Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי ברלינגו 2003 עם 142,000 ק"מ שנקנה לפני שנה וחצי מ"לובינסקי טרייד" עם 105,000 ק"מ. בבדיקה שעשיתי לפני הקניה ב"מבדק" פ"ת המנוע יצא תקין למעט "רעש מע' שסתומים ואביזרי מנוע" (גלגלת אביזרים הוחלפה מיד).

יש לציין שמאז הקניה הרכב טופל תמיד בזמן ולא התעוררו כל בעיות עם המנוע. לא היתה כל התחממות או מצוקה אחרת, בין הטיפולים לא היתה כל צריכת שמן ניכרת. התקלה היחידה היתה נזילת שמן מזערית (טיפה ביום) ממכסה השסתומים שתוקנה.

כיום אני מנסה למכור את הרכב, והיום בוצעה בדיקה ב"מבדק" הרצליה. לתדהמתי הרבה המנוע יצא (ציטוט): "חלש-בלאי פנימי גבוה, דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים, מנוע שורף שמן, לחץ עוקה גבוה מבלאי, רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים, סימני מעבר לחץ (גזים) למערכת קירור- ראש מנוע, נזילות שמן, תושבות מנוע פגומות, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, לנקות מערכת קירור, הזרקת דלק לקויה".

יש לציין שאני נוסע בשיא העדינות, מאיץ לאט, לא מושך הילוכים, רוב הנסיעות בין עירוניות שבהן אני לעולם לא עובר את ה- 90 קמ"ש, לעולם לא מעמיס משקל כבד. צריכת הדלק (מודד בכל מילוי) היא 15-16.5 ק"מ לליטר.

מיד לאחר הבדיקה הלכתי למוסך שלי ובעל המוסך הביט בטופס בזלזול ואמר שהכל כסת"ח ושאין סיבה אפילו לחשוב לגעת במנוע. אמר (אם הבנתי נכון), שכל עוד ההתנעה כשהמנוע קר היא קלילה (והיא אכן קלילה מאוד), אפשר לדעת שיש מספיק דחיסה במנוע, ואפשר לסמוך על זה שהוא יוכל להמשיך לתפקד. שתוצאה כזאת היא נורמלית לחלוטין לרכב כזה ושלהתעסק עם המנוע זה "כמו לעשות ניתוח למישהו בריא". הוא אמר שמכוני הבדיקה יעשו הכל כדי לכסות את עצמם מפני תביעות ולא צריך להתרגש מכל תיאור דרמטי שלהם.

שאלתי היא למי להאמין, וכיצד לנהוג בהמשך? כמובן שמי שהזמין את הבדיקה לא קנה את הרכב לאור התוצאה המזעזעת לכאורה.

והאם יכול להיות שבמשך שנה וחצי ו-37,000 ק"מ, עם טיפולים בזמן וללא כל אירועים מיוחדים, מצב המנוע כל כך התדרדר, (לכאורה)?

המון תודה מראש לכל המייעצים!

נ.ב.

מבלי להיות מוסכניק אפשר לזהות כסת"חים רבים בבדיקה, לדוגמא:

בלמים "לא תקינים" עקב חריקות בבלימה- הוחלפו דיסקיות ברקסים לפני 5000 ק"מ ובכל מקרה, נאמר לי בזמנו במוסך המרכזי שזהו מצב נורמלי לרכב זה.

"מצמד מפריד גבוה מבלאי"- המצמד כמעט חדש, הוחלף כשקניתי את הרכב. גם ברכב הקודם, שקניתי עם 40,000 ק"מ כתבו את זה והמשכתי לנסוע על אותו המצמד עוד 100,000 ק"מ.

"חריקות בשילוב הילוכים" -הבוחן אמר שהכוונה לרוורס...נו, באמת, יצא לי לנהוג על מכוניות חדשות לגמרי שהיתה להם חריקה כזאת. אצלי החריקה הזו ממש נדירה, ובנסיעה קדימה הגיר תמיד חלק כמו חמאה.

פורסם

ומה ציפית שהבוחן ירשום על רכב שעבר 142K? שהוא חדש? שהכל תקין?

את הבדיקה הראשונה הזמינו "לובינסקי", לכן הטופס יצא "חלק". אם היית לוקח את הרכב לבדיקה משלך במקום אחר, היית מקבל טופס די דומה לזה שיצא לך היום.

בפעם הבאה שאתה יושב מול בוחן(גם בתור מוכר), תתעמת איתו על התוצאות שהינו מקריא, תתקיל אותו בנתונים משלך(תגבה אותם בחשבוניות), אל תקבל את דברי כתורה מסיני.

פורסם

האם יש ברשותך ספר רכב שמאמת את הקילומטר'ז שבו קנית את הרכב מלובינסקי?

מי הזמין את הבדיקה במבדק בקניית הרכב: אתה ? אטו שהם הציגו בפניך בדיקה מוכנה ואמרו לך אלה התוצאות.

יש גבול לכל כסת"ח שנרשם גם במכון הבדיקה וצר לי לאכזב אותך שמילים כמו לחץ עוקה,מעבר לחץ מ/אל מע' הקירור בהחלט לא מצביעות על כסת"ת אלא על משהו שבהחלט יכול להעיד על בלאי גבוה של המנוע הזה לעומת דו"ח בדיקה /סיכום יחסי שנכתב בד"כ על מאפייני מנוע ברכב.

בד"כ מכוני הבדיקה אוהבים לכתוב: שריפת שמן משסתומים,לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה,נזילות שמן (למרות שלא תמיד יש).

מעבר לכל אלה זה כבר בהחלט נשמע רע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב, אז אני חייב להבהיר כאן שאני הוא זה שהזמין ושילם את הבדיקה לפני קניית הרכב. אני בחרתי את המקום ללא כל השפעה מלובינסקי. הבדיקה ממש לא יצאה חלקה ובעקבותיה הוחלפו ברכב מספר חלקים, כולל מצמד, צמיגים ושמשה קדמית שהיתה סדוקה. דוקא לגבי מצב המנוע לא היה ספק ונאמר לי ישר שהוא תקין. וכן, יש לי את כל ספר הטיפולים של לובינסקי שמאמת את הקילומטרז'. גם בטסט שעשיתי מאז לא היתה שום בעיה בפליטה (ובבדיקה האחרונה הבוחן טען שיש פליטת עשן).

פורסם
מיד לאחר הבדיקה הלכתי למוסך שלי ובעל המוסך הביט בטופס בזלזול ואמר שהכל כסת"ח ושאין סיבה אפילו לחשוב לגעת במנוע. אמר (אם הבנתי נכון), שכל עוד ההתנעה כשהמנוע קר היא קלילה (והיא אכן קלילה מאוד), אפשר לדעת שיש מספיק דחיסה במנוע, ואפשר לסמוך על זה שהוא יוכל להמשיך לתפקד. שתוצאה כזאת היא נורמלית לחלוטין לרכב כזה ושלהתעסק עם המנוע זה "כמו לעשות ניתוח למישהו בריא". הוא אמר שמכוני הבדיקה יעשו הכל כדי לכסות את עצמם מפני תביעות ולא צריך להתרגש מכל תיאור דרמטי שלהם.

בעל המוסך נשמע אדם מאוד מקצועי וקביעתו מאוד מקובלת עלי.

המנוע כנראה תקין ויתכן כי במכון בדיקה אחר תהיה קביעה שונה לחלוטין.

אגב, מה תוצאות הקומפרסיה היחסית?

פורסם

בעל המוסך הוא סופר אמין. הוא בן של חברים של הורי שכולם שם "משוגעים מוטורית" ותיקנו אופנועים ומכוניות מילדות, יש לו את כל התעודות והוא נוסע להשתלמויות בחו"ל. (היה בעלים של מוסך מורשה סקודה, שטיפל גם במכוניות צבאיות וכשעזב, עברו איתו המון לקוחות למוסך הנוכחי). יש לו נסיון של שנים, בעיקר עם מכוניות דיזל (מוניות של קונצרן פולקסווגן) ומעולם לא ניסה "לדחוף" לי תיקון.

אגב, התעמתתי עם הבוחן, והוא היה די איתן בדעתו. זה היה כמובן לפני שהייתי במוסך שלי, כך שהיו לי פחות טיעונים להציג.

תוצאות הקומפרסיה הן:

95.7, 93.1 , 100.9, 85.4 (אמפר)

יש עוד גרף של זרם הסטרטר שיש בו 5 נקודות שפל במינוס 250 ו- 4 שיאים באיזור המינוס 125 אמפר (לא מבין בזה...).

המוסכניק שלי ראה את התוצאות האלו ועדיין לא התרגש. היה ברור שהוא מבין היטב את הגרפים האלו שכן התחיל להסביר לי אותם בפרטי פרטים (מודה שהיה קשה לי לעקוב...).

תודה שוב על העזרה!

פורסם

כשקניתי ברלינגו מלובינסקי הבדיקה אמרה שברקסים אחורים גמורים הקלאצ מת וכו---הלכתי לתקן אמרו שהרפידות כמעט חדשות ואין מה להחליף-והקלאץ בסדר -נסעתי איתו 30 אלף קמ ומכרתי ללא שום בעייה או איזכור חוזר של הנושא.........

פורסם

ל"פולו, גולף": ביצעתי את הבדיקה. אין כל עשן, או אדים שאפשר לראות, אבל יש זרם אויר חם, וקופצות טיפות שמן קטנטנות.

מה זה אומר?

ל"מת"ח" ו"rubycoupe"-תודה על העזרה והעידוד.

האמת שאני די מיואש, כי מסתבר שבלי קשר לנושא, מסתבר שקשה מאוד (מאוד!) למכור ברלינגו כזה, אפילו אם היה במצב מעולה (וככה חשבתי שהוא...). פשוט אין כמעט מתעניינים, ואם כן, הם מצפים למחיר מגוחך.

פורסם

תודה רבה! מקוה שאכן כך...

ד"א, מישהו כאן יודע האם זה אפשרי להשתיל לברלינגו שלי (כרגע 1.9 אטמוספרי), את מנוע ה-1.6 hdi החדש? האם הגיר מתאים?

הערך של הרכב כל כך נמוך, שבמקום למכור, חשבתי אולי להשאר איתו אך לשדרג אותו לרמה שתוכל לספק אותי לאורך שנים רבות. אני מאוד אוהב את הרכב, אבל לאור ירידת הערך העצומה שלו, פשוט לא הייתי קונה אחד במודל מתקדם (מסחרי מאוד נוח לי, אבל לא חובה). אפילו אם אצטרך להשקיע סכום נכבד, עדיין זה יכול להשתלם במידה שאחזיק את הרכב לאורך שנים. קראתי שהמנוע החדש יותר חסכוני, חזק ושקט, והוא נטול בעיית המותחנים והנזילות שיש במנוע הקודם.

• תוכן חדש...