Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום ושבוע טוב!

בעת עריכת מבחן הרישוי ("טסט" בלעז) הרכב נכשל על אי תקינות בלמים אחוריים. כשהגלגלים והמיסבים פורקו התגלה כי משאבת הבלמים במצד ימין נזלה ככל הנראה (התוף היה שחור מנוזל שרוף) ולכן הבלימה בטסט סומנה כלא תקינה. בוצע ניקוי איזור הנזילה והוחלפו שני משאבות הבלמים (במוסך טענו שזה חינוי כמו החלפת נעליים- בזוגות), כמובן לאחמ"כ הוצאת אוויר מהמערכת ומילוי נוזל בלמים. יש לציין כי נדמה לי שהמיכל מולא ממש עד הפקק.

את הטסט עברתי אמנם בהצלחה לאחר תיקון זה, אך דוושת הבלם נהיתה "נמוכה" יותר, דהיינו לא מגיבה כלל (למעט הדלקת אור הבלימה כמובן) בתחילת לחיצה, ורק לאחר 1/2 מסלול לחיצה מחתילה להגיב ולבלום. יש לציין לפני התיקון התגובה הייתה מיידית בעת נגיעה קלה בדוושה.

לכל מי שיודע פתרונים - תודה מראש!

בברכה,

AVISOFY.

פורסם

אני לא מכיר את הרכב הספציפי, אבל כמו שזה נשמע מהתיאור, אז או שנשאר עוד אוויר במערכת, או שנעלי הבלימה רחוקות מדי מהתוף במצב מנוחה.

ניתן להניח שברכב מהמודל הזה יש כיוון אוטומטי לבלמים, אבל לפעמים צריך לעזור או להאיץ את פעולת המכוון הזה ע"י כיוון ראשוני שלו, לאחר טיפול במערכת הבלמים. יתכן שדבר זה לא נעשה, או לא נעשה נכון, או שהמכוון האוטומטי לא תקין, או לא הורכב נכון. כדאי גם לנסות להבין מה מפעיל את המכוון הזה ברכב שלך. יש רכבים שבהם צריך לנסוע לאחור ולעצור מספר פעמים, ויש רכבים שבהם הפעלת בלם היד מבצעת את הכיוון. בכל משיכת בלם יד קופצת שן אחת או שתיים על המכוון. יתכן שתוכל לחסוך את הנסיעה למוסך ע"י הבנה של המנגנון אצלך, והפעלתו מספר פעמים עד שהכיוון יגיע לרמה הנכונה.

פורסם

מרק10

תודה על הענותך, אך בכל אופן, לענ"ד - אם אין לך משהו באמת מועיל להגיד - עדיף שתידום...

חנן

תודה לך על התגובה העניינית. אני מגריש בהחלט שיפור מסויים, ככל הנראה אגב השימוש השוטף ברכב הכיוון מתבצע. כשהמכונאי שלי ישתחרר ממעצר בית בעיר אחרת - אני אבדוק זאת יותר לעומק. באם אתה או משהו יודעים איך במדוייק מתבצע הכיוון בסוג הרכב שלי אודה לו מאד.

בברכת כתיבה וחתימה טובה לכל הגולשים ולכל עם ישראל,

AVISOFY.

פורסם

אמור להיות לבלמים אצלך כוונון אוטומטי ובהנחה כי לא מתחו את בלם היד חזק מידי תוכל לבצע זירוז לפעולת הכוון עצמאית.

נסה לפמפם בחוזקה על דוושת הבלם כאשר המנוע דולק מספר רב של פעמים, הקפד לשחרר את דוושת הבלם למצב נייח בין לחיצה ללחיצה.

אם יש לך חבר שיכול לעמוד סמוך לאחד הגלגלים האחוריים ולהאזין אולי יהיה נתן לשמוע את מנגנון הראצ'ט של הכוונון פועל, לאחר שלא ניתן יהיה לשמוע את מנגנון עובד או שמהלך הדוושה יתקצר הסתיים הכוונון.

• תוכן חדש...