Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דטונציה והצתה עצמית זה שני דברים שונים.

אין במנוע בנזין פיצוץ - יש שריפה של התערובת, עליה של הטמפרתורה עליה של הלחץ ותנועת בוחנה כתוצאה מכך.

ופיצוץ מבוקר זה כשמוצאים חפץ חשוד :shock:

דווקא יש הבדל.

לבוכנת בנזין יש 4 מהלכים - יניקה => דחיסה => עבודה => פליטה.

במהלך העבודה, הבנזין ניצת, ואז הוא הופך לתערובת של גזים (לאחר השריפה) שדוחפים את הבוכנה חזרה למטה.

עד כאן שיעור בפיזיקה.

פיצוץ מבוקר - פיצוץ בתנאים כלשהם, תנאים מבוקרים. יש מקום מיועד לפיצוץ? כן. יש עוצמה מסויימת? כן. וכן הלאה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זכרוני אינו מטעני משיעורי החבלה שעברתי לפני כ20 שנה (ובהחלט יכול להיות שהוא או המדריכה שהדריכה אותי מטעים אותי) הקו המבדיל בין שריפה של חנ"ה (חומר נפץ הודף, כגון אבק שריפה של רובה או של פגז תותח) ובין שריפ של חנ"מ (חומר נפץ מרסק) נמצא במהירות התקדמות גל הנפץ או שריפה של 8000 מטר בשנייה. מעל לזה זה פיצוץ, מתחת לזה זה שריפה. למיטב ידיעתי התקדמות הלהבה במנוע שריפה פנימית היא הרבה יותר נמוכה מזה, ומדובר בשריפה, ולא בפיצוץ.

פורסם
אם זכרוני אינו מטעני משיעורי החבלה שעברתי לפני כ20 שנה (ובהחלט יכול להיות שהוא או המדריכה שהדריכה אותי מטעים אותי) הקו המבדיל בין שריפה של חנ"ה (חומר נפץ הודף' date=' כגון אבק שריפה של רובה או של פגז תותח) ובין שריפ של חנ"מ (חומר נפץ מרסק) נמצא במהירות התקדמות גל הנפץ או שריפה של 8000 מטר בשנייה. מעל לזה זה פיצוץ, מתחת לזה זה שריפה. למיטב ידיעתי התקדמות הלהבה במנוע שריפה פנימית היא הרבה יותר נמוכה מזה, ומדובר בשריפה, ולא בפיצוץ.[/quote']

אתה צודק.

עכשיו שמתי לב לפירוש המפורש.

כאשר מדובר בשריפה אזי המהירות התקדמות הלהבה הוא סדר גודל של 30-70 ס"מ לשניה, בהחלט מבוקר ומדובר בשריפה ולא פיצוץ.

אולם כאשר ישנה הצתה עצמית - בהחלט מדובר בפיצוץ (יש גם גלי הלם אשר הורסים את דפנות הצילינדר וגורמים לו לסדקים)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הרמן, משהו מוזר לי בנתון שהבאת.

בוכנה במנוע בנזין יכולה בקלות לעבור מהירות של 20 מטרים בשנייה. בהתחשב בזה, אתה עדיין טוען שהלהבה מתקדמת במהירות של רק 0.3-0.7 מטר בשנייה?

בהחלט יתכן שאני טועה, אבל יש לי תחושה שיש לך כאן טעות לפחות בסדר גודל אחד.

פורסם
הרמן, משהו מוזר לי בנתון שהבאת.

בוכנה במנוע בנזין יכולה בקלות לעבור מהירות של 20 מטרים בשנייה. בהתחשב בזה, אתה עדיין טוען שהלהבה מתקדמת במהירות של רק 0.3-0.7 מטר בשנייה?

בהחלט יתכן שאני טועה, אבל יש לי תחושה שיש לך כאן טעות לפחות בסדר גודל אחד.

אתה צודק, החסרתי נתון חשוב. מדובר בSTP (תנאים סטנדרטיים :oops:) [ טמפ' 25 צלסיוס ולחץ 1 אטמ')

זה ברור שיש שינוי עם הסל"ד. ככל שהסל"ד עולה גם הטורבולנציה בצילינדר עולה מה שמשפר את זמני שריפת התערובת.

חנן: צירפתי לך חומר קריאה בנושא: http://speedtalk.com/forum/viewtopic.php?t=3652

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כמות השטויות שנכתבו בשרשור זה פשוט מקוממת.

ההודעות לא נמחקו עקב העובדה שאנשים רציניים הגיבו לדברים פחות רציניים ושמו דברים על דיוקם.

כל מי שאין לו משהו רלוונטי ונכון להגיד מתקבש להמנע מלכתוב אותו. תגובות בלתי מהימנות ימחקו לאלתר.

כמו כן מתבקשים לשמור על הכיוון של השאלה המקורית.

• תוכן חדש...