Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא ניסה להגיד שמגיע להם מקום.

כל ה"ויכוח" הזה התחיל כשדני G כתב: "אם חוק רכב מנועי בישראל אוסר על אימפרזה STI לנוע בשבילי עפר בדרום, אז הוא תקף באותה מידה גם על ה-F1."

אתה משום פרשת את זה כאילו הוא מדבר על ילדים שמשתוללים בכביש הציבורי, ואני מבטיח לך שלא לאלה התכוון דני, ולא לאלה אני התכוונתי בתגובתי.

כמובן שאני צופה שאם הספורט המוטורי אי פעם יהיה חוקי בישראל, אותם "ילדים" יוכלו לשלם כמה מאות שקלים בשביל לעלות עם המכוניות שלהם על מסלול מירוץ אמיתי, ולתת שם בגז בסביבה בטוחה, וגם ללמוד שם מה באמת צריך ואפשר לעשות עם מכוניות ספורטיביות, ואז גם להם יימצא מקום.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב שאם מותר למכונית Formula-1 לנוע בדרכים בישראל (ובמיוחד כשמדובר בכביש-רחוב סגור ולא במגרש), אין שום סיבה למנוע מנהגי המרוצים הישראלים לעסוק ולהתאמן בספורט מוטורי כפי שקורה בכל פעם שהמשטרה מתנפלת עלייהם (וראינו מקרה כזה ממש לא מזמן).

אם חוק רכב מנועי בישראל אוסר על אימפרזה STI לנוע בשבילי עפר בדרום, אז הוא תקף באותה מידה גם על ה-F1.

ולמען הסר ספק, ברור שאני בעד ששני הדברים יתקיימו ושהמדינה תפסיק להפוך את ספורטאי התחום המוטורי לעבריינים בפוטנציה.

דני G.

דני, בוא לא נסחף. אתה יודע טוב כמוני שאין שום חוק שאוסר על אימפרזה STI (או כל רכב אחר) לנוע בשבילי עפר בדרום. לקיים מירוץ על שבילי הדרום - זה כבר סיפור אחר. מכונית ה-F1 לא תקיים מירוץ ברחובות תל-אביב. היא תקיים מופע ראווה. זה ההבדל. במהותו מופע כזה אינו שונה ממופע אווירי מעל חופי ת"א, למשל. אני מוכן לחתום שכל הדרישות החוקיות למופע כזה מתקיימות במקרה המדובר.

הכנסת החליטה מזמן שלנהגי ישראל מותר גם מותר לעסוק בספורט מוטורי - תחת תנאים מסוימים ובכפוף לתקנות מסוימות. אזלת היד של הרשויות מתבטאת בכך שלא הצליחו להשלים את השלב הבא, ולהטביע את הספורט המוטורי העתידי בשלל הגבלות ובוץ ביורוקרטי. בשל כך, אין (עדיין) כל אפשרות לקיים מירוץ שיהיה חוקי. רוצה לקיים מופע ראווה של אימפרזות ברחובות ת"א? ברמה העקרונית, אף אחד לא יעצור אותך. תשיג את המימון ואת האישורים הנדרשים, שכנע את ראש העיר שיש כאן אטרקציה מספיק חשובה כדי לשבש את חיי התושבים כמו שעושים לגבי מרתון ת"א, למשל - וקדימה.

אבל זה לא יהיה ספורט מוטורי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
הפורום נגד עישון, במקום זה חברי הפורום מכרסמים גזרים

לא נשמע טוב.:shock:

זה לא יכול להיות עילה טובה .

להגיש את זה לבקשה שהנה להם מותר ולנו אסור לשחק ?

כנראה משהו מושך בחוטים הנכונים . :x:brickwall:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז ככה כמו שאתם בטח יודעים, רד בול תגיע לישראל ביוני, ויהיה ארוע נחמד כזה בתל אביב, בכ"מ מישהו יודע אולי מה יהיה? משהו? הבנתי שיהיה דוכנים והכל, אבל... מתי זה? זה כל היום? אני וחברים שלי מתכוונים ללכת ולא בא לנו לפספס את הSHOW RUN של נהג הניסוי, אבל גם לא בא לנו להגיע 5 שעות לפני, הוא יעשה רק סיבוב אחד? או שכל כמה שעות הוא יעשה סיבוב? מישהו יודע קצת פרטים? מה מי מו?

פורסם
דני, בוא לא נסחף. אתה יודע טוב כמוני שאין שום חוק שאוסר על אימפרזה STI (או כל רכב אחר) לנוע בשבילי עפר בדרום. לקיים מירוץ על שבילי הדרום - זה כבר סיפור אחר.

זה לא מדויק.

לפי חוק הרכב המנועי, בכדי שרכב יוכל לנוע בדרך עליו להיות ללא שינויים מבניים, עליו להיות מורשה (כלומר עם טסט בתוקף) ועליו להיות מבוטח בביטוח חובה.

כידוע, נסיעה ללא אחד מאלו הינה עבירה חמורה ביותר.

הבעיה עם מכוניות הראלי היא שהן אינן מורשות לנוח כחוק כי אינן עוברות מבחן רישוי שנתי, הן עברו אי אילו שינויים מתבקשים, ואין להן ביטוח חובה בר תוקף. כמובן שלא יעלה על הדעת שזה יהיה אחרת, שכן מדובר מכלים תחרותיים שיעודם הוא נסיעה בתחרויות בלבד ובמקומות המיועדים לכך.

אבל ההגדרות הללו תופסות באותה מידה גם על מכונית ה-F1. היא אינה מורשית, אין לה כלל תקינה, וכמובן שאינה מבוטחת בביטוח חובה (או שלך תדע אם לא חייבו אותם כן לעשות ...).

לדרישות של המדינה מהרכב אין שום קשר לאופי השימוש בו אלא להגדרה היבשה של החוק.

דני G.

פורסם

אבל לא דיברת על מכוניות ראלי. דיברת על אימפרזה STI:

"אם חוק רכב מנועי בישראל אוסר על אימפרזה STI לנוע בשבילי עפר בדרום, אז הוא תקף באותה מידה גם על ה-F1".

אז שוב: אין שום חוק שאוסר על אימפרזה STI לנוע בשבילי עפר. או בכל מקום אחר.

מה שאתה אומר כאן שזה שלמכוניות ראלי משופרות אסור לנוע. בכלל. לא קשור לשבילי עפר.

זה נכון, כמובן, ומאד לא חדש.

ואגב, יש קשר לאופי השימוש, בפירוש, כי אופי השימוש מכתיב כיסוי או אי כיסוי של ביטוח החובה וכמובן גם קיום תקנות התעבורה. אם תשתמש באימפרזה STI מקורית בלי שינויים למירוץ ראלי הרי שהמכונית עצמה בסדר גמור וחוקית למהדרין מבחינת המדינה, אבל אתה עדיין עובר על החוק כי אתה נוהג במהירות מופרזת (הן מבחינת המהירות המותרת והן מבחינת תנאי הדרך), ואינך מכוסה בביטוח חובה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

נדחה בינתיים, וככל הנראה לא יתקיים בת"א עקב משטרת ישראל הנפלאה. אני בטוח שפרטים נוספים יגיעו בהמשך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נדחה בינתיים, וככל הנראה לא יתקיים בת"א עקב משטרת ישראל הנפלאה. אני בטוח שפרטים נוספים יגיעו בהמשך.

רוני

איזה באסה, אני בניתי על זה, אפילו יש לי כרטיסים לאיזור VIP...

טוב היה היה ברור שהמשטרע תתערב איכשהו כמו מחלק מוסר בכל מה שקשור להנאה...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

בעיות עם המשטרה? מזא"ת? ולמה זה לא מצויין בשום מקום שיש פחות משבוע לאירוע? זה פשוט זלזול (מצד המארגנים).

Insane things comes from insanely people.

• תוכן חדש...