Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי זיפו מבציר 2006 ויש לי את הבעיה הבאה:

הדלק בזיפו נגמר אחרי 3-4 ימים, אפילו כשאני ממצא אותה עד שהדלק נוזל החוצה. אני משתמש רק בדלק המקורי של זיפו. לקנות זיפו חדשה לא באה בחשבון, מאחר ויש לי ערך רגשי למצית הנ"ל (לא אספנות או משהו, פשוט יש עליה כיתוב עם הקדשה אישית).

איזה פתרון יכול להיות להקטנת צריכת דלק (כי לפי מה שהבנתי, זהו לא מצב תקין)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זז טיפה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בתור אספן מציתי זיפו ומעשן לא קטן, אני יכול להגיד לך מניסיון, שכאשר לא משתמשים במצית אפילו כיומיים שלושה - הדלק פשוט מתאדה מעצמו ולא משנה מה תעשה, הזיפו לא יידלק, גם אם הצלחת לשים את כל המיכל מילוי בתוכו.

זה ממש לא קשור לפקק הרופף אגב.

מה שאני הייתי עושה זה כל מיני טריקים גם כשאני לא משתמש בו בשביל לעשן, רק ע"מ שהדלק לא יתאדה.

לפי מה שתארת, אין שום בעיה עם המצית שלך.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

א) הזיפו נמצאת בשימוש אינטנסיבי

ב) אני הבנתי שמילוי אמור להספיק לכשבוע-שבועיים למצית תקינה

פורסם

א. למצית זיפו מספיקות 12 שעות בשביל שהדלק בו יתייבש כליל.

ב. מילוי מספיק לכמה ימים, שבוע זה מקרה אופטימי למדי.

נ.ב - יש לי ניסיון רב עם זיפואים, אני לא אומר סתם.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

תודה רבה על ההסבר.

עוד שאלה - באיזה מצבים כדאי להחליף פתיל?

פורסם

שטויות, אצלי מחזיק לכ10 ימים עד שבועיים... ואני משתמש בזיפו בצורה דיי מסיבית.

פורסם

יש לי זיפו מבציר 2006 ויש לי את הבעיה הבאה:

הדלק בזיפו נגמר אחרי 3-4 ימים, אפילו כשאני ממצא אותה עד שהדלק נוזל החוצה. אני משתמש רק בדלק המקורי של זיפו. לקנות זיפו חדשה לא באה בחשבון, מאחר ויש לי ערך רגשי למצית הנ"ל (לא אספנות או משהו, פשוט יש עליה כיתוב עם הקדשה אישית).

איזה פתרון יכול להיות להקטנת צריכת דלק (כי לפי מה שהבנתי, זהו לא מצב תקין)?

אכן זה לא מצב תקין.

בנוסף להיותי אספן סכינים אני גם אוסף מצתי זיפו, מחליף אחת לחצי שנה את המצית הקבועה שלי. כמו כן אני גם מעשן כבד, כך שהזיפו בשימוש קבוע בחצי השנה שלה אצלי.

ונתחיל בהסברים?

מילוי ממוצע אמור להחזיק כשבועיים, בקיץ קצת פחות (חום = אידוי מוגבר). גם נשיאה של המצית בכיס ולא בנרתיק מקורי מגבירה קצת את האידוי (חום הגוף + חיכוך במכנס).

לדעתי הבעייה שלך היא לא אידוי הדלק, אלא משהו אחר. היו לי 2-3 מציתים מבציר 2004-2006 שעשו את אותה בעייה. החל מבציר 2007 הבעייה נעלמה מעצמה. כנראה המפעל שלהם עבר לייצר בסין-באבואה או משהו כזה, כי היה הבדל של כחצי מילימטר בגובה הפלאטה מהנחושת שבתוכה יושבת האבן, והיום המצב חזר לקדמותו והמרחק חזר להיות כשהיה.

לא הייתי מסוגל להדליק את המצית שלי. פשוט לא מסוגל- היא לא נדלקת. ויש דלק.

אם תנסה למלא אותה כשהיא "נגמרת", תגלה שלוקח לך הרבה פחות זמן למלא אותה מאשר אם היית משכיב אותה שבועיים פתוחה לרווחה, לדעתי. משמע שהדלק לא מתאדה.

עצה # 1 = החלף את הפנימית של הזיפו עם אחת ישנה\חדשה יותר.

עצה # 2 = הוצא את צמר הגפן, ושנה את צורת הפתיל מליפוף בחלקה העליון של המצית (קרוב לחור שממנו הוא יוצא) לליפוף שעובר דרך כל המצית (כמו בישנות יותר).

בתור אספן מציתי זיפו ומעשן לא קטן, אני יכול להגיד לך מניסיון, שכאשר לא משתמשים במצית אפילו כיומיים שלושה - הדלק פשוט מתאדה מעצמו ולא משנה מה תעשה, הזיפו לא יידלק, גם אם הצלחת לשים את כל המיכל מילוי בתוכו.

אם אתה משאיר אותה פתוחה, אולי...

זה ממש לא קשור לפקק הרופף אגב.

אכן זה לא קשור.

מה שאני הייתי עושה זה כל מיני טריקים גם כשאני לא משתמש בו בשביל לעשן, רק ע"מ שהדלק לא יתאדה.

לפי מה שתארת, אין שום בעיה עם המצית שלך.

על איזה טריקים אתה מדבר?!

חברים, שבועיים מדוד. לא שבוע, לא כמה ימים. שבועיים. מצית תקינה מחזיקה את תוכנה כשבועיים ימים.

תודה רבה על ההסבר.

עוד שאלה - באיזה מצבים כדאי להחליף פתיל?

כשהוא נגמר או שהקצה כבר יבש עם גוון חום שרוף.

זה לגבי החלפת כל הפתיל, מן הסתם מדי פעם (לפי הצורך או ראות עיניך- הניסיון יעזור) כדאי להחליף את הקצה של הפתיל- למשוך אותו טיפונת ולחתוך את החלק המשומש. זה רק כשהפתיל ממש מראה סימני מצוקה והתפוררות.

מקווה שעזרתי.

נ.ב.

FAT BASTERD, אם אתה מגיע לאיזור חיפה בקרוב, דבר איתי ואשמח לעזור ואולי אף לבצע ניתוח חירום אם אוכל.

וכמובן, להעריך במדוייק יותר את המצב של המצית.

בהצלחה בכל מקרה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אמנם הפסקתי לעשן לפני שנתיים וחצי אבל עישנתי כבד במשך 19 שנים ותמיד-תמיד אך ורק עם זיפו.

כל מילוי החזיק שבועיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חברים, מצית של סיגריות זה זכר, לא נקבה.

אם זה היה נקבה, היו קוראים לזה "מציתה".

מצית בנקבה זה מצה קטנה, או קרקר בלע"ז.

בברכה, העורך הלשוני.

פורסם
תמלא 98 :-P .

מניסיון אישי, 96 לא מומלץ:lol: אבל עובד!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...