Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סתם מוציא קצת עצבים ומשתף.

קיבלתי שבוע שעבר דו"ח חנייה מעיריית תל אביב. הדו"ח הוא על 100 ש"ח. קיבלתי בעבר הרבה דוחו"ת ואני מודה שתמיד זה היה באשמתי (וגם באשמת מצוקת החנייה). הפעם אני מרגיש מרומה. עבדו עליי.

חניתי ברחוב רוטשילד בכחול לבן בסביבות השעה 21:00-21:30. כשפניתי מרחוב הרצל לא היה שילוט מיוחד לגבי צורך בהיתר זה או אחר. מצאתי חנייה בכחול- לבן וכמובן שהתנפלתי על מקום החנייה והחניתי ללא היסוס. כשחזרתי אני מוצא דו"ח על שמשת הרכב. מסתבר שהקטע הספציפי מחייב תו חנייה של תושב האיזור למרות שהמקום מסומן בכחול לבן. לא בלבן, לא בכחול אפור ולא בשילוב צבעים אחר. אני זוכר בבירור שבתחילת הרחוב לא ראיתי תמרור שכזה. התחלתי ללכת לאורך הרחוב ואחרי כ 20 מטר באמת ראיתי תמרור שכזה.

אני מרגיש שהפילו אותי בפח. כחול לבן צריך להיות כחול לבן. מילא אם יש תמרור שמורה אחרת בתחילת הרחוב (ואז הוא תקף עד לצומת הבא). אם הייתי רואה את התמרור אז לא הייתי חונה שם (יש לי מקום חנייה משלי של העבודה במרחק 7 דקות הליכה). מה אם משאית בדיוק חנתה והסתירה את התמרור? האם מצפים ממני שאחרי שאני חונה אני ארד מהרכב ואעשה טיול רגלי לאורך הרחוב לחפש תמרורים? לא הגיוני מקום ההצבה שלו. אי אפשר לתקוע תמרור באמצע הרחוב ולהשאיר את הסימון של המדרכה כמו כל שאר הרחוב.

די ברור שבסופו של דבר אני אשלם את הדו"ח.

אסף.

פורסם

חנית במודע בכחול לבן. לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

היות ואני מכיר את נושא החניה בת"א ויודע שיש מקומות בהן קיימת הגבלה לפי תמרור (וזה קיים בחלקים נרחבים מאוד בעיר), כשאני חונה, אם לא ראיתי תמרור קודם לכן, אני יורד לבדוק רגלית האם פיספסתי או שבאמת אין תמרור.

שביט,

בת"א יש מקומות ששעות מסויימות מוגבלות לחניית תושבי האזור בעלי תו אזורי בלבד. גם אם תחנה בכחול-לבן ותפעיל איזי-פארק או אמצעי תשלום אחר, עדיין תקבל דו"ח כי חנית בשעות שאסור לרכב אחר לחנות שם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הועלה כבר הרעיון שרחוב שבו החניה מותרת משעה מסויימת רק לתושבי האזור יסומן בסימון שונה ( נגיד כחול ירוק ) ואז ידעו כולם שמשעה X בערב רק למאושרים שגרים באזור מותר לחנות בצד זה

כיוון שאנו בישראל זה דורש חקיקה ואח"כ צביעה מחדש כל זה עולה כסף.

עדיף לשים שלט נראה או בלתי נראה ולגייס כספים מהנהגים " למטרות מועילות "

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כחול לבן = חניה מותרת עם הסדר חניה בלבד, אלא אם פספסתי משהו.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

הדו"ח הוא על זה שחניתי במקום שמיועד לכלי רכב בעל היתר חניה (תו איזורי). הדו"ח הוא לא על זה שחניתי בכחול לבן. יש הבדל גדול.

מאוד נוח לשים תמרור באמצע הרחוב (ולא מהצומת כמו שאני מכיר מרוב הערים בארץ) ולהחליט שרירותית שמנקודה X ועד נקודה Y החנייה היא לדיירי הרחוב בלבד בשעות מסויימות בעוד הסימון במדרכה נשאר זהה. עוד פעם, נניח וחונה משאית מול השלט. בנסיעה השלט לא נראה. לא הגיוני שאני אמור ללכת ברגל ולחפש שלטים.

בכל המקרים הדומים לדוגמה, אין עצירה, תחנת מוניות (אוטובוסים) צבע אבני השפה משתנה (אדום צהוב, אדום לבן) ואילו פה יש את אותו הצבע למרות שהתנאי לחנייה חוקית משתנה.

אסף.

פורסם

על זה נאמר: בתוך עמי אני יושב...

אתה מוזמן להמליץ לשר התחבורה לשנות את סימוני המדרכה במקרים כגון אלה.

היות ומדובר בתופעה הקיימת ברשויות מקומיות נוספות, יש מקום לתת הדעת בענין זה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אכן תל אביבים מכירים היטב את הנושא. כאשר בכמעט כל רחוב יש צד המיועד אך ורק לתושבי האזור.

אין לך מה לעשות, בתחילת הרחוב היה תמרור עם התניה ואם פחספסת - עדיין עברת על החוק.

בפעם הבאה, שם לב בתחילת כל רחוב איזה שלטים קיימים...

פורסם

משעמם לי היום בעבודה :-).

האם מותר לי לחנות ליד אבן שפת מדרכה צבועה כחול לבן ללא הצמדת כרטיס חניה?

"אבן השפה, המסומנת כחול לבן, הינה תמרור, שמשמעו חובת תשלום אגרת חניה. לפיכך, יש להצמיד כרטיס חניה / איזי פארק לפרק זמן חנייתך במקום. יחד עם זאת, אם הוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לנהוג עפ"י הוראותיו. אם במקום לא מוצב תמרור, חלה החובה לשלם אגרת חניה בימי חול, החל מהשעה 09:00 ועד השעה 19:00, וביום ו' וערבי חג החל מהשעה 09:00 ועד השעה 13:00. ברצוננו להדגיש שאם מוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לקרוא את תוכנו ולפעול על פי ההנחיות בתמרור גם אם הן שונות מהזמנים המצוינים לעיל."

הציטוט מתוך האתר של עיריית תל אביב. ההתיחסות שלהם היא לתמרור שמוצב בתחילת רחוב. אז אני פעלתי לפי מה שהם אומרים. בתחילת הרחוב אין תמרור, התמרור מופיע באמצע הרחוב. חניתי אחרי 19:00 אז גם אין צורך בתו חנייה. אני אשלח להם מכתב ונקווה לביטול הדו"ח עקב הטיפשות שלהם.

אסף.

פורסם
בתחילת הרחוב היה תמרור עם התניה...

בפעם הבאה, שם לב בתחילת כל רחוב איזה שלטים קיימים...

בתחילת הרחוב לא ראיתי תמרור שכזה...

מילא אם יש תמרור שמורה אחרת בתחילת הרחוב...

אי אפשר לתקוע תמרור באמצע הרחוב...

מאוד נוח לשים תמרור באמצע הרחוב (ולא מהצומת כמו שאני מכיר מרוב הערים בארץ)

senda,

זה כתוב בעברית.

היה שחור על גבי מסך, עכשיו גם אדום על גבי מסך.

.

פורסם

נו אז על מה תבטל את הדו"ח? על זה שבאתר כתוב שהתמרור צריך להיות בתחילת הרחוב? תמרור זה תמרור והוא תקף מהנקודה בה הוא מוצב עד להודעה חדשה (או עד הצומת הבא).

בקשר לסימון, אני זוכר שלפני די הרבה שנים היה סימון לבן שזה רק לתושבים, אם אני זוכר נכון. כנראה שינו את זה בדיוק מהסיבה שזה בולט מדי וקשה לעשות את הטעות שאתה עשית.

אגב בניגוד להרבה שלטים בת"א שצריך להיות עורך דין כדי להבין מתי מותר לחנות, השלטים של התו אזורי בד"כ די ברורים וגם השלט הוא משני הצדדים, כך שאם עברת אותו אתה יכול לקרוא מה רשום בלי ללכת יותר מדי אחורה.

בקיצור לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות חוץ מלשלם וזהו.

פורסם

לפותח השרשור - בתור תל אביבי שחטף המון דוחות בחייו, כבר הספקתי להכיר טוב את הפקחים, וגם את רוב האיזורים בעיר, היכן מותר והיכן אסור להחנות.

תמיד כשאני צריך להחנות את רכבי בעיר, אני תמיד מקפיד לעשות סיבוב רגלי עד לצומת שממנה והלאה הרכב שלי חונה.

ברוב המקרים קיימים שלטים של הסדרי חניה חדשים ובכלל, לא נותרו כמעט אזורים מתים (כחול לבן ללא הסדרים) שמותר להחנות בהם בעיר, וגם אם כן - האורחים ללא התו האיזורי פשוט עטים על החניות ומשאירים לנו סיכויים קלושים למצוא חנייה (בשעות הערב בד"כ).

העצה שלי אליך, תמיד תשים לב ואל תתעצל, וכן תעשה את הטיול הרגלי הזה, גם אם ייקח לך חצי דקה הליכה, בשביל שבסופו של דבר תמצא לך חנייה בטוחה ושיהיה לך ראש שקט מהפתעות מאכזבות למיניהן כשאתה חוזר לרכב.

אגב, אני לא חושב שיוותרו לך על הדו"ח, אבל אני מקווה בשבילך שאני טועה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
senda,

זה כתוב בעברית.

היה שחור על גבי מסך, עכשיו גם אדום על גבי מסך.

.

אז למען ההבהרה, התמרור יכול להיות בכל מקום, דןגמאות" אם יש תחנת אוטובוס - לפנייה יהיה תמרור של אין עצירה ואחריה יהיה תמרור עצירה חדש. אם יש מקום חניה לקטנועים בלבד - לפנייו יהיה תמרור של חניה לדו גלגלים ואחריו תמרור חניה רגיל.

התמרורים הם לא רק בתחילת רחוב - הם בדרך כלל בתחילת הרחוב, צריך לשם לב אליהם תמיד - במיוחד בתל אביב.

פורסם
נו אז על מה תבטל את הדו"ח? על זה שבאתר כתוב שהתמרור צריך להיות בתחילת הרחוב? תמרור זה תמרור והוא תקף מהנקודה בה הוא מוצב עד להודעה חדשה (או עד הצומת הבא).

בקשר לסימון, אני זוכר שלפני די הרבה שנים היה סימון לבן שזה רק לתושבים, אם אני זוכר נכון. כנראה שינו את זה בדיוק מהסיבה שזה בולט מדי וקשה לעשות את הטעות שאתה עשית.

אגב בניגוד להרבה שלטים בת"א שצריך להיות עורך דין כדי להבין מתי מותר לחנות, השלטים של התו אזורי בד"כ די ברורים וגם השלט הוא משני הצדדים, כך שאם עברת אותו אתה יכול לקרוא מה רשום בלי ללכת יותר מדי אחורה.

בקיצור לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות חוץ מלשלם וזהו.

צודק במאת האחוזים.

רק הערה אחת - הסימון הלבן ירד בגלל שבמשך היום רוב המדרכות משמשות לחנייה רגילה בתשלום, רק משעות מסויימות הן לתושבי האזור בלבד.

• תוכן חדש...