Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה מכיוון שאני עדיין לא שלם עם עצמי לגבי מספר רכיבים למערכת אני מעלה פה את השאלה לפני שאני הולך לקנות אותם.

התקציב למערכת הוא 3K. חילקתי את זה כך:

ר"ד-1K קומפוננט-500 שקל מגבר-1K סאב-500 שקל

HU

hutg9.jpg

קומפוננט קדמי 6.5

יש לי התלבטות בין הJBL למורל. את שניהם אין לי אפשרות לשמוע.

88197048he1.jpg

מגבר

לגבי מגבר יש לי התלבטות בין 2 הדגמים של הMac Audio

69070890kw2.jpg

סאב

יש לי התלבטות בין שניהם

44763972xp8.jpg

רציתי לדעת מה דעתכם על החלקים? ואיזה מבינהם הייתם לוקחים?

תודה מראש

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

ואם אתה שואל אותי אני הייתי מחכה קצת ולא קונה מערכת שלמה ב3000שקל כי אתה תגמור עם מערכת בינונית מאוד לדעתי עדיף לך להביא רכיב רכיב.

אל תישכח שאתה צריך גם התקנה +חיווט שזה עוד מינימום 500שקלים.:idea:

אני הייתי חושב בכיוון קומפוננט רדיו דיסק ומגבר וסאב הייתי קונה בסוף גם בגלל שהייתי חוסך וגם בגלל אופצית שמיעת רכיב ולא לקנות על בליינד.

פורסם

נכון לא כלום אבל רובם באים אחרי למיפגשים ואחרי זה עושים לעצמם "אופס פישלתי פה" ואז קונים ומשתדרגים ואם אנחנו נישאל כמה אנשים עשו את בפורום אודיו אנחנו נגיע קרוב ל90 אחוז.

אני תמיד בעד לבנות מערכת בלי טעויות ולנצל את כול הפוטנציאל מהתקציב העומד לרשותך גם אם הוא מצריך הוספה כספית שהרי בסופו של דבר תשתלם לקונה.

פורסם

מסכים וחולק.

מצד אחד אני מסכים 100% שהכי משתלם לקנות הכל מכה ראשונה ולא לשדרג.

זה הכי זול, הכי כדאי, הכי כלכלי והכי הכי.

מצד שני 3000 ש"ח זה WAY OVER ממה שאדם ממוצע מוציא על מע' לרכב.

ויש אנשים שגם אם יש להם את הכסף לא ממש מעוניינים להשקיע יותר.

יש לי חבר שהתקין לפני פחות מחודש מע' ברכב שכללה רכיבים בסכום הזה פחות או יותר.

והסכום הזה לא מזיז לו בכלל, פשוט, הוא יכול לישון בשקט בלילה שהוא יודע שבמקרה הכי גרוע אחרי פריצה ילכו להם 2500 ש"ח (שגם בד"כ אם פורצים לא גונבים הכל, הפאנל בבית, הרמקולים בתוך הדלת לא ניתן לראות, אז מקסימום סאב ומגבר אולי), ואם לעומת זאת הוא היה מושקע ב-15000 ש"ח, שיש לו מאיפה לשים הוא היה ישן עם עין אחת פתוחה, ואין לו כוונה לעשות דבר כזה.

לפותח השרשור, אם ישבת עם עצמך ואמרת: "די 3000 ש"ח הם די והותר ואני לא מתכוון להשקיע עוד" אז תבחר לך אחד מהסטים (אני דווקא הייתי הולך על JBL+רוקפורד).

אם אתה בראש פתוח, ורוצה באמת לעשות את זה כמו שצריך, לך תשמע ותחליט.

פורסם

אני בהחלט מסכים עם שני המקרים:

א. שמי שמחליט שהוא רוצה מערכת סאונד ברכב כדי וצריך להבין שזה כרוך בכך שמערכת ברמה עולה לפחות 6-15K

ולכן הוא לא יצפה לשמוע איכות ב 3K. אלה מערכת יותר טובה מ 4 רמקולים ו HU.

ב. אכן לא כל מי ששם HU ורמקולים מחפש SQ, חלקם מחפשים לשמוע "יפה" (נחמד + - במושגים שלנו) ולהם זה מפסיק,

הם מחפשים שהם יגבירו לעוצמה שגבוהה מ HU ושעדיין ישמעו יפה (ללא עיווטים מיוחדים)

לדעתי ב. זה לא המיקרה פה ולכן אני חושב ששווה לקחת החלטה שכל רכיב שניכנס ל setup שלך ברכב צריך להיות רכיב שנשמע איכותי, שגוון הצליל הכי קרוב למה שאתה מחפש מהסאונד ברכב.

אי לכך ובהתאם לזאת הייתי ממליץ לך להתחיל ב HU 6050 אחלה מכשיר שבהחלט שווה את הכסף.

וזוג קומפוננט ברמה גבוהה כגון הרץ היי אנרג'י / מורל DOTECH OVATION וכו'....

ואם נשאר כסף אז מגבר ובשלב מאוחר יותר משקיע בסאב .

כי כל מה תששים ברכב והוא בגדר פשרה יוחלף ויעלה יותר כסף מאשר קניה בשלבים.

זו דעתי בכל אופן.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
נכון לא כלום אבל רובם באים אחרי למיפגשים ואחרי זה עושים לעצמם "אופס פישלתי פה" ואז קונים ומשתדרגים ואם אנחנו נישאל כמה אנשים עשו את בפורום אודיו אנחנו נגיע קרוב ל90 אחוז.

אני תמיד בעד לבנות מערכת בלי טעויות ולנצל את כול הפוטנציאל מהתקציב העומד לרשותך גם אם הוא מצריך הוספה כספית שהרי בסופו של דבר תשתלם לקונה.

+1

אני מציע לך יום שבת להגיע למפגש ולשמוע כמה סוגי מערכות

וככה לגבש החלטה ואז לרכוש את המערכת

פורסם

בעיקרון אדי מה שאתה אומר זה נכון

גם אני כיום מצטער שרכשתי פעם חלקים בנווניים

אבל שרוצים מערכת ראשונה קצת קשה להגיד לבן אדם ...תקנה את זה ואחרי חודש את זה ועוד חודש את זה

פורסם

כמובן חברים ..אני הרי מדבר מניסיון אישי מר בדברים האלה.

לדוגמא אני נסעתי עם סאב של פיוניר ואז סאב של לנזר ואז סאב של לטנייג אודיו עד שהבנתי שכול פעם שאני עולה טיפלה אני מפסיד כסף אז חסכתי וחסכתי(הייתי אז חייל) נסעתי קרוב לשנה וחצי עם אותו סאב וקניתי IDMAX בלי פשרות והחלפות יותר פעם אחת וזהו.

כנ"ל גם לגבי הרדיו דיסק נסעתי עם פיוניר ואז אלפיין 9830 ואז אמרתי חלאס ושידרגתי ל9855 ושאותו אני בחיים לא יחליף אלה אם כן הוא ישרף לי טפו טפו טפו.

פורסם

יש צדק בדברים שחלקכם אומרים - שהוא ירצה לשדרג. זה לא בטוח, זה לא ידוע, אבל הסיכוי קיים. אבל! אני הייתי מציע לו בתקציב הזה ללכת על ה-P2 (סאב) הפולס (הקומפוננט) ומגבר 4 ערוצים נורמלי (JBL, רוקפורד), והוא יהיה מסופק מעל ומעבר למערכת ראשונה. ככה לי היה. אלו רכיבים טובים+ למערכת ראשונה וגם לשמיעה דיי טובה לתקציב הזה.

עריכה: גם הרדיו דיסק - הייתי מסתפק אפילו בסדרות 3\4\5 של פיוניר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שמחתי לשמוע את דעתכם, כמובן שאשתדרג בהמשך אך איני צופה שידרוג רציני בזמן הקרוב.

שמעתי מערכות במפגש ורק אז התחלתי להבין מדוע אנשים מוציאים סכומים כל כך גבוהים על מערכות.

את הסאב אקנה בהמשך,ולגבי השאר אקבל החלטה.

ובאותה הזדמנות אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי.:-D

הראל

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

• תוכן חדש...