Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מנוע בקפרי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי טוב בשביל הרכב ובשבילך שיפוץ מלא, סכם עם בני על פירוק מלא של המנוע ובנייה מחדש, נצל את המומנט שהמנוע החוץ ושפץ פרונט, הגה, ועשה פחחות פנימית לתוך מקום המנוע בדוק קלאץ ומיסב לחץ והחלף במידת הצורך, מנוע בריא עם גיר כמו שלך יעשה טוב לאוטו ולך ותגלה שהיכולות של האוטו לא רעות בכלל - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אם בכל זאת חשקה נפשך בהחלפת מנוע יש לי מישהוא שמוכר מנועים וגירים של סיירה שאני יכול להמליץ עליו,

המחירים נעים בסביבות 1500 ש"ח למנוע, הבנתי שהוא גם מייבא ולכן אולי אפשר לשאול אותו על מנוע כמו שלך מפרוק.

המנועים של הסיירה נימצאים כמו זבל בחו"ל ובארץ ולכן אני הייתי מעדיף להחליף מנוע ולא לשפץ, בשיפוץ אתה לא לא יודע לאיזה סכום תגיע, במחיר של מנוע משופץ אתה יכול לקנות כמה מנועים מפרוק.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

שלום וגמר חתימה טובה!

אני לא מבין מה אתה מנסה לעשות . שים לב המנוע המקורי המורכב ברכב כרגע הוא 1600 סמ"ק ונחשב לאחד המנועים האמינים והטובים ביותר של פורד. אתה רוצה במקום המנוע הזה להכניס מנוע מדגם יותר חדש בעל גל-זיזים עליון שהוא פחות אמין ופחות מוצלח. לידעתך שתי המנועים זהים מבחינת הספק כלומר שניהם 1600 סמ"ק ושניהם יחס דחיסה נמוך אז מה הרווחתה?

ניתן להרכיב מנוע בעל גל- זיזים עליון לא שיניתה כלום חוץ מאשר שאתה ניכנס להרפתקאה. כדאי להרכיב מנוע "חדיש יותר"

אתה צריך לשנות הרבה דברים. האגזוז צריך להעביר אותו לצד ימין משמאל. תושבות מנוע לא מתאימות צריך לבנות מתאמים.

צנרת מים לראדיאטור שונה צריך להתאים. כבל גז לא מתאים צריך לשנות , וכול זה בשביל מה בשביל כלום אחד גדול.

ובנוסף מישרד הרשוי לא יאשר לך אז מה שנישאר בנוסף לכול זה גם לרמות ולזייף.אם היתה ניכנס לשיפורים גדולים ניחא

אבל לעשות כזה סלט בשביל כלום?

לדעתי שפץ את המנוע המקורי ואותו אתה יכול לשפר אם אתה רוצה למשל בימקום הקרבורטור המאפן שיש לא ניתן להתאים קרבורטור כפול שיעלה את הביצועים .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
הסיבה שאני שואל על שיפוץ/החלפה היא שכשהאוטו היה אצל בני ל הוא אמר שאני אצטרך בקרוב לשפץ את המנוע (ועם בני לא מתווכחים.....).

מי זה בני ל'?

הוא מבין בכלל במנועים???:-P

ירון מאיר

פורסם
שלום וגמר חתימה טובה!

אני לא מבין מה אתה מנסה לעשות . שים לב המנוע המקורי המורכב ברכב כרגע הוא 1600 סמ"ק ונחשב לאחד המנועים האמינים והטובים ביותר של פורד. אתה רוצה במקום המנוע הזה להכניס מנוע מדגם יותר חדש בעל גל-זיזים עליון שהוא פחות אמין ופחות מוצלח. לידעתך שתי המנועים זהים מבחינת הספק כלומר שניהם 1600 סמ"ק ושניהם יחס דחיסה נמוך אז מה הרווחתה?

ניתן להרכיב מנוע בעל גל- זיזים עליון לא שיניתה כלום חוץ מאשר שאתה ניכנס להרפתקאה. כדאי להרכיב מנוע "חדיש יותר"

אתה צריך לשנות הרבה דברים. האגזוז צריך להעביר אותו לצד ימין משמאל. תושבות מנוע לא מתאימות צריך לבנות מתאמים.

צנרת מים לראדיאטור שונה צריך להתאים. כבל גז לא מתאים צריך לשנות , וכול זה בשביל מה בשביל כלום אחד גדול.

ובנוסף מישרד הרשוי לא יאשר לך אז מה שנישאר בנוסף לכול זה גם לרמות ולזייף.אם היתה ניכנס לשיפורים גדולים ניחא

אבל לעשות כזה סלט בשביל כלום?

לדעתי שפץ את המנוע המקורי ואותו אתה יכול לשפר אם אתה רוצה למשל בימקום הקרבורטור המאפן שיש לא ניתן להתאים קרבורטור כפול שיעלה את הביצועים .

בברכה בני ל.

חיכיתי לך איש יפה אמרת, ספר גם קצת על קרבורטור מוגדל מערכת אגזוז פתוחה (פריי פלאוו) ליטוש הראש (של המכונאי)

וזהו...רן

פורסם

יש לי ספר אוטו דטה

שמופעיות בו קאפרים עם מנוע V 4 או 6 אני לא זוכר

ששם בטח יש יותר משחק

עכשיו אם זה מקורי אין שום סיבה שלא יאשרו לך את זה

הרבה בירוקרטיה אבל אפשרי

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

דודי העניין זה לא אם ניתן לעשות או לא, אפשר! הכל אפשר, אפשר להביא את הרכב הזה לנתונים מפלצתיים שיגרמו לחובבי הדראג סטאר להחוויר. השאלה היא ההשקעה מול התמורה, רכב שתוכנן עמוק בתוך שנות השישים יתקשה לעמוד בקצב וביכולת של רכב מודרני אלה אם אתה מחבר חלקים מודרנים על קליפה ריקה בדמות קפרי..

לקפרי יש את היחוד שלה בתור רכב אספנות, וגם באירופה נהוג לשפץ אותה ברמה של סטייג' 1 זאת אומרת שיפורים בסיסים בלבד שלא מצרכים שינויים מרחיקי לכת רק משפרים את הקיים, לעניות דעתי היכולות המכאניות ומוטוריות של בעל הקפרי הנ"ל מתאימות לשידרוג הזה, לא הרכב עושה את ההבדל אלה הנהג, שים עצמך ברכב של מיקי שומכאר, תוכל להגיע לאותן תוצאות שלו?

הבחור נקלע למצוקה בעקבות הצורך הברור בשיפוץ מנוע יסודי, והוא מנסה "על הדרך" להרוויח עוד כמה וכמה סוסים, האם זה יעשה לו או לרכב טוב? לדעתי לא, ובני היטייב להסביר זאת מנקודת מבטו של מכונאי, אני הגעתי ממושב הנהג. יש להתאים את יכולות הרכב ליכולות הנהג רק שיש איזון בניהם התוצאות מתחילות לדבר, נהג טוב ברכב נחות ישיג תוצאות טובות אבל לא מצויינות נהג נחות ברכב טוב יהיה איטי יותר או יתרסק!-רן

פורסם

שלום.

ברמת העקרון הבסיסי ניתן להרכיב קרבורטור כפול [דו לועי] העובדים במקביל האמת מעלה את צריכת הדלק בצורה משמעותית אבל משפר את ביצועי הרכב בה +- 25% אגב מישהוא ציין מנוע 4 V למה אתה ממליץ על המנוע הכי מחורבן שאיפעם פורד יצר?

אין לא מספיק צרות? כמו כן ניתן להרכיב מערכת פליטה משופרת וזה גם נותן לא מעט אבל אם אתה רוצה לך לטוב ביותר והרכב מנוע כמו בתמונות המצורפות בשינוי קל המנוע הוא פורד לוטוס כאשר גוף המנוע זהה לשלך חיצונית רק יחס דחיסה גבוה בעל ראש אם גל-זיזים כפול אם שסטומים מוגדלים הכול מניוקה 4 קרבורטורים של וובר והרי לך מנוע דלוקס. המנוע הזה מורכב בלוטס אלן ,

ובאנגליה הוא הורכב על מכוניות קורטינה MK 2 ןקורטינות האלו קוראים קורטינה לוטוס. אז אם אתה רוצה ויש לך כסף התקרה זה השמים.

בברכה בני ל.

CIMG0712.JPG

CIMG0719.JPG

CIMG0720.JPG

CIMG0721.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
זה המנוע שיש אצלי.

אתם מכירים אולי בעלי מקצוע שמתעסקים בשיפורים למנועים כאלו?

ומה ההמלצה שלכם, להחליף למנוע אחר או לשפץ את זה?

תודה

אם הרכב בעל שני צבעים אדום ולבן אז בעבר עשיתי לו שיפוץ כללי וגיר 5 מהלכים.

פורסם

בעקבות הכתבה המצויינת של רועי צוקרמן ב-YNET ככה עושים זאת נכון.... בחו"ל - סדנת שיפורים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3606897,00.html

אמנם רכב מודרני אבל עשו בדיוק אותו דבר ל-500 המקורית -רן

פורסם

שאלה לכל מומחי הקפרי לגבי הפנסים.

הקפרי שלי היא שנת 72 MK1, והשאלה היא אם פנסים כפולים של MK2 או MK3 יתאימו או שהגודל והצורה שונים.

תודה

פורסם
שאלה לכל מומחי הקפרי לגבי הפנסים.

הקפרי שלי היא שנת 72 MK1, והשאלה היא אם פנסים כפולים של MK2 או MK3 יתאימו או שהגודל והצורה שונים.

תודה

הפנסים מעט שונים, אבל אני מאמין שניתן להתאים אותם בצורה כל שהיא למרות שאף פעם לא ראיתי מישהוא שעשה את זה אפילו בחו"ל.

אני בדיוק מנסה למצוא באיביי לחבר פורום עם קפרי MK2 את המסגרת של הפנסים, ברגע שאזכה וזה יגיע לארץ אני אדע בוודאות אם הגודל מתאים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הפנסים מעט שונים, אבל אני מאמין שניתן להתאים אותם בצורה כל שהיא למרות שאף פעם לא ראיתי מישהוא שעשה את זה אפילו בחו"ל.

אני בדיוק מנסה למצוא באיביי לחבר פורום עם קפרי MK2 את המסגרת של הפנסים, ברגע שאזכה וזה יגיע לארץ אני אדע בוודאות אם הגודל מתאים.

אם תוכל תעדכן אותי בתוצאות.

תודה

• תוכן חדש...