Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה אני קונה לא מעט דברים מחו"ל, גם בגלל ההיצע הגדול שלפעמים אין בארץ וגם כמובן בגלל הדולר.

לפני כחודשיים שלושה "השתנו" קצת החוקים והדואר משחרר חבילות מהמכס ומביא אותם לסניף או עד הבית, תלוי בסוג השירות.

הבעיה היא שמדי פעם התשלום של שחרור החבילה הוא מוגזם ולא צודק.

למשל- משקפיים (משקפי שמש) שעלו 100 דולר כולל משלוח קיבלו מס של 174 ש"ח, שבחישוב זריז זה 50% במקום 15.5% עד כמה שאני מכיר!

כשזה כבר מגיע אז מגיע שליח ואין מה לעשות רק לשלם או לא לקבל.

יש מה לעשות? עדיף משהו כמובן שהוא לא בירוקרטי שיקח חודש נוסף של התכתבויות ומשלוחים

פורסם

השאלה היא על מה לוקחים לך כסף?

האם עבור מס? וכאן ניתן להתווכח או לטעון למס לא חוקי - בהינתן תקנות המס על משקפי שמש למשל

או עבור "דמי טיפול"? ואז לא נראה לי שיש לך כל כך מה לעשות (אולי לקחת אותם לבית משפט בגין עלויות טיפול מוגזמות ו/או תשלום עבור שרות שלא ביקשת (שליח?!).

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

במקרים כאלו אני שולח אותך לפורום אספנות,

כולם שם ממורמרים הרבה הרבה יותר ממך (היצע חלקי האספנות בארץ הינו מהטובים בעולם..)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196134&highlight=%D7%9E%D7%9B%D7%A1

היום יש דבר שנקרא "עמלת שחרור חבילה" - משמע, הם משחררים עלייך *** (המילה צונזרה ע"י הכותב :)) ולוקחים לך עוד סכום כסף.

לא נראה לי שאפשר להתחמק.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אוקיי...

החבילה הגיעה בשעה טובה ולהלן הפירוט:

פשוט אני ממש מצטער עכשיו שלא התעקשתי עם המוכר על כתיבת סכום אחר בחשבונית. זה לא היה מוכר באיביי אלא חנות ולכן הם לא רצו, מה שמתברר כטעות יקרה.

עמלת מכס.JPG

פורסם

אני אוהב את הפירוט שיש בקבלות מהסוג הזה

1. עמלת חרטה

2.עמלת סתם

3.עמלת אולמרט

בקיצור כל יום מוסיפים איזו עמלה חדשה ואנחנו כמובן משלמים , שלא כמו במדינות אחרות שאנשים מפגינים ועושים מחאות על כל דבר.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בסופו של דבר אני לא מאשים אותם. אני מאשים רק אותו האזרחים של המדינה הזאת שהולכים כמו כבשים עם העדר,

בזמן שאנחנו לא שמים לב לדברים ה"קטנים" בגלל המצב הביטחוני דופקים אותנו יותר ויותר.

באמת כבר נהיה זוועה לחיות פה.

עוד מעט יהיה "מס בעלי חיים אוכלי עשב" (למי שלא מכיר זה בדיחה כי בצבא בפיקוד צפון יש רס"ן שתפקידו "רמ"ד בע"ח אוכלי עשב")

נ.ב

לאחר דברים כואבים אלו אני אציין שלמרות הזוועה אני לא חושב לרגע לעזוב את הארץ ופשוט צריך לעשות משהו כדי לתקן את העוולות שנעשות.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

כדאי לך (ולכל המזמינים מ-eBay) לקרוא את השרשור הזה:

http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?CommID=507&ForumID=4828&TopicID=741214&PagePosition=1

ולמתעצלים, הטקסט הזה טומן בחובו טיפ:

לא.. אתה טועה..

(אני בעסקי הדואר שנים על גבי שנים)..

חבילה שנשלחת לא דרך EMS עוברת שיקוף בלבד... ורק אם היא נראית חשודה או שהיא "קופסא" לא קטנה בעלת קבלה גבוהה אז היא עוברת למכס..

ת'כלס במשלוח דואר רגיל לא EMS עוברים מכס האופציות הבאות בלבד!

1. בשיקוף נרשמה המלצה לפתיחה ע"י מכס/בדיקה של חפץ שחשוד להם.

2. חבילה קופסא (לא מעטפה) שמוצמד אליה קבלה עם ערך גבוה.. אבל רק קופסא דיי גדולה..

וזה ב-100% כי אני מקבל חבילות/מעטפות לפחות פעם בשבוע.. (לא רק בתחום הטיסנים)..

כמובן שידוע וזה לא סודדדדדדד שמי שגר באיזור המכרז מחמירים יותר בחבילות.. ובאיזור י-ם הדרום פחות.

בישראל נכנסים מדי יום אלפי חבילות.. וגם פעולת השיקוף לפעמים לא נעשית כמו שצריך.. (רק שתבינו שזה לא אפשרי להם לבדוק כל חבילה וכו')..

משלוחי EMS זה כמו UPS כמו FDEX . .. שתבינו EMS זו "חברה".. כל מעטפה ב-EMS נפתחת.. הכל.. כי זאת חברה (שיושבת תחת רשות הדואר) אבל היא ממש כמו כל חברת שליחויות... וחברות שליחויות פותחות כל חבילה.. זה שונה לחלוטין מדואר אוויר רגיל!

אגב כל הנאמר פה לא סתם מנסיון בלבד.. אלא מהכרות קרובה עם מספר עובדים.............

אז בלי לחץ, הכי חשוב דואר רגיל ולא EMS.. ויהיה בסדר..

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

תודה רבה, באמת טיפים מעולים שאני אקח לתשומת ליבי בפעם הבאה.

המשקפיים האלה הגיעו בתוך הנרתיק שלהם ובתוך קופסת קרטון יפה בגודל של 50 ס"מ.... אולי קרץ יותר מדי.

אגב, בקשר לדואר רגיל, לפני שבועיים הזמנתי כל מיני ציוד טיסנים (דברים קטנים) ושלחתי בדואר רגיל. הדואר איבד את זה....

מה כבר ביקשתי? שיעשו את העבודה שלהם?

פורסם

מה ז"א משלוח רגיל ולא EMS? איזו דרך יש לשלוח דברים מחו"ל שהיא לא EMS? לא כ"כ הבנתי :oops:

EMS הכוונה לחברות המשלוחים הפרטיות? (fedex, ups, dhl)

פורסם

EMS היא חברת שליחויות מהירה הדומה בשירותיה לחברות כמו FEDEX ואחרים.

ההבדל היחיד הוא שחברת EMS נותנת שירות רק ללקוחות השולחים באמצעות דואר ישראל.

עשו לך חיים קלים - במקום שתחפש חברת שילוח מהיר, נתנו לך אופציה להעזר בכמה מאות סניפים וסוכניות דואר הפזורים על פני הארץ.

EMS מתחייבים שד"ד יגיעו ליעדם תוך 4 ימי עבודה. (מי ששולח בשישי, מפסיד את שישי, שבת ראשון).

באפשרותך לשלוח ד"ד לחו"ל גם בדואר אויר רגיל, או במשלוח ימי. בדואר אויר רגיל דבר הדואר יכול להגיע ליעדו תוך כ-7-10 ימי עבודה. (דרך הים ענין של חודשים ולכן גם יותר זול).

המוזר במשלוח דואר אויר רגיל, שבמקרים רבים עלות המשלוח יקרה יותר מאשר ב-EMS.

למה ? כנראה שהדואר צריך לקדם אינטרסים מסויימים.

רק לשים לב - EMS נותנת שירות לדואר ישראל בד"ד הנשלחים מישראל, ולא אל ישראל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כפי שרואים, הדואר לא המציא את השיטה, הוא רק זורם איתה.

מתוך הנחיות ונוהלים שנקבעו ע"י רשות המיסים בישראל: (המקור- אתר רשות המיסים בישראל)

עידכון אגרות מחשב וביטחון לשנת 2008

בהתאם לתקנות המכס (תיקון והוראת שעה), התשס"ד 2004, ובהתאם לחישובי מחלקת החשבות ברשות המסים, החל מתאריך 1/1/2008 שיעורי אגרת הביטחון והמחשב יעודכנו כדלהלן:

אגרת ביטחון

א. רשימון יבוא (למעט רשימונים עד 500$ ורשימונים לעולים חדשים שיהיו פטורים) - שיעור אגרת הביטחון יהיה 36 ₪ (במקום 34 ₪)

ב. רשימון יבוא קולקטיבי לבלדרים מעל 500 $ - שיעור אגרת הביטחון יהיה 179 ₪ (במקום 170 ₪), על כל כפולה של 7,500 דולר ערך.

אגרת מחשב

א. רשימוני יבוא בערך טובין העולה על 1,000$ - שיעור אגרת המחשב יהיה 37 ₪ (במקום 44 ₪)

ב. רשימוני יבוא בערך טובין הנמוך מ- 1,000$ - שיעור אגרת המחשב יהיה 18 ₪ (במקום 22 ₪)

ג. רשימונים קולקטיביים לבלדרים בכפולות של ערך טובין עד 7,500$ - שיעור אגרת המחשב יהיה 186 ₪ (במקום 220 ₪ ) על כל 7,500 דולר.

כשאני רואה אגרת ביטחון, אני נאנח אבל עוד מבין.

כשאני רואה אגרת מחשב אני נדהם ושואל את עצמי מתי גם תגיע אגרת תאורה וכד' ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

וכשהדואר עושה את אגרות הרשימונים שמימונים האלה, הוא מסתמך על עלות המוצר כפי שרשומה בחשבונית?

לצורך העניין - אם היה כתוב על החשבונית 50 דולר כולל משלוח הייתי משלם רק 34 שקלים? (שגם כאן לפי הפירוט שלך אני רואה שהתייקר ל-36 ש"ח)

• תוכן חדש...