Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'וק אוטומטי - בעיה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה.

כנראה שהתקלות מתחילות לצוץ.

אתאר את התקלה.

בוקר : מנוע קר, סל"ד מתחת ל 1000 (צ'וק לא נכנס לפעולה כמו שהיה)

צהריים : (הרכב בתוך חניון) טמפרטורת מנוע יותר גבוהה מטמפרטורת הבוקר, צ'וק נכנס לפעולה, סל"ד 1300.

בקיצור, הכל הפוך.

היום לאחר המתנה של דקה-שתיים של מנוע מותנע, שילבתי ל - D והמנוע נכבה.

נא להתייחס לסוגיית הצ'וק.

מה יכולה להיות הבעיה ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אהלן חברה.

כנראה שהתקלות מתחילות לצוץ.

אתאר את התקלה.

בוקר : מנוע קר, סל"ד מתחת ל 1000 (צ'וק לא נכנס לפעולה כמו שהיה)

צהריים : (הרכב בתוך חניון) טמפרטורת מנוע יותר גבוהה מטמפרטורת הבוקר, צ'וק נכנס לפעולה, סל"ד 1300.

בקיצור, הכל הפוך.

היום לאחר המתנה של דקה-שתיים של מנוע מותנע, שילבתי ל - D והמנוע נכבה.

נא להתייחס לסוגיית הצ'וק.

מה יכולה להיות הבעיה ?

שמוליק

הבעיה שאתה מתאר עלולה לצוץ מכמה סיבות, בתור התחלה כדאי לבדוק את חוטי ההצתה.

בהמשך, אם מדובר על רכב עם הזרקת דלק (אתה מדבר על האוטו הפרטי שלך או של מישהו אחר ?) ייתכן ומדובר בבעיית חיישן טמפרטורה או מנוע סרק (מנוע צעדים).

ברכב עם הזרקת דלק אין צ'וק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מודבר על הרכב שלי.

בהזרקת דלק אין צ'וק אוטומטי ?

אם אין, אז חיישן הטמפרטורה מדווח למחשב להזרים יותר דלק ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
מודבר על הרכב שלי.

בהזרקת דלק אין צ'וק אוטומטי ?

אם אין, אז חיישן הטמפרטורה מדווח למחשב להזרים יותר דלק ?

שמוליק

בדיוק.

בהזרקת דלק אין פרפר שסוגר מעבר אויר וגורם ליניקה מוגברת של דלק ובכך מעשיר את התערובת...

בחלק מהמכוניות יש "מנוף" מכאני שפותח מעט את פרפר המצערת (כאילו לחצת מעט על הגז) וגורם לכניסה של אויר (ההפך מצ'וק).

כל זה מתואם מראש עם המחשב {הוא יודע שאם הטמפרטורה נמוכה + יש שידור מהחיישן מצב מצערת שהמצערת מעט פתוחה ב "סרק" + זרימת אויר גבוה יותר (חיישן זרימת אויר) הוא פשוט מזרים יותר דלק}.

בסופו של דבר הוא "מתאזן" כאשר המצערת חוזרת למצב רגיל, המנוע מתחמם ויש תשדורת תקינה מהחיישן למדה (מה שנקרא CLOSED LOOP - המערכת עובדת במעגל סגור בהתאם לתשדורת מכל החיישנים).

כמובן שמבקביל לכל זה, המנוע צעדים מסייע למחשב לאזן את הסלד לפי הצורך ולכן הוא גם חשוד.

מאידך, כבר נתקלתי במקרים עם רכבי בעלי קרבורטור בהם כבה המנוע בזמן הכנסה ל "D" כתוצאה מחוטי הצתה שתם זמנם. ייתכן וישנה אותה השפעה על רכבים מוזרקים (ויכול להיות שלא, לא בדקתי את זה על רכבים מוזרקים)

אה ! נזכרתי בתופעה נפוצה דווקא במאזדות:

בחלק מהמכוניות (בדיוק כמו שלך ! דגם F) נתקלתי בתעלת יניקת אויר (גומי אקורדיון) שהתחילה לפתח סדקים וגרמה לבעיות.

איך היא גרמה לבעיות ? כתוצאה מחדירה של אויר דרך סדק לתעלת היניקה א-ח-ר-י החיישן זרימת אויר, לא היתה מתקבלת קריאה נכונה והמנוע לא היה מגיב כראוי.

בתור התחלה, תעשה בדיקת ויזאולית בעצמך ותבדוק שהכל נראה "תקין" - ואם אתה לא מצליח להתמודד עם הבעיה, סע למוסך מאזדה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המ....

לפי דעתי צינור תעלת האוויר תקין. אני דואג לבדוק ולסכך מידי פעם.

לחבר שלי הייתה בעיה (לאנטיס 323 שנת 97) דומה למה שהזכרת. היה רשע יניקה מעט חשוד, ואכן גילינו שהיה סדק אחרי חיישן זרימת האוויר בחיבור לסעפת היניקה.

אני אלך יותר בכיוון של חיישן הטמפרטורה וחוטי ההצתה כי אני לא מזהה רעש חשוד של יניקה.

יש אפשרות לבדוק עם רב מודד את החיישן ? היכן הוא ממוקם ? האם עצם העובדה שמידי פעם נסעתי בלי פילטר אוויר (כדי להנות מרעש הבאסי שהמנוע מפיק) למרחקים קצרים שיבש לי מעט את המחשב ?

שמוליק

פורסם

גם היום בבוקר סל"ד הסרק בהתנעה הראשונית היה נמוך מהרגיל.

אני אמשיך לעדכן במהלך השבוע לגבי התקלה.

שמוליק

פורסם

קבלו עוד יפנית עם אותה הבעיה

אלמרה שנת 98

כאשר מניעים בבוקר, הסלד נשאר על ה1200 אולי לשניה או 2 ואז נופל לכיוון ה800...

Scooby WRX

פורסם

בעיה דומה שהיתה לי בגולף עד לפני כחודשיים.

כשהייתי מניע את הרכב בבוקר קר הוא היה מניע בנגיעה אבל הסל"ד היה במצב רגיל (בערך 900) ולא היה עולה מעבר לזה והרכב היה נכבה אם לא הייתי נותן מעט גז.

הבעיה קרתה לי בתקופה שהייתי נוהג למלא דלק רק אחרי שהמנורה היתה דולקת והייתי ממשיך לנסוע על הרזרבי עד לתחנה שלי,

הבעיה נפתרה מיידית אחרי שהתחלתי לתדלק בזמן ולא נסעתי על הרזרבי.

לא יודע לי האם הבעיה אצלך זהה אבל סתם לידע כללי.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

מוזר.

המצב חזר לנורמל. יותר דלק בהתנעה כאשר המנוע קר ופחות כשהוא חם.

לא רק שהיא אמינה, היא גם מתקנת את עצמה :wink: .

בכל זאת אני הולך למוסך ביום שישי כדי לבדוק.

שמוליק

• תוכן חדש...