Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה רגעים לפני EBAY - עצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

נתחיל בזה שאני מודע למנוע החיפוש ולכמות השרשורים של EBAY בפורום, אך לי עדיין אין אחד ! :roll:

את שלושת כללי הברזל הבאים למדתי כבר:

1. לקנות ממוכרים שהם POWER SELLER בלבד ורצוי מאוד גם לא פחות מ-98 אחוז.

2. לקנות רק באמצעות PAYPAL ולא בשום דרך אחרת.

3. לדאוג שהמשלוח יהיה רק AIR MAIL ולא באמצעות ספינה.

לאחר התחבטויות קלות, יש לי כמה תהיות:

1. האם, כאשר אתם מגישים הצעה, אתם קודם כל שולחים למוכר מייל או שמספיק לכם שרשום שהוא שולח WORLDWIDE ואתם ישר קונים, אם המחיר מתאים לכם ?

2. נניח והמוכר הוא POWER SELLER והוא מדורג כ-99 אחוז, אך נכתבו עליו 2 דעות שליליות בחצי שנה האחרונה - האם זה מרתיע אתכם או לא?

3. כאשר אבצע את הקנייה הראשונה שלי, האם יש חשש שכיוון שזו קנייה ראשונה, הסיכוי לעבוד עלי הוא יותר גדול?

אשמח לכל מענה ואם ייתווספו פה עוד עצות, זה גם מאוד יעזור לי.

תודה ויום טוב.

פורסם

1.לקנות רק מPOWER SELLER זה ממש זנות,אם כולם יקנו רק מPOWER SELLER האתר לא יהיה שווה כלום.כל הרעיון הוא שכל אחד יכול למכור ב EBAY.

2.רק PAYAPL אתה לא רוצה שכרטיס האשראי שלך יסתובב בעולם.

3. משלוח תעשה לפי מה שנוח לך,אתה רוצה לשלם יותר אז תשלם על משלוח יקר יותר.

4.תזמין ממי שיש לו אופציה לשלוח לארץ,אם אתה לא מוצא את המוצר מאחד כזה תתחיל לשלוח מיילים.

5.תראה מה הפידבקים השליליים שנתנו,יש לקוחות ממש דפוקים.

6.יש מוכרים שלא מוכרים ללקוחות שאין להם קניות.למוכר יש יותר בעיה למכור ללקוח של פעם ראשונה מאשר לך ליקנות ממוכר של מכירה ראשונה.

אייל

פורסם

הנסיון שלי עם EBAY הוא מועט יחסית לשאר החברים פה, אך בכל זאת אענה:

1) תמיד שולח ה"פ למוכר- גם כדי לדעת שהוא אכן שולח לארץ, כמו שציין, ומהי העלות המדויקת של המשלוח וגם כדי לוודא שאכן יש מישהו 'אנושי' בצד השני. לדעתי, אפשר ללמוד הרבה ממהירות התגובה של המוכר, הסגנון בו כתובה ההודעה וכו'...

2) לא זוכר אם נתקלתי במקרים כאלה- מהתיאור שלך, זה לא היה מרתיע אותי.

3) לא חושב. מה שכן, יש סיכוי שלא יסכימו לעשות איתך עסקים בגלל המחסור בפידבקים\ ניקוד כלשהו (מזכיר קצת את הסיפור על הביצה והתרנגולת).

חוץ מזה, רואים ששיננת את החומר היטב ואת הכללים החשובים אתה מכיר.

דבר אחרון: תנשום, תשתה הרבה מים ותירגע- רמאיות ב-EBAY הן נדירות מאוד.

בהצלחה,

יגאל

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

3) לא חושב. מה שכן, יש סיכוי שלא יסכימו לעשות איתך עסקים בגלל המחסור בפידבקים\ ניקוד כלשהו (מזכיר קצת את הסיפור על הביצה והתרנגולת).

זה עד כדי כך רציני?

תודה רבה לכולם.

אם יש משהו להוסיף, תרגישו חופשי :)

פורסם
ממליץ להריץ חיפוש בגוגל על שם משתמש של המוכר ב EBAY.

יש דברים שפידבקים לא משקפים.

צודק, מכיר מוכר שיש לו 98.6%, אבל ת'רד של 15 עמודים עם ירידות על המוצרים השירות ועליו!

מאוד מסוכן.

משכנתא זה קל

פורסם
היי לכולם,

נתחיל בזה שאני מודע למנוע החיפוש ולכמות השרשורים של EBAY בפורום, אך לי עדיין אין אחד ! :roll:

את שלושת כללי הברזל הבאים למדתי כבר:

1. לקנות ממוכרים שהם POWER SELLER בלבד ורצוי מאוד גם לא פחות מ-98 אחוז. ממש לא חובה

2. לקנות רק באמצעות PAYPAL ולא בשום דרך אחרת. כמובן

3. לדאוג שהמשלוח יהיה רק AIR MAIL ולא באמצעות ספינה. לא חובה

לאחר התחבטויות קלות, יש לי כמה תהיות:

1. האם, כאשר אתם מגישים הצעה, אתם קודם כל שולחים למוכר מייל או שמספיק לכם שרשום שהוא שולח WORLDWIDE ואתם ישר קונים, אם המחיר מתאים לכם ? אם הוא שולח לכל העולם והמחיר משלוח מתאים, אני מגיש הצעה/קונה במקום. לפעמים רשום שהמוכרשולח לכל העולם אבל מבקש לפנות אליו קודם בשביל עלות משלוח.

2. נניח והמוכר הוא POWER SELLER והוא מדורג כ-99 אחוז, אך נכתבו עליו 2 דעות שליליות בחצי שנה האחרונה - האם זה מרתיע אתכם או לא? לא ממש. אני מסתכל על כמות הפידבקים השלילים לעומת כמות החיוביים. נניח אם מוכר בחודש האחרון קיבל 300 חיוביים ו 10 שליליים זה בסדר מבחינתי.

3. כאשר אבצע את הקנייה הראשונה שלי, האם יש חשש שכיוון שזו קנייה ראשונה, הסיכוי לעבוד עלי הוא יותר גדול? לא ממש. מבחינת המוכר אתה שילמת. זאת אומרת שהוא כבר הרוויח. אם זה מוכר נורמאלי (לפי בדיקה של פידבק וכו') הוא ישלח לך את המוצר. מבחינתם ברגע שהם מקבלים את הכסף, הם שולחים.

אשמח לכל מענה ואם ייתווספו פה עוד עצות, זה גם מאוד יעזור לי.

תודה ויום טוב.

עוד כמה דברים:

לא כולם מושלמים, וכן, תקלות קורות. אבל מוכר טוב ידאג לשמור על הלקוחות שלו מרוצים. בכל המוצרים שקניתי עד היום קיבלתי מכתב מהמוכר שהוא מבקש שאם קורה משהו, ליצור עימו קשר לפני שמשאירים פידבק על מנת שהוא יוכל לעזור. אנשים עובדים שם קשה בשביל הפידבק, זה הרי הדרך שלהם להראות לך שהם לא רמאים.

היו לי כמה מוצרים שלא הגיעו לאחר זמן סביר. בין אם בסופו של דבר קיבלתי החזר כספי, ובין אם מוצר נוסף, השארתי פידבק חיובי. מבחינתי קיבלתי שירות טוב.

שיקול דעת בסיסי ימנע את רוב אם לא את כל התקלות. אם משהו נראה לך חשוד, אל תקנה.

!AWDSOME

פורסם

אני עשיתי מעל 200 עסקאות בeBay עד כה הנה, הטיפים שלי שלמתי בדרך הקשה.

1. עדיף תמיד לקנות מהכרטיס אשראי ולא מהבלאנס בפייפאל כי אם מוכר גם שיש לו פיידבאק חיובי לוקח ממכם את הכסף וסוגר את החשבון (עקיצה) פייפאל רב הסיכויים לא יצליחו להחזיר לכם את הכסף אם אתם קונים מהכרטיס אשראי אפשר לפנות לבנק שלכם והם יבטלו את העסקה.

2. לקרוא את כל הפיידבאקים הרעים שיש לאותו מוכר כדי לדעת ממה להמנע, לפעמים מוכר הוא מוכר טוב אבל קורה שהרבה פעמים מאותו מוצר מגיע פגום לאנשים מכל מיני סיבות והמוכר מתחמק מהאחריות עליו.

3. לשאול את המוכר את כל השאלות הרלוונטיות לפני קנייה, אם הוא נותן Tracking Number או כל דבר אחר שאתם לא יודעים לפני שאתם קונים - במקום לצפות לטוב תשאלו את המוכר.

S2000

פורסם

עוד כמה טיפים:

1) לאחרונה נוכחתי לגלות שיש המון המון זיופים באיביי, גם של משקפיים (רייבאן למשל) ואפילו מוצרי חשמל ( זיופים של אוזניות של סוני ושל סנהייזר וכד').

אז אל תתפתה למחיר שהוא זול מדי, אפילו אם התמונה\התיאור\הפידבקים נראים טוב ואותנטי.

2) תמיד לפני קנייה של מוצר תשווה מחירים. אמנם נדיר אבל יש מוצרים מסויימים שלא משתלם להזמין מאיביי ואפשר למצוא אותם בארץ במחיר סביר.

ובהמשך ל-1, תמיד תבדוק שהמחיר של המוצר שאתה רוצה לקנות הוא סביר. תחפש למשל קודם באתרי השוואת מחירים של ארה"ב או משהו (או אמאזון) ואז תראה אם יש דמיון ביניהם לבין המחיר של המוצר באיביי.

לסיכום, כבר קניתי איזה 10 פעמים באיביי, זה כיף, זה זול וזה ממכר אז תיזהר :wink:

קנייה מהנה :-D

פורסם

מצטרף/מחזק את יגאל - גם אם כתוב WORLDWIDE,

תשלח ה"פ למוכר כדי לוודא שהוא שולח לישראל. זה אמצעי ביטחון

פשוט, שדורש בדיוק 15 שניות להקליד, וחוסך המון כאב ראש בהמשך.

באופן מפתיע, אני קניתי בעיקר מאנשים פשוטים/פרטיים,

ואין לי אף קנייה מ-POWERSELLER, אבל לכולם היה 100 או 99.5 אחוז.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבר'ה, שאלה חשובה :

אחרי ההרשמה ל- paypal ו- ebay, מה עושים?

האם אני פשוט מגיש הצעה לקונה או שאני אמור להעביר קודם כסף ל- paypal ?

תודה מראש :oops:.

פורסם

קודם אתה מגיש הצעה לקונה.

PAYPAL זה רק אמצעי תשלום לאחר שזכית במוצר או קנית אותו. בהקבלה לעולם שמוכר לך: אתה קודם כל בוחר את המוצר בחנות (e-Bay), מסכם על מחיר עם המוכר ועל מחיר משלוח, לאחר מכן לוחץ על BUY IT NOW, או MAKE ON OFFER, ולאחר מכן במקרה של BUY IT NOW, אתה תופנה מהאתר של e-Bay לאתר של פייפאל ושם תשלם על העסקה דרך פייפאל _שזה בהקבלה לעולם המוכר לך: גיהוץ הכרטיס בקופה של החנות). במקרה של מכרז, תצטרך לחכות לסוף המכרז ושם כבר תראה האם זכית או לא, במידה וזכית, תופנה לאתר של פייפאל (או שתכנס לאתר בצורה עצמאית) ותצטרך לשלם על המוצר.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...