Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש מתחיל בכל העניין הזה של אודיו לרכב ותמיד תהיתי מה קובע את איכות השמע הסופית? זה המגבר או היחידה הראשית (HU)?

נאמר ויש לי כרגע יחידה ראשית של פנסוניק (דגם כלשהו) ובעיני שאני ממש לא אודיופיל היחידה הזו מחוברת עם עוד 4 רמקולים שנשמעים לי בסדר גמור, אם אני יחבר מגבר לכל העסק הזה באיזה הבדל אני ירגיש?

פורסם

אין דבר כזה מה יותר משפיע: "חוזקה של השרשרת כחוזק החוליה החלשה ביותר"

כלומר איכותה של מערכת מושפעת מאוד גם מהHU , גם מהמגבר, גם מהרמקולים וגם לא פחות חשוב מהחיווט

ומההתקנה

אלי

פורסם

בפועל אתה לא "משפר" את התוצאה אלא אתה מנסה לגרוע ממנה כמה שפחות.

אתה לא יכול לשפר אות מקור - אתה רק יכול לנסות להעביר אותה כמה שיותר נקי מהHU עד הרמקולים.

מן הסתם מערכת אודיו משולה לשרשת, החוליה החלשה הכי גורעת וזה תמיד נכון.

אז התשובה תהיה שכל הרכיבים צריכים להיות טובים ככל שאתה יכול להרשות לעצמך והדגש הוא שכולם יענו לצוויון הצליל שאתה אוהב.

ובנוסף למה שנרשם למעלה עוד יותר חשוב זה שההתקנה והכוונים של המערכת יהיו טובים ככל האפשר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבנתי, ואיך אני אמור לדעת מה פחות גורע מאיכות השמע המקורית? זו פונקציה של מחיר וזהו או שיש נתונים טכנים מסוימים שלפיהם ללכת?

פורסם

זו פונקציה של מחיר עד שאתה מגיע כבר לרמה מסויימת שבה ההבדלים מבחינת האוזן האנושית הם כבר ברמה בלתי שמיעה ולפעמים זה כבר ממש עניין של לשלם על מותג רק בגלל שאתה יכול וגם המחיר במקרים כאלה מאוד תלוי ברמת ההיצע והביקוש של אותו המותג.

מעבר לזה מה שבאמת חשוב זה הטכניקה שלך - היכולת שלך להתקין את הרכיבים, למקום אותם נכון, לכוון אותם נכון ולדעת לנצל את הציוד שיש לך בצורה המירבית.

אתה תמיד מוזמן לענות על שלושה דברים -

1. מה התקציב שלך.

2. איזה סוג של סאונד\צליל ומוזיקה אתה אוהב.

3. מה המערכת הנוכחית שלך.

יהיה אפשר לעזור לך קצת יותר אחרי שנדע את שלושת הדברים האלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מתכנן לרכוש ציוד משומש:

1. בתור התחלה תכננתי לרכוש יחידה ראשית של אלפיין עם צג צבעוני אולי, תקציב באיזור 1000 שקל.

2. אין לי העדפה מסוימת לסאונד אבל אני שומע כל מה שקשור למטאל/רוק כבד וכ'ו.

3. כרגע יש לי מערכת של סוני CDXM8805SXA שאני רוצה להחליף כי אין לה כניסה או חיבור כלשהו לאייפוד שיש לי, היא בסדר גמור בסך הכל.

4. כרגע מבחינת הסאונד אני חושב שהרמקולים שאני משתמש בהם הם נורא זולים כי הצלילים הגבוהים לא נשמעים טוב לעומת המערכת שיש ברכב של אבא שלי על רמקולים של מורל, אז גם רמקולים אני מתכנן להתקין בעתיד.

אגב מה אמור להיות כל כך מסובך בלדעת איך לחבר כמה חוטים וזהו? אני מדבר לפני ההתקנה של המגבר, אותו אני יוסיף בשלב מאוחר יותר.

פורסם

שאלה נוספת שלא קשורה כל כך ודיי מעניינת אותי, לפעמים שאני נוסע במוניות ספיישל של מרצדס איכות השמע מהמערכת (המובנית אני מניח) נשמעת פשוט מצוין! ועוד זה שרק שמעתי את איכות המערכת מהמוסיקה שיש ברדיו ולא מדיסק.

יש למישהו מושג מה מותקן שם? כי אם כבר מבחינת שמע זה סוג הצליל שבאמת נשמע לי טוב.

פורסם

במרצדס אני לא ממש יודע מה מותקן אם כי אפשר למצוא יחידות ראש שלהם בEBAY זו איזושהיא חברה גרמנית שלא מוכרת בארץ שלנו עד כמה שזכור לי.

אבל ברכבי שרד אפשר למצוא מערכות מעניינות מאוד של כל מיני יצרנים ומעצבי סאונד - אאודי - בנג אנד אולפסון למשל, אינפיניטי וקאדילק - BOSE, בהרבה רכבים אמריקאים אתה תמצא מערכות מאוד מעניינות של פיוניר דווקא ובלקסוס בכלל יש להם איזה מעצב בית שעושה להם את כל המערכות.

בגדול אם אהבת את המוראל ברכב של אבא אז מן הסתם היה רצוי שתשקיע קודם כל בסט קומפוננט של מורל לפי היכולת שלך.

גם הייבריד אודיו הם המלצה אבל לא ציינת תקציב אז אי אפשר לדעת מה אתה יכול להרשות לעצמך.

לגבי HU - אתה יכול למצוא כאן בפורום כמה יחידות ראש של אלפיין ביד שניה, יכול להיות שתצטרך להשקיע עוד איזה 200 עד 400 שקלים נוספים אבל אתה כבר תקנה יחידת ראש ממש טובה שיש לה יכולות שיתגמלו אותך בעתיד אם תפתח את התחביב.

Pioneer TS-X150

פורסם

שתי גישות תלוי ברמת המערכת בהיי אנד מתחילים מהסורס במערכת טובה מתחילים מהאלמנטים ( בהיי אנד הנחת העבודה היא שאהבת את האלמנטים ועל בטוח הם טובים ולטעמך)

פורסם

משום מה לא נראה שהבחור בדרך להשקיע במערכת היי אנד.

המלצתי היא להתחיל מהתקנה של קומפוננט קידמי (לפי העדפה של ציוויון הצליל) ואם נשאר כסף לשדרג HU.

שלב הבא יהיה התקנת מגבר ובידוד דלתות קידמיות/ סאב.

כל זאת משום שלדעתי הרמקולים הם הרכיב שהכי משפיע על הצליל המתקבל באוזן, והשידרוג הכי משמעותי למערכת קיימת הוא שידרוג הרמקולים.

יום טוב

מתחדשת*

פורסם

מתן צודק בקטע של בחירת רמקולים קודם כל - לדעתי זה נכון לגבי כל מערכת - גם היי-אנד.

קודם כל בוחרים את הרמקולים כי הם הגורם שהכי משפיע בסופו של דבר על צוויון הצליל.

אח"כ בוחרים מגבר טוב ובסופו של דבר HU.

אבל ללא יוצא מן הכלל - המערכת תהיה איכותית בהתאם לחוליה החלשה ולא ההפך.

Pioneer TS-X150

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובות!

אני לא מתכנן לרכוש מערכת היי-אנד גם לא בעתיד, ובמחשבה שניה היום דווקא שיחקתי עם הHU יש לי Sony CDX-M8805X וניראה לי שהבעיה באיכות השמע אצלי היא דווקא הרמקולים כי הHU עצמו ניראה לי אמור להיות איכותי, לא?

כי כשהפעלת את הLoudness הגברתי את עוצמת הרמקולים הגדולים של הקומפוננט שמותקנים שם (כבר חמש שנים בערך הייתי אומר) והם התחילו לחרחר כאילו שהם עומדים להקרע, זה נורמלי? כלומר, אולי דווקא כדאי להתחיל מסט קומפוננט חזק?

lanosforce - אני לא ממש אומר שאהבתי את איך שהמורל נשמעים, הם פשוט הראשונים ששמעתי. אם אתה מכיר סט קומפוננט במחיר של 1500 שקל (זה מספיק?) שיוציא צליל טוב יותר אשמח לשמוע.

NaderShado - אולי כדאי שאשאר עם המערכת שיש לי כרגע? מה דעתכם?

matan20shab - היי אנד אני לא הולך לרכוש כי אני לא כזה אודיופיל.

Romek - מה ההמלצה שלך לגבי סט קומפוננט טוב בתקציב שציינתי למעלה? אגב, סאב כבר יש לי והוא דיי גדול רק אני מפחד להרכיב אותו ברכב שלי (ג'יפ עם תא מטען שקוף שכל גנב יכול ליראות) הוא היה ברכב של אבא לפני כן.

eli_i - נכון כרגע אני עובד עם ההגברה המובנית במגבר.

שאלה כללית, איך אני יודע במצב הנוכחי שלי מה היא החוליה החלשה אצלי?

• תוכן חדש...