בן.

DSC00159.JPG

DSC00160.JPG

DSC00161.JPG

Got To love It

פורסם

הזווית הזאת של הגלגלים נקראת קמבר. זה חלק מהסט-אפ של האוטו.

הזווית צריכה להיות בערך 2-3 מעלות (אני מאמין שאין לך מד זווית קמבר) ולא בהכרח ישר.

אם בכל זאת אתה רוצה שהגלגלים יהיו ישרים מה שאתה צריך לעשות זה להאריך את הבורג הדו כיווני (עם האום עליו) שנמצא על הזרוע העליונה .

כל זה בהנחה שהכל באוטו תקין ולא נשבר/התעקם/השתחרר משהו במתלים

Seat Leon cupra R

פורסם

תודה על התשובה.

הזוית נראת הרבה יותר מ2-3 מעלות,יותר לכיוון ה20 מעלות.

אני אסמן בתמונה את מה שצריך להאריך,אשמח אם תוכל לאמת לי את הדבר שאני לא אשנה אום\חלק שלא היתי צריך לגעת בו.

בתודה,בן.

DSC00160 copy.jpg

Got To love It

פורסם

אכן זה הבורג המדובר.

אני רק חייב לתקן קצת את זה שהגיב לגבי הזווית של 2-3 מעלות,זה לא בהכרח נכון.

לזויות קמבר שונות מטרות שונות וזה תלוי מאוד באיזה סוג משטח אתה נוסע (אספלט\שטח) ואם אתה נוסע בשטח גם לסוג הקרקע יש השפעה.

המטרה של זויות הקמבר והקסטר (זוית ה"פתיחה\סגירה") של הגלגלים היא להעניק יציבות (לרוב על חשבון מהירות) הן בנסיעה ישרה והן במהלך פנייה.

זוית הקמבר מאוד משפיעה על יכולת הפנייה של הרכב כאשר זוית הקסטר מאוד משפיעה על יציבות הרכב בקו ישר (זוית גדולה יותר תגרום להאצה איטית יותר אבל ליציבות גבוהה יותר בקו ישר,זוית קטנה יותר תעלה את פקטור המהירות ותוריד את פקטור היציבות).

הדרך הכי נכונה לעשות את הכיוונים האלה- ניסוי וטעיה.

עושים כמה הרצות במסלול ה"בייתי" ועוצרים,משנים סט אפ ושוב עושים כמה הרצות וכן הלאה,עד שמגיעים לסט אפ האופטימלי (שים לב שמעבר למשטח הסעה אחר עלול לחייב אותך ברוב הסיכויים לעשות סט אפ חדש.

הערה חשובה, אם אתה מסיע גם בכביש חובה להנמיך את המרכב (הברגת הברגים מתחת למשולשים מקדימה ומאחורה) וכן להקשיח בולמים (על ידי ספייסרים או כיוון הברגים בבולמים עצמם), אחרת לא תיהיה לך טיפת אחיזה ובכל בלימה תשפשף את כל השילדה על הכביש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צודק , אבל הזווית הזאת היא 2-3 מעלות ברוב הסט-אפים ובגלל זה ציינתי את זה.

אגב, הכיוני שלך מוכר לי, אם אני לא טועה היית פעם חבר ב XROY , נגנבה לך פעם HYPER7 ?

Seat Leon cupra R

פורסם

אכן סיפור עתיק,שגורם לי שוב בהזדמנות זו לאחל הקרנות מהנות לזבל עופות שגנב את המכונית (היתה חדשה לחלוטין,דגם יחיד בארץ,מנוע RB,אגזוז RB,כל שיפור ושיפצור אפשרי,ועלתה מעל 8K שקל).

לא גונבים מילדים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן תודה על ההמלצות.

אני אעשה זאת בהקדם האפשרי כאשר אראה את אחי.

היכן אני אמור להכניס את הספייסרים וכמה להכניס? ניסוי וטעיה?

Got To love It

• תוכן חדש...