Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק בגלל מיקרים כאלה שבהם אתה יודע ובטוח שלא עשית שום דבר אני מעדיף לתת קצת בגז (בלי להגזים כן) אחרי שאני עובר ניידת בתנועה. לך תדע מה עובר לחלקם בראש.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מתעצבן רק מלקרוא את הסיפור שלך אלעד. ממש מתסכל. אני בקומך הייתי מאבד שם את הראש לגמרי.

חבל ששוטרי התנועה מפגינים חוסר משמעותי בכל הנוגע לנהיגה ונטפלים לנהגים כמוך במקום לנהגים שבאמת דורשים טיפול.

בקשר למה שאתה עשית,

עקרונית, מותר לנתיב הימני להתקדם מהר יותר מהשמאלי וזה לא נחשב לעקיפה מימין. (זה שנהגים לא חוזרים לימין זאת כבר בעיה אחרת, שנאיבי לחשוב שניתן לפתור אותה לא?)

אם אתה נוסע במהירות קבועה בנתיב הימני והוא פנוי, כך שיוצא שאתה מתקדם מהר יותר מהאמצעי או השמאלי זה בסדר גמור.

כל עוד לא עברת לימני על מנת לעקוף, זאת לא עקיפה מימין. לכן יכולת (ויכול בעתיד..) להשאר בימני ולהמשיך לנסוע כחוק כרצונך ולוותר על מעבר הנתיבים המיותר. אני חושב שמעבר של שלושה נתיבים הלוך חזור בשביל עקיפה (עקיפת רכב שלא היה בכלל בנתיב שלך, אלא באמצעי) קצת מוגזם וכנראה בלט לעין השוטר חסר ההבנה.

אני גם מתנגד לעקיפה מימין. אם אני בנתיב השמאלי וכל הכביש פנוי למעט רכב אחד שנוסע לאט לפני בנתיב השמאלי, אני אסמן לו לעבור לימני ע"י איתות שמאלה או אורות גבוהים (אם האיתות לא יעזור) על מנת למנוע מעצמי לעקוף מימין.

אך אם אני נוסע בימני והוא פנוי ויש רכבים בשמאלי, אין בעיה שאני אמשיך לנסוע באותה מהירות תוך כדי "עקיפת" הרכבים בנתיב השמאלי.

פורסם

חברים, בואו נשמור את הצרחות וחילופי המהלומות למפגשים עם המשטרה. בפורום הם לא מועילים לאיש.

אומי: אם השוטר ראה מכוניות שנסעו בנתיב האמצעי ללא עקיפה והמשיך כאילו לא קרה דבר, אז כן - אני אולי תמים, אבל באמת לא חשבתי שאני מבצע מעשה לא סביר.

במחשבה שניה, במציאות התעבורתית המפגרת שבה אנחנו חיים, כנראה שהחריג הוא זה שדווקא כן מקיים את החוק, בעוד כל השאר הם הנורמלים :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אלעד, ביקשת מהשוטר לכתוב בדו"ח גם את מה שהוא אמר לך ("בתגובה, אמר לי השוטר שזה נאיבי להניח שהתנועה תתנהל בצד ימין :shock:") ?

שלילי. גם ככה בקושי היה לו מקום לכתוב את כל הדברים שעמדתי על כך שיכתוב, וממילא הדבר הזה נאמר לאחר שהדו"ח כבר נחתם ונתלש מהפנקס.

אך אם אני נוסע בימני והוא פנוי ויש רכבים בשמאלי, אין בעיה שאני אמשיך לנסוע באותה מהירות תוך כדי "עקיפת" הרכבים במסלול השמאלי.

לצערי, אתה טועה. הסיטואציה היחידה שבה מותר לעבור רכב מימין היא כאשר הרכב שבנתיב השמאלי פונה שמאלה. בכל מצב אחר, מדובר בעקיפה מימין, שכאמור היא אינה חוקית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אני למדתי כשבסביבה ניידת תנועה הופכים לרוח רפאים על הכביש, פרופיל נמוך, אם הפנקס שלהם ריק הם יחפשו כל פיפס קטן על הכביש להדביק לו דו"ח.

אחרי שקיבלתי דוח מהירות, התקלות ב2 בוחני תנועה, התקלות עם קצין מתנ"א ועוד כמה שאני באמת לא זוכר כבר, למדתי להתנהג כך, גם אם אתה צודק ברגע שהניידת קוראת לך לעמוד בצד הפנקס ישלף, מה שלא יהיה.

פורסם
לצערי, אתה טועה. הסיטואציה היחידה שבה מותר לעבור רכב מימין היא כאשר הרכב שבנתיב השמאלי פונה שמאלה. בכל מצב אחר, מדובר בעקיפה מימין, שכאמור היא אינה חוקית.

ומה קורה בפקק או עומס תנועה? עבירות תנועה המוניות?

לא נשמע לי הגיוני. וגם זכור לי משהו בסגנון של מה שאמרתי בקשר לנושא.

חבל שאין לי איפה לבדוק לוודא.

פורסם

קרה לי אותו המקרה עם שוטר שרדף אחרי בגלל שעברתי נתיב עם איתות כדי לצאת מכביש 4 לכיוון פלמחים.

וזה כמובן אחרי שניסה למצא לי דברים לא חוקיים ברכב וניסה להזמין בוחן (שלא היה זמין באותו הרגע) ולכן קיבלתי "רק" דוח על מעבר נתיב ואחרי זה איום על נהיגה בקלות ראש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
חברים, בואו נשמור את הצרחות וחילופי המהלומות למפגשים עם המשטרה. בפורום הם לא מועילים לאיש.

אומי: אם השוטר ראה מכוניות שנסעו בנתיב האמצעי ללא עקיפה והמשיך כאילו לא קרה דבר, אז כן - אני אולי תמים, אבל באמת לא חשבתי שאני מבצע מעשה לא סביר.

במחשבה שניה, במציאות התעבורתית המפגרת שבה אנחנו חיים, כנראה שהחריג הוא זה שדווקא כן מקיים את החוק, בעוד כל השאר הם הנורמלים :roll:

עזוב לרגע קט את החוק , מי שבולט משחילים לו , ולכן מול ניידת תנועה אל תהייה צודק תהייה חכם , אל תבלוט בכביש .

הגדירו את זה יפה פה " תהייה רוח רפאים".

מסכים איתך שזה מעוות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הפרשנות שלי למשפט " בכביש אל תהייה צודק תהייה חכם"

באמת חשבת שמול ניידת מתנ"א תבצע שתי עקיפות , פלוס מעברים פעמיים הלוך חזור על שלושה נתיבים .

והם לא ימצאו משהו לרשום לך ?

כשאתה רואה ניידת מתנ"א תנהג כמו סבתא, אלא אם אתה נהנה להיגרר למשפטים .

בכל אופן מאחל לך הצלחה בהוצאת הצדק לאור , תעדכן .

+1

:mm_yeah:

אלעד, אתה 100% צודק אבל..

כשאין תרבות נהיגה בארץ ומשרד התחבורה עסוק באכיפת חבישת קסדה על אופניים בעוד שבמשטרה עסוקים בלדמות תאונות כדי לתפוס אופנוענים- אנשים ימשיכו לנסוע בשמאל, לעקב תנועה,לזגזג בין נתיבים ולעשות עוד כמה דברים שגויים שמתבטאים אחרי זה בתאונות מיותרות (וסטטיסטיקה שגויה).

אני,אתה וכאלו אחרים מבינים את פשר הנהיגה ומקבלים אותה כראוי אבל אל לך לצפות מזוג שוטרים בניידת שרוצים להחזיר לתחנה פנקס דוח"ות שמן או לחילופין הרגישו בנסיעה לידך שאתה מחפש להמעיט בערכם להבין את זה גם!

עכשיו קח את העובדה שאתה צודק, שנהגת כנדרש, נסעת כחוק והקפדת על: איתותים, מעבר נכון בין נתיבים, אי עקיפה מימין וכו' ותנסה להתווכח עם שוטר שלא הזיז לו שמכוניות סביבו תוקעות את הנתיב השמאלי.

א"כ תנסה להתווכח גם עם בית המשפט (אני אתן לך טיפ: אני כבר חטפתי בראש כשחשבתי שהמקרה שלי יוכיח לשופט שהקפדתי על נהיגה נכונה).

בקיצור, ליד טמבלים נוהגים כמו טמבלים כדי לו ליצור הבדלים גלויים (או במקרה שזה בסמוך לניידת- הרמה להנחתה).

מרטיט ומעצבן, אלו העובדות וזה המצב.

אמיר.

פורסם

אני חושב שהדבר הכי חשוב שצריך ללמוד ממקרים מסוג זה הוא :

שבכביש, המילה של השוטר היא החזקה ביותר - הדו"ח והעט אצלו ביד.

בבית המשפט - המילה של העו"ד היא החזקה ביותר - עוד לא קם השוטר שיודע את ניסוחי החוק והחורים הקיימים בו, לא כל שכן ההתנהלות סביב החוק ופירושיו, כמו עורכי הדין המתמחים בתעבורה.

אפשר להתווכח עם השוטר טרם רישום הדו"ח, לאחר מכן זה עניין סגור. וכשאני אומר סגור, אני מתכוון לרצון של השוטר לקלוט עוד פרטים ממך, נכונים ככל שיהיו.

אלעד,

אל תוותר !!

הכבישים שלנו עמוסים בנהגים שעושים הכל חוץ מלנהוג וגם כשהם כבר נוהגים הם עושים הרבה טעויות.

אין שום סיבה בעולם שדווקא אתה כנהג זהיר ואיכפתי, תצדיק את צורת האכיפה הקלוקלת של המשטרה שמציירת את המטרה מראש ואז מחפשת על מי להלביש אותה.

דני G.

פורסם

כמה הערות:

ראשית, כפי שאמרו אחרים לפני, כאשר אתה רואה שוטר - תתחפש ל"נהג של שבת", גם אם בד"כ אין זה סגנונך. הדרך הטובה ביותר לנצח בוויכוח - במיוחד עם שוטר - זה לא להתווכח מלכתחילה.

שנית, לגבי הדו"ח שכבר קיבלת: שוב, כפי שהעירו לפני, מרגע שכתב השוטר שקרה כך וכך, מבחינת ביה"מ זה אמין למדי, גם אם אתה ואני יודעים שאין זו אמת. אבל זה לא סוף העולם. אם השוטר רשם שבכביש המדובר היו 4 נתיבים, ואתה תביא לביה"מ צילום שמראה שיש 3 - נצחונך כמעט מובטח. אתה פשוט צריך לשחק את המשחק. אתה צריך לחקור את השוטר המעיד בצורה בערך כזו:

ש. האם כל הפרטים שרשמת נכונים?

ת. כן. בודאי.

ש. האם יתכן שטעית בפרט כלשהו?

ת. לא.

ש. רשום בדו"ח שיש בכביש 4 נתיבים. האם זה נכון?

ת. כן.

ש. אני מראה לך צילום של הכביש המדובר. כמה נתיבים יש בו?

ת. שלושה.

ש. האם בדו"ח שלך היתה טעות בנושא זה?

ת. א... ובכן... כן.

ש. וכמה טעויות נוספות היו בדו"ח?

ת. (כבר לא משנה)

מרגע שהוכחת - לא מילה מול מילה, אלא צילום שאין אפשרות להתווכח אתו - שהשוטר טעה (אל תקרא לזה שקר!) - אז הוא הופך להיות עד לא אמין, ואז כבר יש סיבה להעדיף את הגרסה שלך על פני זו שלו.

שלישית, לגבי גישת השוטרים בכלל - אמת שבמדינה שבה השוטרים בכלל - ושוטרי משטרת התנועה בפרט - הם הנהגים הגרועים ביותר, אין שום אפשרות שהמשטרה תשפר את מצב התנועה. אפשר לתקן את זה, אבל זה יצריך קצת יותר מאשר החלפת שוטר או קצין כלשהו - דרושה משטרת תנועה חדשה (לפחות).

דני

נ.ב. כדי לעזור לבית המשפט להאמין לך עליך להביא אתך את היומן / דף / זכרון דברים שכתבת מיד לאחר התקרית, ושבהם רשומים כל הפרטים שעליהם תסתמך במשפט.

פורסם
אני למדתי כשבסביבה ניידת תנועה הופכים לרוח רפאים על הכביש, פרופיל נמוך, אם הפנקס שלהם ריק הם יחפשו כל פיפס קטן על הכביש להדביק לו דו"ח.

אחרי שקיבלתי דוח מהירות, התקלות ב2 בוחני תנועה, התקלות עם קצין מתנ"א ועוד כמה שאני באמת לא זוכר כבר, למדתי להתנהג כך, גם אם אתה צודק ברגע שהניידת קוראת לך לעמוד בצד הפנקס ישלף, מה שלא יהיה.

אני מסכים לגמרי עם האמירה הזאת.

המשטרה לא רואים את ההתנהגות של נהגים על הכביש באותו אור שאני או אתה רואים את זה.

זכור לי פעם שאני נהגתי באותו אופן כמו שאלעד מתאר, במכונית ליסינג, ובאיזה רמזור עצר לידי רכב שבו נציג של חברת הליסינג והתחיל לצעוק עלי שאני עובר מנתיב לנתיב באופן מסוכן ובתדירות גבוהה, כשכל מה שעשיתי היה בדיוק מה שאלעד תאר. הוא אמר שהוא רושם את המספר שלי ויתלונן וכו' וכו'. לא שמעתי יותר על העניין הזה.

אז מה שאני פרשתי כנהיגה חוקית (חזרה לימין תמיד, מעבר לשמאל רק למטרת עקיפה, כמובן שתמיד עם איתות ובדיקה במראות וכו'), הוא פרשן כנהיגה מסוכנת. אני לא אפרט על הנהיגה שלו, אבל הוא היה נהג מזעזע, חסר התחשבות וחסר עירנות לנעשה סביבו.

אלעד - מה לעשות?

לדעתי, אחרי שעברתי מספר התעסקויות עם דוחות בשביל העקרון, ההמלצה שלי אליך זה לשלם את הדו"ח, לראות בזה מס כבישים נוסף, לשכוח מזה ולהמשיך בחייך תוך כדי המנעות מלהכניס את עצמך שוב למצב כזה.

כן, זה מעצבן. כן, אתה יודע שאתה צודק. כן, אתה בטוח ששופט יהיה חייב להוציא אותך זכאי.

אבל... כל זה לא שווה את הזמן ואת הכסף ואת העצבים שתצטרך להוציא כדי לבטל/להקטין/להזדכות מהדו"ח הזה.

את ההתעסקויות שלי עם דוחות כאלה עשיתי כשהייתי סטודנט והיה לי זמן מיותר בשביל הדברים האלה.

היום הזמן שאני צריך להשקיע בסיפור כזה שווה יותר מה 250 ש"ח של הדו"ח.

ברגע שהשוטר הגיע אליך עם הדו"ח הכתוב, כל הויכוחים שלך הם לשווא. הוא לא יבטל לך את הדו"ח במקום.

העובדה שהוא רשם לך דו"ח על עבירה 'קטנה' ללא נקודות מעידה גם על כך שלא היה לו "בשר" להרשיע אותך על משהו יותר חמור.

אם היה סיכוי שהפעילות שלך תגרום לשינוי בדרך הפעולה של המשטרה, אז מילא היה טעם להשקיע, אבל שנינו יודעים שאין סיכוי לכך.

בקיצור, תשלם ותשכח מהסיפור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
נ.ב. כדי לעזור לבית המשפט להאמין לך עליך להביא אתך את היומן / דף / זכרון דברים שכתבת מיד לאחר התקרית, ושבהם רשומים כל הפרטים שעליהם תסתמך במשפט.

כל הדברים שכתבתי מיד לאחר התקרית נכתבו על טופס הדו"ח עצמו. אם זה היה תלוי בי, הייתי מעדיף אפילו לכתוב יותר באריכות, אבל השוטר אמר לי שהמקום מוגבל ושאין אפשרות להוסיף עוד דף או משהו בסגנון.

ג'רמי: 250 השקלים אינם ה-ISSUE פה. מה שמעצבן אותי כל כך זה שאם אני אשלם את הדו"ח, תהיה לי הרשעה בגיליון.

אני לא נוהג בזהירות במשך עשור שלם רק בשביל שאיזה שוטר קוטל קנים יכתים לי אותו במחי יד ועוד עם עבירה שכלל לא ביצעתי.

פורסם

כשאני רואה ניידת, כמו שאמרו פה, אני הופך לרוח רפאים. משלב להילוך הכי גבוה (אפילו אם לא צריך), מתחבא מאחורי מכוניות ולא מתקרב לניידת (אלא במקרים מיוחדים). אין מה לנסות להיות צודק, רק להיות חכם.

אלעד, לדעתי, אם זה מפריע לך, תלחם. אני גם לא הייתי אוהב לראות הרשעה בגליון על לא עוול בכפי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
כמה הערות:

נו, בשביל זה הוא כתב כאן; רק צריך להדפיס... :-)

בהצלחה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...