Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם..

אז ככה כל כמה זמן המאזדה לנטיס שלנו מחליטה לעשות קטים בטורים נמוכים(בעיקר בהאטות, צמתיפ, פניות וכו').

כל כמה זמן זה כל 10K בערך והקאט זה נגיד פעממים שלש בטנק דלק.

לאחר טיפול זה מסתדר והינו בטוחים שמודבר בפילטר דק עד שבטיפול האחרון זה לא הוחלף והבעיה עברה, היא חזרה שוב והציעו לנו במוסך לעשות ניקו סעפת(?!), בגלל שאמרו לנו שזה לוקח הרבה זמן ננתנו לנו טיפול שמני ששמו לנו איזה חומר לא יודע סדיוק איפה וזה פתר את הבעיה.

כרגע שוב הבעיה חזרה, וקצת ביותר גדול.. כמעט כל צומת האוטו עושה קאט, לפני הקט מגיע רעידה קטנה ואם לא לוחצים ישר על הגז המנוע כבה.

המנוע בסביבות ה260K.

עכשיו רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לבעיה הזאת?

האם הפתרון של ניקוי הסעפת יעזור באמת לתמיד? כי לפי זכרוני זה הוצעה בסביבוהת ה700שח שאם זה לא יפתור את הבעיה לגמרי אני לא מוצא סיבה השקיע מנוע הזה כי הוא בכל מיקרה יוחלף בעתיד כי הוא מעשן ובמצב דיי רע..

תודה מראש

מתן.

פורסם

ניקוי יסודי למצערת יכול לפתור את הבעיה עלות ניקוי יסודי במוסך לא מורשה כ300ש"ח, ניקוי עצמי בבית שזה פשוט מאוד יעלה 20ש"ח(עלות ספרי קרבורטור) ובתנאי שיש לך ידע טכני ו/או ניסיון.

יש לבדוק את תקינות של שסטום IAC (מנוע צעדים), ובנסוף לנקות את חיישן MAF עם ספרי קרבורטור.

פורסם

אוקי הינו במוסך והבעיה היתה כזאת, מי שזוכר המנוע שלי מעשן בצורה מטורפת בהנעות לאחר כמה דברים שהעלתי האנשים כאן טענו שיש לו בוצה שחורה או משו כזה ושהמנוע במצב רע.

בעקבות זה שהשמן נכנס בבוכנות הוא מגיע לפלאגים ואין לי כח לצלם את זה אבל כל החלק של הפלאג שנצא בתו המנוע שחור משמן שרוף.

עכשיו במוסך הומלץ לעשות אוברול לרכב בעלות של כ4800 שקל!

המחיר ניראלי דיי גבווה בהיתיחסות לזה שאמרו לי כאן בנושא השל העשן שיש סיכוי גבוהה שהמנוע לא יחזיק הרבה גם אחרי האוברול.

והשאלה שלי היא כזאת, מה עדיף? מנוע מיבוא? אוברול?

ואיך זה הולך הקטע של מנוע מיבוא? איך אני יכול להיות בטוח שמדובר המנוע תקין ולא אחד במצב רע? והאם שי מקום ממולץ שדרכו כדאי לארגן מנוע והרכבה במחיר סביר ובעבודה אמינה?

תודה מראש, מתן.

פורסם

ההודעה שלך מבולבלת ואי אפשר להבין מה אמרו חלק מחברי הפורום (שאולי טועים) ומה אמר המוסך.

אם יש לך פיח בתא בשריפה ניתן לפרק ראש מנוע לשלוח לחרט לניקיון יסודי של כל הבוצה ועל הדרך:לעשות ראש מנוע:חריטה מילוי ויישור +החלפת גומיות שסתומים).

בקשר לאובראול הרי שמדובר בשיפוץ מנוע כללי וכיוון שהתהליך יקר מאוד(והרבה מעל מה שכתבת), קשה לי להאמין שבמחיר שציינת תקבל אובראול מלא.

מה שאולי יעשו כן יהיה רינגים +ראש מנוע כלומר יפרקו את ראש המנוע,ישלחו לחריטה,יישור,מילוי ויחליפו טבעות בוכנה וזה יותר חצי אוברול ולא מלא.

לדעתי במנוע עם קילומטרא'ז כזה חבל להשקיע סכום כזה ואולי התהליך יצליח ואולי גם לא.

מה שיותר הגיוני אם אכן אבחנו שהמנוע במצב רע (אם המנוע מעשן כל הזמן עשן לבן תחילה יש לבדוק גומיות שסתומים -אם יבשות זה ההסבר ואז כמובן שאין צורך באובראול ואולי אפילו ניתן להחליף ללא פירוק הראש) והפלאגים רטובים משמן כנראה שרינגים לא יעזרו ומה שכדאי יהיה לשקול להביא מנוע מיבוא /פירוק מקומי או למכור את הרכב בהנחה מסויימת בהתחשב בעובדה שהמנוע אינו תקין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...