Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול, רציתי לבדוק אם המנוע מוציא עשן לבן מהאגזוז, וכשלחצתי על הגז ל 6Kסל"ד ועזבתי ושוב לחצתי ככה מספר פעמים התחיל לצאת עשן לבן וחשכו עיניי.

שהעשן הלבן יוצא אז יחד יוצא גם מים מהאגזוז, הרכב לא מאבד נוזל קירור אפילו לא טיפה אחת אף פעם לא חסר נוזל קירור.

הצריכת שמן היא פחות מ ליטר ל 1000 ק"מ. הולך משהו כמו חצי ליטר.

כיצד ניתן לדעת מהיכן הבעיה?

חשבתי אולי זה גומיות שסטומים, אז כשהתייעצתי על אבא שלי בטלפון לדעתו זה לא מהגומיות אלא מטבעות הבוכנה.

כהצעתי שניבדוק קומפרסיה בשביל לדעת מאיפה חודר שמן לכאורה, הוא השיב ואמר שאם הרינגים שחוקים וחודר שמן לתא השריפה אז השמן אוטם את הרינגים של הדחיסה ומעלה את הקומפסיה, ז"א שהבדיקה הזו ממש לא תראה כלום כי הקומפרסיה תיראה תקינה.

מה לדעתכם הגורם לעשן? יש סיכוי שזה אדים סיגלל המזגן רוויר ככה הרבה?

אבא שלי הציע שניפתח ביחד את המנוע ונבדוק(הוא מכונאי מוסמך) ונחליף גומיות שסטומים ורינגים.

אם מחליפים רינגים צריך לעשות האונינג, חייב? (שכחתי לשאול אותו).

אני בטוח שאם אני אפנה למוסך ישר יגידו לי להחליף מנוע כי כבר לא כדאי לשפץ..

פורסם

היה לי כזה אוטו, והיו בעיות בגומיות שסתומים, זה התבטא בעשן בהיר כבד לשניות בבוקר.

במשיכות הלוכים, לא היה כלום.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חשבתי אולי זה גומיות שסטומים, אז כשהתייעצתי על אבא שלי בטלפון לדעתו זה לא מהגומיות אלא מטבעות הבוכנה.

..

בוקר טוב, אבא שלך צודק ב 100%.

אין טעם בלבצע בדיקת קומפרסיה כי הערך שיתקבל לא יהיה אמין מכיוון שהשמן שעולה לתא השריפה באמת גורם לאטימה של הטבעות, הבדיקה שאתה צריך לבצע היא בדיקת לחץ- משמע, לחבר שעון מיוחד לחור המצת שמכניס לחץ לתוך הצילינדר, ואז לראות כמה זמן לוקח לצילינדר לאבד את הלחץ (מן הסתם אצלך הוא יאבד את הלחץ מהר מה שמעיד על טבעות בוכנה שחוקות).

בזמן הבדיקה אתה גם תוכל להרים מעט את מדיד השמן ולהרגיש את הלחץ שבורח.

במידה והבעיה היא מגומיות השסתומים, תניע את הרכב ותן לו לעבוד בלי ללחוץ על דוושת הגז. במידה ולאחר פרק זמן קצר (דקה ומעלה) הרכב מעשן- הרי לך גומיות שסתומים פסולות.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

בזמן עמידה לא יוצא בכלל עשן גם אם הוא יהיה על סרק המון זמן לא יצא עשן.

רק בסל"ד ממש גבוה 5.5-6.5K יוצא עשן. בשום סל"ד אחר לא יוצא.

כדאי לפתוח מנוע ולהחליף רינגים וגומיות שסטומים?

צריך לעשות האונינג?

פורסם

היה בפורום כבר שרשור כזה לא זוכר באיזה רכב.

בעיקרון רכב שמתאמץ ועובד בתנאים קשים כאלו של נסיעה בעליות /סל"ד גבוה כל הזמן הגיוני ובמיוחד אם הרכב אינו חדש שתהיה צריכת שמן מסויימת.

אין לי מושג איך אתה מגיע לסל"ד הזה,אצלי בעלייה באפלאוז שנחשב עגלה לעומת מאזדה אני מגיע בעלייה לגג 4500 סל"ד.

לדעתי, אין כאן שום תקלה, לא כדאי לפתוח שום דבר ולא להחליף שום דבר,חבל על הזמן,העבודה והכסף שתשקיע וגם אם אביך מכונאי ודאי שאת עלות החלקים תשלם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בנסיעה אני לא עובר את 3Kסל"ד גם בעליות של ים המלח.

רק לבדיקה הגעתי לסל"ד כזה.

יש עשן ואני חושב שזה מעיד על משהו לא תקין, אני חושב לפתוח מנוע יחד עם אבי ולהחליף את החלקים, רינגים,גומיות שסטומים,אטם ראש,מיסבי טלטל ואולי עוד כמה דברים על הדרך.

אני רוצה להביא את המנוע למצב תקין לחלוטין שלא יהיה עשן.

פורסם

יש לציין שהמנוע הזה עבר 180K שמור מאוד מטופל בדיוק בזמן ואפילו מוקדם יותר מזמן הטיפול.

שמנים איכותיים וחלקים מקוריים בלבד.

מנוע לא עבד בסל"ד גבוה, תמיד עבד בסל"ד נמוך.

ראש מנוע מעולם לא נפתח, המנוע מעולם לא עבר התחממות.

בטיפול האחרון השתמשתי בשמן LM 10W-40 מיכל צהוב חצי סנטטי.

פילטר שמן מקורי.

לא מזמן לפני כ 4-5K ק"מ החלפתי פלאגים, ו3 פלאגים היו ניראים במצב טוב מאוד, בפלאג אחד היה ממש טיפת שמן על ההברגה.

שווה לשפץ?

ושוב השאלה החשובה שלא קיבלתי תשובה משום מה, האם צריך לעשות האונינג בעת החלפת הרינגים?

תודה

פורסם

אז כן , לכל מנוע בסל"ד גבוהה יש קצת צריכת שמן ( כבר דנו בכך, בדיון הקודם )

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203669

אם צריכת השמן , כחצי ליטר לכל 1000 ק"מ , לא מפריעה לך , עזוב את זה .

אין דבר מושלם , מחר תהיה בעיה קטנה נוספת , במכלול אחר :idea:

אם זה מפריע , בצע את הבדיקות שהמליצו של לחץ הפוך , אם הבעיה לא שם סביר כי הבעיה בגומיות השסתומים .

כאשר מחליפים טבעות בוכנה , בודקים אם יש מדרגה ומלטשים בהתאם .

אם ההבדל קל מבצעים ליטוש קל כדי לעזור לטבעות לשבת נכון ,ולגרוף את השמן .

מצורף קישור למאמר אשר כתב חבר הפורום KD2 , בחור צעיר ומוכשר .

http://www.pancher.co.il/read/article-37-12.html

לפני כל פעולה , בדוק את מצב אזור גל הזיזים , האם יש סימני שמן שרוף ומשקעים .

במאזדה 323 1.8 היתה לנו בעיה דומה, ומשקעי שמן + רעש שסתומים .

פלאשינג , החלפת שמן + תוסף LM , פתרו את הבעיה חלקית , צריכת השמן ירדה , והרעש נחלש מאוד .

( לקחנו הימור קל , וזה הצליח , לידיעתך - חשוב היטב , ובדוק לפני כן היכן הבעיה )

ואולי עזוב את זה , כל עוד אין בעיה רצינית .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...