Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב עד 20000 ש"ח ובדקתי כמה אופציות.

היום מצאתי דייהו לאנוס שנת 2001 אבל אני לא ממש יודע מה ההבדל בין דגם s לבין דגם se

ראיתי שרשמו פה מזמן בהודעה שלדגם se יש כריות אוויר או משהו כזה אז מה זה אומר שלדגם s אין?

אם מישהו יכול לרשום מה יש בדגם הזה ומה אין בהוא אני אשמח מאוד....

וחוץ מזה אם יש המלצות למכוניות אחרות זה גם יעזור...

אני לא חייב ביצועים מטורפים וגם יכול להסתפק במכונית קצת יותר קומפקטית מהדייהו (לא צריך משפחתית...) אבל אני גם לא רוצה עגלה....

אודה לכם אם תעזרו לי יש לי פגישה עם הבן אדם מחר לגבי הדייהו.....:grin:

פורסם

גם אני בזמנו חיפשתי רכב בתקציב הזה..

קבל את ההחלטה לפי הקריטריונים הבאים:

1. אוטו' או ידני?

2. נפח מנוע.

3. חיסכון בדלק.

4. חיסכון בטיפולים.

5. איפה עיקר הנסיעות בין עירוני או עירוני?

בגדול כמעט כל רכב שתקנה במחיר הזה דורש ישור קו של 3-5 אלף שקל, קח בחשבון!

מה שהבנתי מהרבה חיפושים פה זה מה שמתאים בעיקר לתקציב שלך זה:

1. מאזדה 323 או לאנטיס מודל 95-97.

2. דיהאטסו אפלאוז או שרייד 1300 אולי אפילו 1500.

3. יונדאי אקסנט או לנטרה.

4. סוזוקי בלנו.

5. מיצובישי סופר לאנסר אבל עדיף ידנית.

כלומר יפניות בעיקר, רכב אירופאי לפי מה שהבנתי כמו פג'ו לא משתלם מבחינת אחזקה וטיפולים אבל יש מקרים שהרכב כן טוב ועובד. כל מקרה לגופו סך הכול.

רצוי לא לקנות ממגרשים, ובכל מקרה עדיף עם ספר טיפולים.

בהצלחה!

פורסם

אני רוצה ידני ומנוע לפחות 1300 עם עדיפות ליותר....

הנסיעות בעיקר בעיר (חיפה) וכמובן רצוי שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק ובהוצאות אחרות (כמה שאפשר)...

בכל מקרה תודה לך יונתן...

האמת יש לי שאלה למי שמבין.....

האם פיאט פונטו מומלץ? הבנתי שאין לה הרבה כח סוס האם זה קריטי? למשל בעליות?

פורסם

אה וגם איזה דגם מבין כל הפונטו הכי מומלץ?

וחשוב לי שאנשים פה יבינו אני לא מחפש אוטו לעשות איתו תחרויות אני סך הכול רוצה להגיע ממקום למקום אבל גם שיסחוב בעליות ולא יזחל על חמישים....

אם יש איזשהו אוטו או דגם שלא רשמו פה כבר אני אשמח לשמוע עצות.....

פורסם

תגיד יונתן .ס. , על מה אתה מבסס את הטענות שלך שעדיף יפניות ושצרפתיות עושות בעיות?

לפותח השירשור, המחירון של היפניות גבוה בהרבה משל הצרפתיות מהסיבות הלא נכונות ועקב סטיגמות של אנשים, למזלנו גם לוי יצחק (המאסטר של המחירון) מתמחר אותן בהתאם וככה יוצא שפז'ו 306 שנת 99 תעלה לך מחיר זהה כמו מאזדה 323 שנת 95.

כפי שאתה מבין, אתה יכול להשיג מכוניות מסויימות בשנתונים הר4בה יותר מתקדמים ומחירים זולים רק בגלל שהן לא יפניות.

גם פז'ו\סיטרואן מתומחרות זול וגם פיאט פונטו למשל, ושלושתן יתנו לך תמורה מעולה לכסף.

פורסם

תודה לכם על התגובות אבל אותי לא מעניין תחרות בין יבשות או מדינות מעניין אותי רכב טוב.

אני מבין שיש כאלה שאוהבים יפניות יותר ויש כאלה שמעדיפים אירופאיות.

אני פשוט רוצה רכב סבבה שייסע טוב בלי לצלוע אבל עדיין לא משהו יותר מדי מטורף כי בכל זאת יש לי עד עשרים אלף....

ואני אזכיר שוב שאין לי בעיה עם משהו קומפקטי כל עוד המנוע שלו לא קטן מדי (1200 זה קטן מדי ו 1300 זה גבולי.)

פורסם

פרז הטענות שלי מבוססות לא על ניסיון אישי אלא יותר על התייעצויות לפני רכישה עם מוסכניק חברים ופה בפורום. לא אמרתי שהצרפתיות לא טובות באופן גורף די ברור שאם מתחזקים רכבין כאלה כמו שצריך אז רוב הסיכויים שהכול יהיה תקין. לי אישית עד לפני 4 חודשים היה ניסיון נהיגה רק על אירופאיות, גולף אאודי וגם פג'ו והן היו מאוד טובות אבל שוב הן היו יד ראשונה ועשינו רק טרייד אין איתם (זה היה רכב של ההורים). קניתי דייהאטסו אפלאוז 97 אוטו', השקעתי ישור קו רציני וואלה אני מבסוט חסכונית מאוד בדלק. אני אישית מאחל לו למצוא רכב אירופאי עם החיסכון והאמינות של יפנית.

פורסם

קודם כל תודה יונתן.

דבר שני מה זאת אומרת יישור קו רציני? מה עשית וכמה בערך זה עלה?

כמה זמן יש לך את הדייהטסו? האם אתה ממליץ עליה?

פורסם

יישור קו זהו טיפול ראשוני שאתה מעניק לרכב ישר אחרי הקנייה וכולל בתוכו בעיקר החלפת שמנים\נוזלים (ועוד דברים מתכלים כמו פלאגים, חוטי הצתה), והחלפת\תיקון מערכות עם הבלאי הגבוה ביותר ברכב.

כל זאת כדי להעניק לך שקט נפשי לפרק הזמן הראשון שלך עם הרכב וכדי שיהיה לך מושג איזה שמנים וחלקים אחרים נמצאים בתוך הרכב - בשביל להכיר אותו יותר טוב ולהיות מודע למצבו ואיך לטפל בו בתקלות הבאות שיבואו.

כל רכב שנקנה דורש יישור קו אבל אם הרכב שור ומטופל, יישור הקו יכלול פחות משתנים ויהיה יותר זול.

פורסם

יש לי את הדייהאטסו 4 חודשים. סך הכול רכב טוב. ממוצע ברמת הנוחות והתנהגות הכביש. לי אישית הוא די חסכוני בדלק צורך יותר טוב מ 1:13 בין עירוני, זול בחלקים והם ממילא גם נפוצים. אפשר להשיג רכבים במצב טוב בשנתונים סבירים 96-98 במחירים טובים. רק שצריך לשים לב לנקודות החולשה שלו והמרכזית היא שלא השתמשו במי ברז ברדיאטור אלא רק בנוזל קירור.

פורסם

הבנתי.

סבבה תודה אולי עכשיו אני אחשוב דווקא על הדייהטסו...

אבל איך אני יודע מה ההבדלים בין הדגמים השונים כי יש כל מיני אותיות או שמות שמתווספים לדגמים ואין לי מושג איך להבדיל ביניהם.

מה הנתונים בגדול של האפלאוז בשנים האלה שציינת? האם המנוע מספיק חזק בשביל לנסוע יותר מחמישים בעליות עם מזגן?

אה ואנחנו מדברים על ידני נכון? פשוט לא שמתי לב..

פורסם

אה עכשיו ראיתי שזה אוטומט אז בטח הידני יהיה אפילו יותר חסכוני נכון? (אני מעדיף ידני בעיקר בגלל שאומרים שהוא יותר חסכוני.)

• תוכן חדש...